הקוֹנְסִילֶר הוא אחד מאבני היסוד בארסנל האיפור; חומר המשמש מסווה, מטשטש ומסתיר כהויות מתחת לעיניים, פצעונים, אדמומיות, צלקות ופגמים. לפניכם כל מה שיש לדעת בבחירת הקונסילר האולטימטיבי.
| קארין דנסקי |
אין זה סוד ששימוש מושכל בקונסילר יכול להתמודד ולתקן כל מרעין בישין, ולא בכדי הוא זוכה למעמד על בארסנל האיפור. וזאת, בעיקר באזור הנחשב לסופר רגיש ולהכי בולט בפנים – העיניים, אך לא רק, ועל כך בהמשך. כל מה שנותר הוא ללמוד לבחור בקונסילר האחד, היחיד והמיוחד בעל הגוון והטקסטורה שיחולל את הקסם.
הקונסילר נחשב באופן כללי לתכשיר בעייתי מאחר שהוא מאוד טריקי למשתמשת והבחירה בו דורשת סבלנות והתאמה מדויקת, וזאת כדי למנוע בחירה שגויה: בהיר מדי, כהה מדי, עבה, דק, יבש או שמנוני – אלה מהווים רק חלק מרשימת הבעיות שעלולות להיגרם מבחירה נמהרת או שגויה. בשוק הקונסילרים קיימים סוגים ייעודיים ולא רק לצורך טשטוש לילות לבנים, סימני חולי, כהות או חוסר אחידות בעור, אלא שקיימים גם קונסילרים בעלי תכונות הסוואה הנקראים "קורקטורים". תפקידם של הקורקטורים לטשטש אדמומיות, קופרוזים (נימי דם, לרוב בצדי האף) פיגמנטציה, צלקות ועוד.
אך עדיין המוביל והנחשב הוא הקונסילר הקלאסי שכוחו להאיר, להרים ולטשטש כהויות מסיבות שונות באזור העיניים שמקורן לעתים גם גנטי, מחשיפה לא מוגנת לקרני השמש, מבעיות רפואיות ועוד. אז מה מומלץ לדעת כשבוחרים את הקונסילר האולטימטיבי?
המדריך לעולם הקונסילרים
- בשוק קיימים שני קונסילרים עיקריים א. קונסילר בגוון טבעי לצורך הסוואה, הארה ויצירת בסיס אחיד לגוון העור שישמש בסיס לאיפור שיבוא מעל העיניים ומעל אזורים נוספים. ב-קונסילרים צבעוניים הידועים בשמם המקצועי "קורקטורים" (מתקנים) שייעודם טיפול בפגמים בפנים כגון אדמומיות, כתמים סגולים מתחת לעיניים, נקודות חן, פצעונים ועוד.
- כיצד משתמשים נכון בקונסילר? מעל המייק-אפ? מתחתיו? או גם וגם?! אני גורסת שכל מקרה לגופו, והדבר תלוי ברמת הכהות, מצב הקמטוטים באזור ומצב העור באזור המדובר ליד העיניים ועוד. לעתים ניתן ואף רצוי להסתפק רק בהנחת הקונסילר באזור המתבקש תוך ויתור על המייק-אפ, שבמקרים רבים עלול ליצור עומס מיותר באזור העדין בו העור כידוע דקיק ביותר. על כן מומלץ לעתים להעדיף ולהיצמד לקונסילר מודרני הידוע ברמת לחות גבוהה. התכשיר מועשר בסרום, חומצה היאלורונית, פפטידים, ויטמינים ועוד. טיפ אישי: כמאסטר בתחום האיפור עם המון שנות ניסיון בדוגמנות, אם אכן בורכת בעור פנים מושלם ואינך נחשפת לשמש שווה ביומיום בכלל לוותר על המייקאפ היומי ולהעדיף במקומו את קרם מקדם ההגנה עם צבע בלבד (מוצרי בובי בראון מצטיינים כאן) ולטשטש בקונסילר רק את אזורי התורפה הזקוקים לכיסוי עדין משלים.
- שאלת השאלות: כיצד בוחרים את הגוון הנכון? בחירת הגוון המושלם נחשבת בעיניי למלאכת מחשבת תרתי משמע, ואותה מומלץ לעשות באור טבעי (לא תאורת נאון חלילה) ואם יש תאורה מקצועית אז אדרבא להשתמש בה שכן היא נמצאת לאחרונה בהרבה רשתות מקצועיות בדמות מנורת טבעת מוארת. ההמלצה היא להעדיף ברוב המקרים גוון בחצי טון בהיר יותר מגוון העור הכללי (כלומר הגוון של המייקאפ).
- חשוב לזכור: שבשוק הביוטי קיימים סוגי מרקמים ייעודיים של קונסילרים לכל מטרה ומצב נתון: קונסילרים במרקם נוזלי/ קרמי/ סטיק/ טוש/ או במיכל ואליו מצורף אפליקטור, לרוב בדמות ספוג ייעודי. ושוב תזכורת: העור באזור העיניים כידוע הכי דקיק על כן מומלץ לנשים שיש להן כבר קמטוטים באזור המדובר להעדיף קונסילר רווי לחות במקום קונסילרים מוצקים המגיעים לרוב בטקסטורות עבות יותר והולמים ברוב המקרים לבעלות העור השמנוני או הצעיר, אך לא רק.
- קונסילרים מתקנים בגוונים (קורקטורים) – ייעודם הוא בהסוואת בעיות בפנים. קונסילר בגוון סגלגל – ייעודו לצורך השוואת רמות צהבהבות באזור הפנים; קונסילר בגוון כתמתם – ייעודו לצורך הסוואת כהות וכחלחלות, לעתים גם מתחת לעיניים; קונסילר בגוון ירקרק – ייעודו לצורך הסוואת פצעים לצלקות.
- כיצד מורחים קונסילר? לא מורחים! קונסילר יש להניח ולא למרוח כמו קרם! יש לנהוג בעדינות ובכמויות מדודות, בעיקר כשמדובר בחלקה התחתון של העין, וזאת כדי למנוע גלישה לא רצויה לקמטוטים וכן למנוע "מראה מסכה". מריחת הקונסילר מתבצעת כאמור לרוב באזור העיניים מסקאלת הגוונים הטבעיים והתהליך מתבצע מהחלק הפנימי של העין בחיבור עם האף, במינונים מדודים תוך טשטוש עדין כלפי מטה, בעיקר כשמדובר בחלק התחתון. לרוב, לצורך טשטוש עם המייק-אפ אופן המריחה יכול להתבצע, הן באמצעות מברשת ייעודית והן באמצעות ספוגית לחה או יבשה, או עם האצבעות, וכאמור לא לפסוח על תהליך ההתמזגות והטשטוש. לעתים יש צורך לסיים את מלאכת הטשטוש בהסרת עודפים מיותרים, שכן כל המוסיף כידוע גורע…
לפני פיזור
קונסילרים, בעיקר אלה במשפחת הגוונים הטבעיים יכולים לשמש אותנו ככלי עזר במהלך היום מחוץ לבית לצורך תיקונים ולרענון האיפור, אפילו כשמדובר בגלישת השפתון או צללית העיניים, או אף אולי כתוצאה מבכי שהגיע ללא הודעה מוקדמת. רשימה חלקית של קונסילרים שווים ניתן למצוא אצל איב סן-לורן (טוש Eclat), בובי בראון, אסתי לאודר, קליניק, מאק, סמאשבוקס ועוד. אגב, הניסיון מלמד שנשים רבות מוכנות להודות שהן אינן זזות ללא הנשק הסודי שלהן – הוא הקונסילר! למרות שבמקרה הפרטי שלי, הנשק הסודי שלי היה ונותר השפתון האדום, בגישה של Red or Dead…
קארין דנסקי היא עיתונאית, סטייליסטית ויועצת יופי
צילומים: קונסילרים של בובי בראון ושל קליניק