ונסה ונטר היא 'אחראית החינוך' של חברת ביו סקלפצ'ר העולמית. מה היא חושבת על המקצוע ועל אשת המקצוע הישראלית. שיחה אישית
תמר פריד
כשמדברים עם ונסה ונטר (VANESSA VENTER), 'אחראית החינוך' של חברת ביו סקלפצ'ר העולמית, אי אפשר שלא לחייך. האנרגיה שלה עוד יותר גדולה ממנה, והחום והמבט הקשוב קורנים ממנה, וזה עוד לפני שהיא מדברת על ציפוניים ועל פילוסופיית החב
ונסה ונטר
רה. אז – היא ממש קורנת.
כשהיא מדבר בהתלהבות, וידיה המוטפחות המרוחות בדוגמא צבעונית בשלושה גוונים, מלטפות את המילים שלה, קשה לדעת אם הידיים מציגות טכניקה, או שהן פשוט מבטאות אותה – אישה רגשית ושופעת, שאוהבת את מה שהיא עושה ורואה בזה שליחות.
משנת 1996 היא בחברה, ממש מן ההתחלה, אחרי שהכירה אותה כלקוחה והתלהבה. "אמנם למדתי בשלבים מאוחרים גם שיטות שונות כדי להכיר אותן, אם כי מעולם לא עבדתי בהן".
יש לה סלון משלה בדרום אפריקה, אבל היא כבר כמעט שאינה עובדת בו עם לקוחות, פרט ל-3-4 לקוחות קבועות שהן כבר חברות של ממש. בסלון שלה יש 9 עובדות וכ-500 לקוחות.
עיקר עבודתה היום הוא הנסיעות בעולם.
מה מאפיין את חברת ביו סקלפצ'ר?
מה שמאפיין את החברה, וזה חלק מן הפילוסופיה שלה, שאותה אני גם רואה בכל העולם: שכל מי שעובדות עם החברה הן נשים, בנות זוג, אמהות, אחיות ואוהבות ציפורניים. המאפיין המשמעותי ביותר של כל הנשים הללו הוא התשוקה.
חברה אחת – שלושה עקרונות
"יש לנו בחברה שלושה מאפיינים, שלושה עקרונות מהותיים שהחברה למעשה נשענת על שלושתם כעל שלוש רגליים מאוד חשובות", היא מסבירה.
1. תמיד יש גיבוי, מענה או תשובה לכל בעיה או שאלה. זה יוצר אמון וביטחון בעבודה וזה הופך את היחסים והקשר בינינו כחברה לבין נשות המקצוע ליחסים של משפחה ממש.
2. העיקרון השני שלנו הוא החינוך. אנחנו מאמינים בחשיבות הלימוד ורואים את האפקטיביות שלו כשהחינוך מבחינתנו הוא לא רק חינוך למוצרים איכותיים, אלא של מוצרים טבעיים. חשוב לנו מאוד שהחינוך יכלול את הדאגה לציפורן הבריאה והטבעית. היום, כבר בכל העולם אנחנו רואים שיותר ויותר אנשים בוחרים בכיוון הטוב, הבריא והנכון. העיקרון שלנו הוא הטבעי – זו הפילוסופיה.
3. הנקודה השלישית, והחשובה לא פחות, היא ההעצמה הנשית. אנחנו מאמינים שהמקצוע הזה הוא הזדמנות לפתח תעשייה שהיא גם יפה וגם מקצועית. העצמה הולכת לשני הכיוונים – גם של אשת המקצוע וגם של הלקוחה.
זהו מקצוע שאישה יכולה לבנות איתו לעצמה עסק, אפילו קטן, ולהיות עצמאית מבחינה אישית וכלכלית, וזה מאוד תורם לביטחון שלה ולמי שהיא בעולם.
העצמתה של הלקוחה מגיעה מהרעיון שידיים הן איברים שמאוד חשובים לאישה. אלו איברים שבניגוד לשיער, או האיפור שלה, היא רואה אותם במהלך היום. כשיש לה ציפורניים מטופחות היא למעשה רואה כל היום משהו יפה.
פילוסופיה לחיים
ונסה מאמינה, והיא אומרת את הדברים על סמך הניסיון שלה בעולם כולו, "שכל מי שמכיר את המוצרים שלנו ואת הפילוסופיה שלנו בוחר בה לכל החיים. אני ממש רואה איך אחרי שאנחנו מחנכים את הלקוחות לפילוסופיה שלנו הם מאמצים אותה גם לחיים שלהם. הלקוחות מבינים שלא מדובר רק בתעשייה שעושה כסף מציפורניים. יש כאן מערכת יחסים. יש כאן חברה שאומרת: אנחנו כאן כדי לדאוג לך. לבריאות שלך. אנחנו לא עוד מקום שרק רוצה את הכסף שלך. אלו לא יחסים של 'תכנס, תביא את כסף ותלך'. מדובר ביחסים של אכפתיות ותשומת לב עם דאגה לבריאות הלקוחות".
האם את רואה שינוי במראות הציפורניים לאורך השנים?
המראה טבעי תמיד יהיה טבעי. מבחינה זו דבר לא השתנה. הפרנץ' תמיד היה שם ולדעתי הוא גם תמיד ישאר. השינוי היחיד היה אולי בשנות ה-80 וה-90 כשכל התחום המלאכותי עלה.
אבל באופן כללי, מה שקורה בענף הציפורניים וגם אצלנו, הוא ממש כמו בתחום האיפור או האופנה – יש טרנדים שמתנים מעונה לעונה. הטרנדים שלנו הם כמו הטרנדים שיש בכל התעשייה. הצבעים, האורך, הצורות – כל אלו משתנים בהתאם לטרנדים כמו בכל העולם.
מטיילת בעולם
כיום משווקת החברה שמקורה בדרום אפריקה ל-47 ארצות שמחלקים אותן גם לתתי-קבוצות וכך מגיעים ל-78 מקומות שונים. כמי שעומדת בראש מערך החינוך של החברה היא נוסעת, מבקרת ומדריכה בכל מקום – אנגליה, אירלנד, ספרד, צרפת, רוסיה, ישראל, ארה"ב, קנדה, יפן סינגפור ועוד.
"אני מאוד אוהבת אנשים", היא אומרת, "ואת התשוקה שלהם. בנוסף אני מרגישה גאווה גדולה שיש עניין כל כך גדול במוצר שמגיעה מהארץ שלי – דרום אפריקה. העובדה שאפשר לגעת, הודות למוצרי החברה, בעולם בצורה יפה וחיובית ולהעצים אותם, מרגשת אותי.
אני אוהבת את ההזדמנות לפגוש אנשים חדשים, אבל גם את ההזדמנות ללמוד ולגדול. למעשה, אני לא רק מלמדת, אלא גם לומדת הרבה מאוד תוך כדי הפגישות עם האנשים החדשים והשונים. דרכם אני רואה דברים מזווית חדשה ומגלה פתרונות חדשים. בדרך כלל יש רעיונות אמנותיים חדשים, כמו דברים שראיתי שעושים ביפן, למשל. אנחנו היינו באופן יחסי שמרניים עד כה עם השימוש, ושם הם ממש "פתחו לי את הראש" עם הגיוונים שלהם בעבודה.
הנסיעות גם יוצרות לימוד ממקום חדש – מהלב. הרבה פעמים אנחנו לומדים ומלמדים מתוך ספר, אבל צריך ללמד מהלב. חייבים בכל תהליך הלימוד "לשים" את הלב דווקא במקומות בהם יש בעיית תקשורת בגלל השפה, שם – הלב הוא זה שעושה את הגשר".
שינויים בענף לאורך השנים
"אני יכולה לראות שינוים בענף בשנתיים האחרונות, גם בישראל", היא מספרת. "ראיתי איך המוצר התפתח ואיך הטכנאיות גדלו בידע וביכולות. אני מודה לאורלית אוקוביץ', מי שמייבאת את החברה לישראל, על תרומתה לגדילה בתוך הענף. אחד המאפיינים של הענף הוא שיש הרבה מאוד חברות ואנשים 'באים והולכים'. מה שמיוחד אצלנו הוא שבנות נשארות עם החברה לאורך שנים. אני חושבת שזה אומר לא מעט על החברה".
ויש לה כמה טיפים לטכנאית: אל תתפשרי על איכות. תהיי מעורבת בעסק, בין אם את עובדת בו ובין אם את המנהלת. תברכי בכל יום את מי שאת פוגשת – עובדים ולקוחות. תתייחסי אליהן. אנשים מעריכים מעורבות אישית. למרות שזו תעשייה כולנו אנשים.
כבר פעמיים שהיא ביקרה בארץ, והיא סיפרה שהיא אוהבת להיות כאן גם בגלל נשות המקצוע אותן היא פוגשת בכנסים שמארגנת חברת ביו סקלפצ'ר בישראל.
מה את חושבת על טכנאית הציפורניים הישראלית?
הישראליות הן נשים חמות מאוד עם תשוקה ועם אהבה למקצוע. נעים לי לבוא לכאן ולראות שהן זוכרות אותי ושהן מאוד נרגשות להגיע לכנסים. זו הפעם השנייה שאני כאן. אחרי כל ביקור אני שומרת על קשרים עם בנות בפורום, ויש נשים ששולחות לי תמונות של עבודות שלהן.
כששאלתי אותה על התמודדות עם תחרות בעולם עננה קלה כיסתה את פניה, והיא אמרה שזה באמת מאוד קשה "היום יש כל כך הרבה ג'לים, אבל צריך להאמין ולתמוך בפילוסופיה שלנו. אנחנו היינו הראשונים בעולם עם הג'ל ולא הבאנו מאז משהו אחר. זה אנחנו, זו הפילוסופיה שלנו כבר 22 שנה, זה מה שאנחנו עושים כבר 22 שנה, וזה מה שנמשיך לעשות לפחות עוד 22 שנה", היא מסכמת עם חיוכה הגדול.
צילומים: יח"צ ביו סקלפצ'ר