לאחרונה יפן הולכת ומשתלטת בתרבות שלה, בצבעים שלה ובאופי השמרני-מגניב שלה גם על הציפורניים שלנו.
אושרת חן
ציפורניים ועיצובן הן יופי של מקום להתבטא ביצירתיות מופתית, ולקשור את האומנות הזו לכל נושא שרק נרצה. לאחרונה יפן הולכת ומשתלטת בתרבות שלה, בצבעים שלה ובאופי השמרני-מגניב שלה גם על הציפורניים שלנו.
תערובת שעוות דבורים, גומי וחלבון ביצה בשילוב של כל מיני תמציות סחלבים ועלי כותרת של רקפות, היה למעשה התרכובת ממנה היו מכינים את הלק הראשון בעולם.
הצבעים המקובלים היו אדום ושחור, אבנים יקרות, ואבקות זהב וכסף לטבילת ציפורניים כדי לחזק אותן.
עם הזמן והתפתחות התחום, הצבעים עדיין נמצאים בשימוש, אבל היום כבר לא צריך לערבב סחלבים כדי להשיג אותם. גם הירידה לפרטים האופיינית ליפנים, הריאליזם, קו המתאר המאוד המדויק וזרימת האנרגיה התקפה גם לכלים מפורצלן ובדים עדיין רלוונטיים בטרנד ציורי הציפורניים של היום. הציורים היפניים מבקשים להעביר אווירה ורגש ולהיות מלאים בפרחים, ציפורים, דגים, ופירות.
הנייל-ארט היפני הוא תרבות שלמה המעוררת השראה בפני עצמה, הוא אמנות מרגשת וסוחפת וביפן בפרט. סביב סצנת הנייל-ארט היפני ביפן יש עולם שלם של קהילת מעריצים, ירידים שלמים המוקדשים בעיצובם וביופיים לציפורניים, ואף מגזינים שלמים שעוקבים ומסקרים את התחום האומנותי הזה.
כך נעשתה דרכו של הנייל ארט היפני גם למדינות אחרות.
אז מה קורה בישראל?
הידעת? כל אומנות קישוטי התלת מימד (3D) על הציפורניים שראינו עוד בתחילת שנות ה-2000, מקורם בתרבות היפנית! זה למעשה מרכזו של הסגנון האמנותי היפני בכל תחום הציפורניים.
זה אכן מעורר השראה, כי הרעיונות לא נגמרים וממש נוגעים בפנטזיות.
אך גם אם זנחנו מעט את עיצובי האקריל התלת ממדיים, התרבות היפנית משרישה ציורים וקישוטים המשקפים את התרבות עצמה ויחד עם תקופת הפרחים המשוגעת שנחתה עלינו הקיץ, הנייל ארט היפני משתלב באופן מושלם מבחינת התזמון, הצבעוניות והאופנה.
ההשראה שלהם מתבטאת באלמנטים העיקריים בנייל-ארט היפני הכוללים שימוש במוטיבים של חיות וטבע, פרפרים וציפורים למשל, הרבה תנועה, פלוריסטיקה, ואיך לא, גם ההערצה שלהם לדגי הקוי.
מבחינת הצבעוניות הרבה אדום, לבן, שחור ומעושן.
אושרת חן, מאסטר I.B.D ומורה בכירה ברשת נייל סטודיו