Kiss kiss MaxiShine – תמונה יח"צ גרלןכל עונה והבשמים שלה, ובתחום הבישום כמו באפנת הלבוש – יש אפנות של 'מה נכון' ו'מה לא' לכל תקופה, מעבר להתאמה האישית של המרכיבים לאישיות או לסוג העור
גליה תורן חן
בקיץ הנוכחי, כל בתי אופנת העילית ומעצבי העל הוציאו מהדורות קיץ של הבשמים הכי יוקרתיים שלהם. היתרון המרכזי של בשמים אלו הוא שמאחר ובמגע קרני השמש עם הגוף, האלכוהול שבבושם יכול לגרום נזקים וכתמים לעור, הרי שבגרסאות הקיץ של הבשמים, אין אלכוהול בריכוז גבוה (בחלקם אין אלכוהול כלל).
חשוב לזכור בקיץ שלא כדאי להיכנס לחדר עם ריח כבד או מעיק, אלא להתאים עצמנו מבעוד מועד לעונה ולנחיריים העדינים של הסביבה…
מה מומלץ לקיץ ולמה כדאי להחליף בושם עם השינוי במזג האוויר?
לאקלים השפעה ישירה על הניחוח שמתקבל על הגוף. קורה שרוכשים בושם בחורף באירופה הקרירה והמושלגת וכשמגיעים איתו לארץ לא מבינים איך יכולנו לטעות כל כך.
מזג האוויר: הלחות והטמפרטורה משפיעים על התפתחות הבושם על העור. לכן, במדינות בעלות אקלים קר וממוזג יש העדפה לבשמים עשירים ומרוכזים יותר: פרפיום ואו דה פרפיום. בעוד שבמדינות חמות ובעונות האביב והקיץ מומלצות התרכובות הקלילות יותר: או דה טואלט וגרסאות קיץ שונות לבשמים ידועים.
הסבילות שלנו לריחות משתנה עם ההתחממות ואנו מעדיפים באופן בלתי מודע כמעט ריחות של ים, מים, ניקיון, עלים ירוקים וכל מה שנושא עמו זיכרון של קרירות נעימה.
בשמי קיץ 2007
בקיץ הנוכחי בולטת מגמה מרעננת של שימוש בניחוחות ומרכיביים פירותיים ומרעננים. ניחוחות אלו מכונים "פרוטי" וכשמם כן הם: פירות הדר חמצמצים כמו לימון ומנדרינה, תפוחים ירוקים, מנטה, ג'ינג'ר, יסמין, פריחת ורדים והדרים, אגס, דומדמניות, פרח המגנוליה, אפרסק ופרחי דובדבן, סיגליות, שושנת העמקים ברגמוט, אשכולית או פרזיות – כל אלו גורמים להרגשה רעננה וקלילה.
משפחת ריחות נוספת המומלצת לעונה החמה היא משפחת הניחוחות הימיים. ניחוחות אלה מכונים אקווה – כל בושם שיש בשמו את המילה הלטינית מים ניחן ברעננות ימית.
מרכיבים חדשים בתחום, טבעיים או שמקורם במעבדה, הינם מינרליים ימיים.
בקיץ מתבשמים בריחות נקיים ורעננים של ים המשדרים חופש משולבים בתווים ארומטיים שמופקים מתמציות צמחים שתפקידן לעורר את כל החושים או להרגיע את הנפש- לתמציות ארומטיות השפעה הוליסטית ואנו רואים כאן השפעה ניכרת של אפנת הספא, ההוליזם של גוף ונפש ואווירת השאנטי הכללי.
טיפים לבחירת הניחוח הקייצי:
– ראשית, ניתן לבחור על פי האריזה: אריזה בעלת גוון בהיר ירקרק, תכלכל או שקוף תעיד לרוב על בושם קליל ומרענן.
– אם מצאתם ריח שאהבתם הסתובבו עמו מספר ימים וצפו לתגובות: היכולת שלנו להריח את עצמנו נעלמת לאחר כחצי שעה והריח הסופי המתקבל על עורנו יכול להיות מוערך רק על ידי הסביבה.
– קיבלתם מחמאות? נהדר הישארו עם הבושם, לא קבלתם תגובות כלל? הניחוח לא מתקבל עליכם מי יודע מה…
– יוצאים לחופשה? נחשפים הרבה לשמש? רצוי להשתמש בגרסאות הקיץ של הבשמים משום שבהם גם אין אלכוהול בריכוז גבוה (בחלקם אין אלכוהול כלל) כך שניתן להיחשף לשמש בחופשיות ללא חשש לכתמים על העור והניחוח שלהם קל יותר ומותאם לאקלים חם.
– אם יש לכם ראש פתוח אל תגבילו את עצמכם לבשמים נשיים או גבריים בלבד, מאחר ומגמות האופנה משותפות, אתם עשויים למצוא את ריח החלומות שלכם דווקא במדף הבישום הנשי ולהפך.
גליה תורן חן היא מנהלת הדרכה בחברת ש.שסטוביץ, יבואנית בשמי 'Burberry'