האור הכחול הבוקע ממסכי המכשירים הדיגיטליים – מחשבים, סמארטפונים וטלוויזיות, עלולים לגרום למפגעים אסתטיים ובריאותיים.
קארין דנסקי
מדוע האור הכחול העמוק הבוקע משלל המסכים הסובב אותנו גורם לנזקי בריאות? מסתבר שבעיקר לנו הנשים עור הפנים מקדים להפוך לעייף וקמטוטי בנוכחות עור זה.
לאחר שנות מחקר ופיתוח בכל הנוגע לאור הכחול שמשודר אלינו מהמכשירים הדיגיטאליים, שהפכו לבונטון בחיינו, מסתבר שהשימוש מוגזם בהם ולעתים אף בלתי הגיוני.
הם אומנם מביאים נוחות רבה לחיינו המודרניים, אך לצדם השלכות שליליות.
פגיעה מצטברת
המחקרים מראים שקיימת פגיעה מצטברת בעיניים, בעיקר הבהירות הידועות גם כיותר רגישות מהעיניים הכהות.
הנזקים מתבטאים גם ביובש חמור ובקשיי מיקוד, תופעה שניכרת בעיקר בקרב ילדים הידועים כצופים כבדים במסכים. ואם לא די באלה, מסתבר שכשמדובר בגילאים הצעירים מאוד של עוללים ותינוקות הרי שגם מתווספת התפתחות בעיות קשב וריכוז.
אגב, לא פעם אני מביטה בעגלות ילדים ונחרדת לראות שידיהן הזעירות מחזיקות בטלפון חכם כמשחק, או בכלל הורים שמושיבים את ילדיהם מול מסך הטלוויזיה במשך שעות.
חובה למצוא תעסוקה אחרת עבור תינוקות וילדים, חומר למחשבה…
ידוע שקרוב ל-90% נוהגים לצפות בטלוויזיה גם בחדר השינה, מה שגורם לשינה בלתי רציפה ולעיכוב בהפרשת המלאטונין הנקרא גם "הורמון החושך".
אך כאן לא מסתיימת סאגת נזקי האור הכחול, שכן נגרמים גם נזקים לעור הפנים שכידוע מתקן את עצמו בלילה דווקא! מסתבר שתהליך התיקון משתבש כתוצאה מהמסכים ושהפגיעה היא לא רק באיכות השינה, אלא ובעיקר לנו הנשים פגיעה בעור הפנים שנותר עייף באופן ניכר.
ג'ל ייעודי לעיניים
בעקבות שלל ההשלכות השליליות בכל הנוגע בנזקי המסכים החליטו במותג הטיפוח והאיפור אסתי לאודר לחקור את הנושא לעומק והוסיפו לסדרת הדגל האיקונית הידועה Advanced Night Repair ג'ל ייעודי לעיניים המסייע בתיקון ובמניעת ההשפעות השליליות באזור העיניים, דוגמת כהויות ומראה עייף שמסתבר נחשבים לנזקים מצטברים של המודרניזציה.
ג'ל העיניים נקרא Advanced Night Repair Eye Super Charge ומכיל גם חומצה היאלורונית. שימוש עקבי בג'ל העיניים מבטיח לא רק הגנה של נוגדי חמצון, אלא גם כאמור מפחית עיגולים כהים עם תיקון משמעותי.
לפני פיזור הנה לנו תזכורת
האור הכחול הינו עמוק ורציף ומציף אותנו באמצעות מסכי מחשב, טאבלטים, סמארטפונים, טלוויזיות ונורות LED חסכוניות ועוד.
כאמור, הפגיעים ביותר הם ילדינו הרכים אז אולי שווה, לאור האמור לעיל, לנסות לחשב מסלול מחדש ולהיות פחות מכורים למסכים ולטלפונ-מאניה, ובעיקר להשאיר את המסכים מחוץ לחדר השינה.
באשר לסמארטפונים, לא חייבים להיות זמינים 7|24 שכן הלילה כידוע נועד למנוחה, לצבירת כוחות חדשים ובעיקר לשינה רציפה ואיכותית ולהתחדשות תרתי משמע.
קארין דנסקי היא עיתונאית, סטייליסטית
ויועצת יופי
אילוסטרציה: Depositphotos