טכנאיות ציפורניים מכל הארץ נפגשו לאחרונה בסמינר השנתי של נייל סטודיו. השנה היו לא רק קישוטים אלא גם עמדות פדיקור והושק ג'ל חדש. בנוסף הוצג מגוון מרהיב של של עבודות והסברים של זוכת אליפויות עולם, ולנטינה דהניסנקו
אתי דרייפוס
לאירוע השנתי של רשת נייל סטודיו, שכבר הפך למסורת בקרב טכנאיות הציפורניים, הגיעו כמה מאות נשות מקצוע. הן הגיעו ליום השתלמות עשיר שהתקיים במלון שרתון סיטי טאואר ('לאונרדו' החדש) בר"ג, כדי להתרשם מהחידושים האחרונים בתחום המניקור פדיקור, אבל גם לראות את ולנטינה דהניסנקו – Vaentina Denisenko – אלופת העולם בקישוטי ציפורניים. ולנטינה נראית כמו בובת ברבי. היא דקיקה עם שיער ארוך גלי בבלונד זהב. היא עובדת על הבמה עם ציפורניים ארוכות-ארוכות, מעוצבות בסגנון אחר ושונה לגמרי ממה שאנחנו רגילות לראות. הקצה שלהן משולש ובמרכזן לכל האורך הן מוגבהות במעין צורה גאומטרית. כמובן שהציפורניים מקושטות בציור ופיסול ברמה יוצאת דופן, מעשה ידיה של ולנטינה עצמה.
ולנטינה מדגימה
כשולנטינה דהניסנקו מדגימה על הבמה את קישוטי הפרחים שלה, היא סוחטת קריאות התפעלות מהקהל, בעיקר מכיוון שמעבר ליופי ולדיוק שהיא מפגינה, ולאופן שבו היד שלה מרפרפת בקלילות עם המכחול, ללא מאמץ, היא עובדת במהירות שיא ויוצרת דוגמאות מרהיבות בתוך דקות.
לידי אני שומעת אמירות כמו: "אף אחת לא תצליח לעשות כמוה". אני פונה למישהי שיושבת על ידי ושואלת למה אף אחת לא תצליח? והיא עונה, שכדי להגיע לרמה הזאת צריך לשבת בסדנה ולעשות שלב אחרי שלב שוב ושוב, עד שמצליחים. מסביב גם נשמעים קולות על כך שאף לקוחה לא תסתובב עם אורך כזה של ציפורניים בארץ, אבל אין ספק שגם אם זה לא פרקטי, האורך תורם מאוד לתחושת ה'וואו' שהעבודה שלה מייצרת.
מלבד הפרחים היא מדגימה גם ציור של פנים ואומרת שחשוב מאוד להשאיר את הקונטור שחור בשביל העומק. מעל לכל, היא מקפידה למרוח שכבת לק מבריק שקוף, מאחר ומדובר בצבעים אקריליים שכשהם מתייבשים הם דוהים במים והשכבה העליונה שומרת את הברק וגם את העבודה עצמה. היא מדגימה גם פיסול באבקות אקריל צבעוניות שהוא מאוד דק ושטוח. זה הסטנדרט בתחרויות. לא רואים יותר פיסול גבוה ועבה אלא מה שיותר משתלב בגובה הטבעי של הציפורן.
שיחה אישית עם ולנטינה
כשהיא מסיימת את ההדגמה הראשונה היא מתפנה לראיון, שאליו היא מגיעה עם המנהל האישי שלה, שהוא גם בן זוגה לחיים.
איך התרשמת מן הרמה בארץ?
יש טכנאיות מוכשרות, אבל בהחלט יש לאן לשאוף.
מה את מציעה כדי לקדם את הרמה?
צריך כל הזמן להשקיע בלימודים. כדאי לא להפסיק להתאמן אף פעם, ולהשקיע המון זמן בשיפור הטכניקה.
מה לגבי צורת הציפורניים המיוחדת שלך?
יש לי פטנט רשום על הצורה הזו. היא ייחודית לי.
האם יש לך טיפים מיוחדים לנשות המקצוע?
הדבר הכי חשוב למי שרוצה לבלוט לטובה מאחרות, היא לשאוף לעשות עבודה מאוד איכותית. שוב, מומלץ כל הזמן להתחדש, גם בידע וגם בחומרים שמתחדשים כל הזמן.
מעבר לזה, הבסיס של הבנייה צריך להיראות מצויין אחרת שום עיצוב לא יראה עליו טוב.
מהו לדעתך החידוש הכי חשוב בתחום בשנים בהן את עובדת?
הדבר הכי חשוב הוא שהצלחנו להגיע למצב שהציפורניים הבנויות נראות ממש טבעי. גם העובדה שהן לא נשברות חשובה מאוד. אני בתחום עשר שנים, ובונת ציפורניים טובה חייבת לשאוף קודם כל למראה טבעי ביותר, גם בבניי ה וגם בקישוט. הסטנדרט העולמי בתחרויות כיום הוא כמה שיותר טבעי.
האם כשמגיעות אליך תלמידות, את יודעת מראש מי תצליח ומי לא?
לא, מכיוון שכל אחת יכולה להשקיע בטכניקה ולהגיע לרמה מאוד גבוהה. יש כאלו שטובות יותר בעיצוב, ויש כאלו שטובות יותר בקטע האמנותי, אבל בעיקרון, בעזרת רצון, סבלנות והשקעה ניתן להגיע רחוק.
איך את יכולה לעבוד עם האורך הזה של הציפורניים שלך?
לא רק שאני יכולה, אני גם עושה הכל בבית לבד. רק לאחרונה קניתי מכונת כביסה אוטומטית. עשר שנים אני רגילה לאורך הזה, וזה כבר הפך להיות המשך טבעי של האצבעות שלי.
( כאן מתערב המנהל האישי שלה, שמעיד שהיא גם מבשלת טעים מאוד).
מה הטרנד העתידי בתחום?
אני לא יודעת אם משהו ישתנה מבחינת טרנדים, אבל העתיד של התחום טמון ביכולת ליצור ציפורניים ארוכות בלתי שבירות.
יש דעה שאומרת שהנשים הרוסיות הן הטובות ביותר בתחום. האם זה נכון?
כן. זה בוודאי נובע מכך שהן מוכנות להשקיע את כל כולן בנושא. אם זה בלימוד ואם זה באימון. אין הנחות. כשמגיעים אלי להשתלמויות לא מדובר בסמינר של שלוש שעות, אלא בשבועיים אינטנסיביים מבוקר עד ערב.
נטלי מובר, מנהלת סניף ראשון לציון של נייל סטודיו היא גם המתורגמנית מרוסית. היא מבקשת לציין שולנטינה לא מוכנה לעבוד עם כל חומר, ולכן הם נתנו לה להתרשם מבעוד מועד מהחומרים והיא אישרה שהם ברמה גבוהה. היא מספרת שולנטינה מוכרת ומבוקשת בעולם כולו, והפעם הבאה שהיא תהיה פנויה להגיע לארץ היא באוקטובר. אז היא תעביר פה סדנת אמן לקומץ מובחרות.
ולנטינה, האם את גם מקבלת לקוחות בעצמך?
לא, בכלל לא. אין לי זמן. אני רק מלמדת, ויש לי עיתון משלי שאני עושה בו את כל העבודות, ואתר באינטרנט שגם טכנאיות דוברות רוסית בארץ נהנות ממנו.
כשהיא מסתכלת במגזין ציפורניים מקומי, אני שואלת אותה מה היא חושבת על העבודות. היא עונה בדיפלומטיות שיפה שכולם מציגים את העבודות שלהם ולא מתביישים, שהיא יכולה לראות מי מתקדמת ומי לא, ושיש בהחלט ע וד לאן לשאוף.
האם יש הבדלים בטעם הישראלי לעומת שאר העולם?
הדבר השונה ביותר שמיוחד לישראל זה הציפורניים המתרחבות. בשום מקום אחר בעולם לא רואים את הסגנון הזה. בכל העולם מקובל ללכת עם המבנה הטבעי של הציפורן ואוהבים את הצורה המחודדת.
האם את מעדיפה את הג'לים או האקריל?
אין לי העדפה. אני עובדת עם הכל.
מה את מציעה לבנות ישראליות שמשרתות שנתיים בצבא?
לג'ל לק יש יתרונות משלו כי הוא מחזיק הרבה זמן יחסית ללקים. בכל אופן, הן יכולות לאמץ גם את המראה הטבעי בציפורניים טבעיות עם לק שקוף והעיקר שיהיה מטופח ואסתטי, בכל מצב. כשמורחים על ציפורניים טבעיות לק בסיס, שתי שכבות לק איכותי ומייבש, זה יכול להחזיק עד שבוע בקלות.
הגל החדש: ג'ל האקסיום
על הבמה עומדת חנה עטייה, המנהלת המקצועית של הרשת, ומסבירה על ג'ל האקסיום, מוצר חדש בתחום הג'לים ששומר על הציפורן ועל הלק. היא בוחרת מתנדבת בעלת ציפורניים טבעיות יפות מהקהל כדי להדגים על ידיה.
לידי יושבת חנה חפיף, טכנאית ציפוניים מראשון לציון, מסטודיו 'חפיף'. אני שואלת אותה לגבי הנסיון האישי שלה כאשת מקצוע, היא מסבירה לי שהג'ל הזה נמצא כמה חודשים בשטח והוא פותר בעיות בנושא של ציפוי ציפורן טבעית, כי הוא לא הורס אותה ומשמר את הלק על הציפורן הטבעית, שמטבעה נוטה להפריש שומנים שדוחים אותו.
שיחה אישית עם בראיין ליידן מנכ"ל נייל סטודיו
מה החידוש העיקרי שאתם מציעים בכנס הנוכחי?
השנה, לאור פניות מכאלו שהשתתפו בכנס הקודם, פתחנו עמדות נוספות במקביל לטובת מי שלא מגיעה מתחום הקישוטים, אלא דווקא מתחום הפדיקור. הטרנד היום הוא מניקור- פדיקור ספא. יש אפשרות למי שעוסקת בתחום למצוא את עצמה גם בכנס מחוץ לאולם הראשי.
בנוסף, אנחנו משיקים את הג'ל אקסיום, שמכיל חומר שהתפקיד שלו הוא לייבש את הרטיבות בציפורן הטבעית שיכולה לגרום להתרוממויות. זה חידוש בתחום הבנייה וגם בכל מה שקשור ללק.
האם יש האטה בתחום? האם המיתון ממשיך?
ברייאן אומר שבנייל סטודיו בכלל לא הורגש מיתון. כיבואנים של חומרים יש עלייה תלולה במכירות של הרשת, וזה מעיד על שגשוג אצל בעלות המכונים. כשדיברו ב- 2008 על מיתון קיבלתי ייעוץ באסטרטגיה שיוו קית ואמרו לי שאין מיתון בענף היופי, כל עוד נקפיד להמשיך ולהביא את המוצרים הטובים ביותר והעדכניים ביותר. המחזורים שלנו עלו ב- 2009 ב-25% והשנה אנחנו צופים עלייה של עוד 17% אחוז. יש לנו מגוון לקים חדש, ג'לים חדשים.
מה אתה מציע לבעלת מכון שרוצה להצליח?
אני ממליץ לקנות את הלקים הטובים, גם אם הם יקרים יותר, ולא להתבייש להגיד ללקוחה שאת מפנקת אותה עם הלק היקר בעולם, או הטוב בעולם. בעלות קטנה ללקוחה אפשר לייצר תדמית יוקרתית למכון והתדמית חשובה מאוד. גם חברות מסחריות משקיעות המון בעיצוב התדמית שלהן ולוקחות על זה אחר כך הרבה כסף.
העצה השניה היא אמינות. מי שקונה מוצרים זולים כדי לחסוך כסף יורה לעצמה ברגל כי הלקוחות לא יחזרו כדאי לקנות מוצרים עם 'אבא ואמא' ואישורי משרד הבריאות כי המוצרים האלה יעזרו גם לבנות את התדמית האמינה והיוקרתית גם בלי להשקיע הון במכון.
חשוב גם להגיע כל הזמן להשתלמויות מקצועיות מתי שרק אפשר כדי להיות מעודכנים בכל החידושים של התחום.
הטרנדים החמים של הקיץ
לאחר ארוחת הצהריים, המינגלינג והקניות, ולפני השואו האחרון של ולנטינה, מציגים על המסכים את בשורת הטרנדים לקיץ הנוכחי באמצעות עבודות של אשרת חן וסימונה שוויקי.
הטרנד הראשון הוא צבעי הפודרה. המשך לטרנד ה- 'nude'. לקים בגווני פודרה ומייק אפ כשהשנה נוספו צבעי צדפות קונכיות ופנינים בשילוב טורקיז בטכניקות עבודה של אקווריום ויטראז'ים וגלוסים.
הטרנד השני הוא נשיות בוורוד וסגול על גווניהם השונים בהשראת הנשיות הטוטאלית של שנות החמישים ובטכניקה של פיסול קינטי.
הטרנד השלישי נקרא רוקמת התחרה וזה קאמבק של התחרה מהתקופה הוויקטוריאנית עם קריצה לתחום האופנה התחתונה. יש דגש בעבודה על פרטים ועל עיצוב מיניאטורי.
הטרנד הרביעי הוא ההיפי שיק, היישר משנות השישים העליזות, בפלטת צבעים של חיבור לטבע, ירוקים, כתומים וסגולים עם רקעים בגוונים דומיננטיים וציורים בקווים פשוטים ונקיים.