הטכנולוגיות של עולם הסרומים הולך ומשתכלל. לאחרונה יוצרו סרומים לעור עם מרכיב הרטינול. מסתבר שלרטינול יש השפעה אפקטיבית על העור: בין השאר הוא מפחית קמטים, משפר את מרקם העור, מאט את קצב הזדקנות העור, ממצק אותו ועוד.
| חנית נצר |
רטינול הוא החזק ביותר בתחום האנטיאייג'ינג וחידוש תאי העור. מדובר ברטינואיד (נגזרת של רטין איי) החזק ביותר, שניתן להשיג ללא מרשם. הרטינול זוכה לשבחים רבים בשל יכולתו המוכחת מבחינה רפואית ומדעית להאיץ את מחזור חיי תאי העור. מדובר על אחד המרכיבים הבודדים בשוק, שמציע סגולות ופתרונות מוכחים.
לרטינול השפעה אמיתית על הזדקנות העור
הוא מפחית קמטים ומשפר את מרקם העור, מסייע במניעת הופעת קמטים חדשים, מאט את קצב הזדקנות העור, ממצק את העור, מעודד קילוף והשלה של תאים מתים, מזרז את קצב ההתחדשות של תאים חדשים ובריאים, מסייע להיפר-פיגמנטציה, מצמצם נקבוביות ועוזר בטיפול באקנה ובצלקות. זהו אנטי אוקסינדט מושלם לעור.
מה זה רטינול?
רטינול הוא ויטמין A והוא חלק ממשפחת המרכיבים הנקראים רטינואידים. רטינואידים בשימוש קבוע על העור הוכחו מדעית במאבקם בהזדקנות העור, בקמטים, היפר פיגמנטציה ובעור בעל מראה עמום ולא אחיד. הוא אחד מהחומרים המעטים עם מולקולה קטנה מספיק, כדי לחדור בעד השכבה החיצונית של העור ולהשפיע על תיקון השכבות הפנימיות יותר, לגרות את ייצור הקולגן והאלסטין ובסופו של דבר ליצור מראה עור חלק ומוצק יותר.
זוהי מולקולה פעילה ואפקטיבית הנמוכה ב-20% מחומצה רטינואית, ההופכת באופן איטי לחומצה רטינואית על ידי אנזימים בעור. בעזרת שימוש במולקולת רטינול ניתן להגיע לתוצאות טיפוליות הדומות לתרופות מרשם, המכילות חומצה רטינואית.
איך פועל הריטינול וכיצד משפיע על העור?
רטינול נחשב כשלב ביוכימי מקדים לחומצה רטינואית. אחד היתרונות של שימוש ברטינול הוא השינויים המתקבלים בעור, הדומים לתוצאות טיפול בחומצה רטינואית אבל ללא תופעות לוואי כגון רגישות רבה בעור.
בתוך הציטופלסמה (חומר דמוי-ג'לי שעוטף את גרעין התא) של התא, רטינול וחומצה רטינואית מתחברים והופכים לפרוטאין.
הפרוטאינים מהווים חלק מתהליך הרגולציה של המבנה הבין תאי ופועלים כ-"נשאים" בתהליך המטבוליזם של הרטינואיד. ומכילים רמות משמעותיות של רטינול טהור וחומצה רטינואית בתוך העור. הם אוגרים ומשחררים רטינואידים בהתאם לצורך של התאים בעור.
מתי יש להשתמש ברטינול?
מכיוון שמניעה עדיפה ואפקטיבית מטיפול: בתיאוריה, ניתן וכדאי להתחיל להשתמש ברטינול לעור הפנים כבר בשנות ה- 20 המאוחרות או קודם לכן לטיפול בנקבוביות, השגת מראה עור חלק ואחיד וכו'.
המלצות לשימוש ברטינול:
שימוש במהלך הלילה. יש להימנע מלערבב אותו עם מרכיבי טיפוח אחרים לעור הפנים. חומצה היאלורונית היא חריגה בהקשר הזה .
יש להקפיד על הוראות השימוש, שימוש יתר ברטינול יכול לגרום לאודם בעור, רגישות וקילוף. בנוסף חשוב לזכור שבכל שימוש במוצר המכיל רטינול יש להקפיד על שימוש מקביל במקדם הגנה מהשמש.
רטינול – הגדרה
ויטמין A הוא ויטמין כוהלי, הנמצא בצורת כמה תרכובות אורגניות ליפופיליות ובלתי רוויות, ביניהן: רטינול, רטינל, וכמה קרוטנואידים הפועלים כפרו-ויטמינים A (שהחשוב ביניהם הוא הבטא-קרוטן). הוויטמין A חיוני לתפקודו התקין של הגוף ומשפיע על ראיית לילה ומערכת הראייה, על תפקוד העור והרקמות הריריות המצפות את מערכת העיכול ומערכת השתן, על תפקוד מערכת הרבייה ועל תהליכי הגדילה של הגוף.
ויקיפדיה
הכותבת היא מנהלת הדרכה של מותג הטיפוח הניו-יורקי קיל'ס.
אילוסטרציה: Freepik