הסתיימה תערוכת 'קוסמופרוף הונג קונג' ולפניכם הדיווחים המראות, וכמה מילים מפי אנשים בתעשייה הישראלית שהיו שם
אתי דרייפוס
בין התאריכים 12-14 בנובמבר התקיימה זו השנה ה- 13, תערוכת קוסמופרוף בהונג קונג, שמושכת אליה מבקרים מכל תחומי תעשיית היופי, והשנה הם מנו 40000, שבאו להשתתף באירוע.
הארוע שהתקיים במרכז הכנסים והתערוכות של הונג קונג, הוכתר על ידי מארגניו כהצלחה מסחררת, והם מגדירים אותו כאירוע המוביל בתחום ביזנס-לביזנס בתעשיית היופי העולמית.
1357 מציגים היו שם, בעמדות תצוגה של מפיצים, יצרנים, יבואנים, סלוני שיער ויופי, מכוני ספא, ביניהם חדשים בתחום לצד מובילי התעשיה והחברות הגדולות ביותר והמוכרות ביותר. גם למדינות השונות המשתתפות היו עמדות תצוגה, כשהמטרה הייתה להפגיש שווקים גדלים עם שווקים גדולים, ולרכז קונים ומוכרים עם מידע ציוד ומשאבים תחת קורת גג אחת.
לכל תחום בתעשייה נמצא שם מקום, מקוסמטיקה לאיכות חיים, טיפול בשיער ובציפורניים, פיתוח מוצרים חדשים ואריזות חדשות, כשכל תחום חיפש להתחזק ולהרחיב את נקודות ההשקה שלו, להגדיל את החשיפה, ולחלוק את מקומו עם קולגות מכל העולם.
בנוסף, הוצגו בתערוכה טרנדים מובילים בכל העולם בתחום היופי, כך שהאירוע היה לא רק בעל אופי עיסקי אלא גם אירוע אופנתי בעל איכויות של למידה והתחדשות.
סמינרים וסדנאות מקצועיות
במסגרת זו נערכו בתערוכה סמינרים משותפים לאנשי מקצוע בתחומים שונים, וסדנאות מקצועיות. כך למשל נערך סמינר בתחום האריזות, תחום הספא היה תחום מרכזי השנה וריכז סמינרים בנושאי שיווק וריווחיות של מכונים, סמינר נוסף נערך בתחום הביוטכנולוגיה במזון, תוך שימת דגש על מזון בריאות באסיה, נערך סמינר בניהול סלוני יופי, בנושא כניסה וחדירה לשוק הסיני עם סקירה של הרגולציות והבעיות שהתהליך כרוך בהם, וסדנא מקצועית של ד"ר מיורד על איבוד מים בתאים וברקמות המחברות.
בנוסף לסמינרים שכוונו לכל תחום ועניין, נערכה בתערוכה גם אולימפיאדת עיצוב השיער, ה – OMC, עם 300 מתחרים, תצוגת שיער מרהיבה, סקירת הטכנולוגיות החדישות ביותר, ונקודות מבט של מעצבים מכל העולם על החידושים והטרנדים בתחום.
ישראלים בהונג קונג
אנשי מקצוע רבים נסעו מהארץ לתערוכה. מיד עם חזרתם שאלנו שניים מנושאי עמדות המפתח בתעשיה, את חיים זר סמנכ"ל ג'יג' קוסמטיקס ואת ברייאן ליידן מנכ"ל נייל סטודיו, כיצד התרשמו ממה שראו וחוו, ובקיצור, איך היה?
זר מספר שברוח הימים הללו המשבר הכלכלי העולמי ניכר בכמות המבקרים המועטה יחסית שהגיעו. אמנם מבחינת חברות מציגות הייתה נוכחות יפה אבל זה קשור לעובדה שהחברות חתמו על הסכמים טרם המשבר. בכל זאת הורגשה אווירת המיתון. מהבחינה הזו הייתה תחושה של אכזבה, מפני שנציגים של שווקים מתפתחים לא הגיעו, גם ממזרח וגם ממערב. זו אחת התוצאות של הגלובליזציה.
גם ללליידן הייתה שם אכזבה, אבל מכיוון אחר. התחושה שאין תחליף לשוק האמריקאי בתחום הציפורניים, התחזקה בעקבות הביקור בתערוכה. לדבריו 'נייל סטודיו' לא מחפשת הזדמנויות זולות בשוק הסיני או הרפתקאות של חיפוש מציאות, אלא מעדיפה להתמקד בחברות איכותיות ומוכרות בעולם שיש להן תו איכות כגון'IPD ' ו'OPI', שהן אמינות ומוכיחות את עצמן שוב ושוב. השוק הסיני לא יכול להתחרות בשוק האמריקאי מבחינת בקרת איכות, אישורים, ורמות הפיקוח.
מבחינת קשרים שנוצרו בתערוכה, אומר זר שלמרות שהמיתון ניכר גם במיעוט ההזמנות היחסי שחברת ג'יג'י רשמה, אבל עדיין, הביתן המפואר שהיה ממוקם באזור הקוסמטיקה המקצועית משך מבקרים ועורר התעניינות של גורמים מקצועיים מצפון קוריאה, הונג קונג, טוויאן, דרום מזרח אסיה ואוסטרליה.
החידושים העיקריים שהרשימו אותו היו בתחום המיכשור ולא בתחום פיתוח החומרים. זה משתלב במגמה של השנים האחרונות להשקיע בצד המיומנות המקצועית של הידיים העובדות, גם במיכשור מתקדם, שמתמקד במיוחד בתחום הצערת עור הפנים, תחום האנטי אייג'ינג שכל כך צובר תאוצה.
ליידן אומר שהתחום שהכי מתפתח והציג חידושים הוא תחום הפלסטיקה והאריזות, שהיה מאוד אטרקטיבי, אבל מכיוון שמדובר בהזמנות מחייבות של כמויות עצומות, הדבר מהווה מכשול עבור יבואן קטן עד בינוני, וזאת מכיוון שעלות הזמנה קטנה הופכת ללא כדאית.
גם תחום הריהוט והחשמל, למרות שהוא מזמן אטרקציות זולות, מחייב בדיקה קפדנית, משום שמתברר שיש פער בין המחירים הכדאיים ובין האיכות הירודה של המוצרים. לדעתו של ליידן, אף יבואן לא ירצה להסתכן ב"תשלום שכר לימוד" כבד בנושא של רכישת מוצרים כאלו, מה גם שהמיכשור החשמלי לא עומד בתקן הישראלי, ועלות הוצאת תקן, יכולה לעלות על עלות המוצר.
לסיכום, ליידן מספר שלהפתעתו לא הגיעו הרבה יצרנים מתחום הציפורניים, וטיפוח כפות הידיים והרגליים, והוא תולה את זה בכמות החידושים המועטה שהוצגה, שלא הצדיקה הגעה לארוע.
לשאלה אם לא היה בכל זאת איזה חידוש מעניין בתחום המניקור-פדיקור, הוא עונה שתחום קישוטי הציפורניים הציג כמה טרנדים, אבל לא משהו שמצדיק השקעה.
זר מסכם ואומר שאמנם מדובר באירוע גדול ומרשים אבל הגדרתו על ידי מארגניו כ"ארוע המקצועי הגדול בעולם" לא מדוייקת בהתחשב במה שקורה בפועל בתעשיית היופי העולמית וריבוי הגורמים הגלובליים.
ולמרות הכל, גם ליידן רואה את עצמו מגיע לתערוכה גם בשנה הבאה, משום שחברה רצינית לא יכולה להרשות לעצמה שלא להראות נוכחות ולשלוח נציגים שיהיו עם היד על הדופק בכל מה שנוגע למה שקורה בתעשייה בעולם.
צילומים: Cosmoprof Asia Hongkong
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר