פיתוחים בתחום הג'ל-לק שמים דגש על קיצור זמן העבודה והליך ייבוש קצר במיוחד.
על מה שקרה ב-2011 ועל המגמות הבולטות של 2012
צילום: EZ FLOW
צילום: נייל סטודיו
צילום: AXXIUM, OPI
צילום: IBD
צילום: OPI
חנה עטיה
עכשיו אפשר לומר באופן ברור כי הג'לים הם פורצי הדרך בענף הציפורניים לשנת 2011. במהלך השנה הזו קיבלנו אותם בכל הווריאציות האפשריות: ג'ל לציפוי ציפורן טבעית, ג'ל-לק, ג'ל לבנייה, ג'ל אקסטרים וכד'. במהלך השנה החולפת, מיטב היצרניות העולמיות מיקדו את מאמצי פיתוח המוצרים בלייצר ג'לים צבעוניים המהווים בעצם – לקים שורדים לאורך זמן.
קיצור זמן עבודה
המגמה העולמית הבולטת בתחום המקצועי שהופכת גורם חשוב ועיקרי אצל היצרניות השונות בעולם הוא פרמטר הזמן. פיתוחי המוצרים והטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות ליצרניות לקצר את זמני הטיפול ולאפשר מקסימום תוצאה במינימום זמן. כך למשל, הג'ל-לק עובר מהפך גורף מאריזתו במיכלים קטנים לבקבוקים הכוללים כבר מברשת בדומה לבקבוקי לק, כך שהמריחה תהיה נוחה וקלה וכך נחסוך את ריבוי המכחולים במהלך העבודה. הבשורה האמיתית והחדשה היא בתהליך הייבוש של הג'ל-לק. בפורמולות החדשות הייבוש יתבצע במנורת ה-UV LED. משמע, התייבשות ב-30 שניות שזוהי מהירות שיא שמקצרת באופן ממשי את תהליך העבודה.
ציפוי הציפורן אינו חזק יותר
טעות נפוצה שפשטה בקרב בונות הציפורניים הייתה לחשוב כי ציפוי הציפורן (הטבעית והמלאכותית) בג'ל-לק בעצם יוצרת חוזק. היו שחשבו שאת הציפורן הבנויה והמעוצבת תחליף שכבת פיגמנט של ג'ל-לק יפה ואחידה על הציפורן הטבעית ועדיין נשמור על תוצאה של ציפורן חזקה. כמובן שמידע זה אינו נכון. כלומר, ג'ל הלק אינו מחליף את הבנייה המסורתית. הוא מהווה ציפוי לציפורן והוא אינו חזק כמו הבנייה המסורתית. כן, יש לו יתרונות אחרים, אבל בכל הנוגע לחוזק הרי שהוא אינו מהווה חלופה.
איננו יכולים להתעלם מתרומתו הרבה של ג'ל הלק דווקא לקהל היעד הצורך שירותי מניקור. אין ספק כי זוהי אכן מהפכה בכל מה שקשור בטיפולי המניקור. פורצת הדרך הנושאת את הדגל בעולם היא היצרנית האמריקאית OPI שלקראת 2012 אף חשפה את הדור הבא של הג'לים המתחייבת לעמידות גבוהה של 32% ביחס לג'לים אחרים בשוק.
חזרה לבנייה המסורתית
תופעה המסתמנת כמגמה גורפת בעולם הציפורניים היא דווקא החזרה לשיטות הבנייה המסורתיות על כל גווניהן. האקריל עדיין שולט בפופולאריות הבינלאומית ושומר על מקום כבוד חזק ויציב, ומיד לאחריו ג'ל-בנייה, או כפי שהוא ידוע בלשון המקצועית "ג'ל בילדר".
בנייה עם תבנית
ניתן למצוא כיום בכל המרכזים המקצועיים בארה"ב ובאירופה, שיטת בנייה בתבניות או עם "ציפורן חתוכה" המשמשת תחליף לתבנית. המטרה העיקרית בטכניקה זו היא להימנע משיופים מיותרים של הציפורן הטבעית. בישראל המגמה צוברת תאוצה עצומה ואנו צופים כי עד סוף שנת 2012 הענף כולו יעבוד בטכניקה זו.
פחות שיוף
גם פיתוח מוצרי האקריל בפורמולות ידידותיות בעלי תרכובות כימיות המותאמות לעבודה בשכבות דקות במיוחד הממעטות באופן משמעותי את פעולת השיופים ובכך גם מאפשרים עבודה עם הרבה פחות אבק – הופך את העבודה לקלה ונוחה בדומה לג'לים.
מגוון שיטות – חשוב להכיר את כולן
טכנאיות הציפורניים בעולם ובעיקר בישראל השכילו להבין כי הצורך לתת מענה לקשת רחבה של קהל לקוחות מחייב אותה שליטה בשיטות עבודה שונות המותאמות לצרכים של קהלי לקוחות שונים.
חשוב לי לציין כי אין שיטה יותר טובה ופחות טובה יש התאמה נכונה בביצוע תהליך עבודה מקצועי ונכון לצרכים של הלקוחה.
אין ספק כי שימוש באקרילים היו וימשיכו להיות אבני היסוד של תחום בניית הציפורניים.
חומרי האקריל מהווים מענה מצויין, כמעט מושלם ללקוחותינו שכל כך אוהבות ציפורניים ארוכות או לכאלה שידיהן עובדות רוב שעות היום ומצריכות ציפורניים חזקות במיוחד. הם גם מתאימים לנגמלות מכסיסת ציפורניים, לכל אלו – הג'ל-לק אינו יכול להיות חלופה ראויה במקום האקריל. בל נשכח שתפקידו של נוזל הג'ל-לק הוא ציפוי הציפורן הטבעית והמלאכותית.
למיטב ידיעתי, יש הסכמה גורפת בענף העולמי לגבי ג'ל הלק אשר ביכולתו להעניק ציפוי עמיד לציפורן ע"י פיגמנט במרקם אחיד ומרשים וכי הוא מהווה מוצר משלים בלבד לתחום בניית הציפורניים ואינו יכול להוות חלופה לבנייה.
ההתפתחויות הטכנולגיות והפורמולציות המתקדמות הן שאחראיות על כך שיש פחות ריח חריף במהלך העבודה, יש פחות יצירה של אבק במהלך השיופים ותהליכי זמן העבודה מתקצרים. אלו הם הבשורות האמיתיות.
חנה עטיה היא מנהלת מקצועית, רשת נייל סטודיו