כל התשובות לשאלות שמטרידות את העוסקות באיפור קבוע
מרים קיסר
שאלה:
יש לי לקוחה עם עור קופרוזי בת 35 ששיער ראשה וגבותיה בצבע חום בינוני והיא צובעת את שיערה לצבע חום. הלקוחה רוצה לעשות איפור קבוע בגבות ובענייים.
לגבי הגבות – האם צריך לעשות לה חום בינוני נקי, וכיצד ניתן להתגבר על שינויי הצבע לצבע אדמדם בגלל גוון העור שלה? לגבי העיניים – הלקוחה חשבה לעשות איפור בצבע שחור, אבל הצעתי לה צבע שחור רק בעפעף העליון וצבע ירוק בעפעף התחתון. האם כדאי לעשות חום שחור במקום שחור?
תשובה:
לגבי אזור הגבות שימי לב לעור עם נטייה קופרוזית. יש להוסיף מנטרל אדום לצבע החום הבינוני על מנת שלא ידהה לה האיפור הקבוע לצבע אדמדם.
אם הצבע יהיה בהיר מדי לאחר תוספת המנטרל, יש להוסיף טיפה אחת בלבד (או חצי),
של חום כהה על מנת להכהותו (עדיף גוון חום זית ולא חום שוקולד אדמדם). שימי לב שלסוג עור כזה, הצבע בדרך כלל דוהה יותר מהר, ועל כן יש צורך לחזק את האיפור הקבוע מוקדם יותר. לגבי העיניים ההצעה שלך נחמדה. שימי לב – אם היא תרצה להפוך את הירוק בפגישה השנייה לשחור חום, או שחור, לא תהיה בעיה כך שאפשר להתחיל עם צבע בהיר ולהכהותו.
שאלה:
יש לי לקוחה שעשתה איפור קבוע לפני כשנה בצבע חום, ועכשיו הגבה שלה אפורה לגמרי.
בסך הכל היא עשתה שני טיפולים. אחד לפני שלוש שנים והשני לפני שנה. הלקוחה כמובן רוצה צבע חום. מה לעשות? כמה טיפולים צריך לעשות לה במצב כזה? לגבי הצורה – היא עגולה מדי. האם כדאי בכלל להתעסק עם שינוי קל של הצורה?
תשובה:
לגבי בחירת הצבע, עליך לבחור את הגוון המתאים של הצבע לפי גוון עור הלקוחה. לא מומלץ להשתמש בצבע חום אפור אלא בצבע חום חם יותר ועל כן חום שוקולד מתאים. במידה והגוון המתאים כהה מידיי, ניתן להבהירו עם גוון חום בהיר יותר, ולהוסיף מנטרל אפור בגלל הנטייה האפורה של האיפור הקבוע הישן שלה.
לגבי מספר הטיפולים – בחיזוק ובתיקון אפשר לסיים עבודה בפגישה אחת או במס' פגישות (תלוי בקליטת הפיגמנט בעור). לכן, תעבדי מטיפול לטיפול (אינך יכולה להיות אחראית על הצבע הקיים).
אני ממליצה שאת השינוי תעשי בצורה מינימאלית עד כמה שאפשר. במקרים של תיקונים יש להתייחס גם לאיפור קבוע ישן וגם למבנה הפנים ועל כן להתייחס למכלול הפרטים.
שאלה:
הגיעה אלי לקוחה שעשתה לפני כשנה איפור קבוע בשפתיים אך רוצה שאני אתקן לה
לתיחום ומילוי בצבע אחיד, כאשר הצבע המבוקש הוא צבע של מייק-אפ חיוור.
גוון השפתיים שלה הינו כהה יחסית. האם אפשר להגיע לגוון שהיא רוצה ואם כן מה השלבים והצבעים?
תשובה:
לעיתים על שפה כהה משתמשים בליפסטיק בגווני העור על מנת להדגיש את השפה, משום שהליפסטיק משתקף על הרקע הכהה שלה.
במקרה זה, הלקוחה חושבת שהגוון יהיה בדיוק כמו שהיא נוהגת לראות עצמה עם ליפסטיק. יש להסביר ללקוחה שצבע האיפור הקבוע אינו מונח על העור אלא מוחדר לתוך העור.
על כן, בחירה של צבע זה לאיפור הקבוע אינה טובה, משום שכהות השפה עלולה להחליש הפיגמנט והשפה תראה חיוורת מאוד.
הצבעים המומלצים לאיזור השפתיים הם: קשת הגוונים הוורודים למיניהם, מוורוד בהיר לבהירות שפה ועד בורדו-חמרה לכהות עור, ולעיתים מומלץ להוסיף טיפה/שתיים לצבע הנבחר של אדום נקי על מנת שהצבע יהיה עשיר יותר.
שאלה:
הגיעה אלי לקוחה עם איפור קבוע ישן באזור הגבות. הצבע הוא שחור כהה שנעשה לפני שלושה חודשים. הגבות אינן סימטריות כאשר אחת עגולה מידי ואחת ישרה יותר. גוון העור שלה בהיר וצבע השיער חום בינוני. האם להפנות אותה להסרת קעקוע בלייזר, או להתחיל להבהיר לה את האיפור הקבוע?
תשובה:
מקרה מסובך זה מחייב בדיקה מעמיקה יותר של כל הנתונים ומספר אופציות לעבודה.
אופציה ראשונה: להפנות אותה למס' טיפולים להורדת האיפור הקבוע בלייזר. פעולת הלייזר "מתבייתת" על הפיגמנט הכהה, ועל כן ככל שהלקוחה בהירת עור כך יותר קל להסיר את האיפור הקבוע מטיפול לטיפול. במקרה זה, הלקוחה לא צריכה סדרה מלאה של טיפולים (סדרה הינה בד"כ 10 טיפולים), אלא מספר פגישות בשביל להבהיר את האיפור הקבוע בצורה משמעותית בהתאם לשביעות הלקוחה. יש לזכור כי פעולת הלייזר עלולה להוריד גם את השיער של הלקוחה באזור הגבות ועל כן היא צריכה להחליט באם תעשה טיפול זה.
יש להמתין שלושה חודשים לאחר הסרת הקעקוע ולעצב לה את הגבות מחדש באיפור הקבוע על מנת שהעור יבריא בצורה מקסימאלית לאחר הטראומה. בשלב שני מעצבים את הצורה החדשה. יש לצייר את הצורה בעיפרון רגיל על מנת שהלקוחה תאשר אותה ורק אח"כ לעבוד באיפור הקבוע. שימי לב, אם יש איזורים של איפור קבוע ישן ודהוי ניתן לטשטשם באמצעות טכניקת הקמופלג'.
אופציה שניה: אם הלקוחה לא תרצה ללכת לטיפולי הסרת איפור קבוע בלייזר, יש להבהיר את האיפור הקבוע בהתאם לשביעות הלקוחה מטיפול לטיפול. מומלץ להמתין כחודש וחצי בין טיפול לטיפול על מנת שהצבעים יתמזגו ברקמת העור בצורה אחידה וטובה יותר. בשלב שני, אם הלקוחה מרוצה מהגוון וטון הצבע, יש לסמן בעיפרון את ההשלמות על מנת ליצור איזון בין שתי הגבות ולבחור את צבע האיפור הקבוע המתאים לצבע שנוצר מהבהרתו. את האזורים ה"מיותרים" ניתן לטשטש באמצעות טכניקת האיפור הקבוע.
אופציה שלישית: להפנות לקוחה זו למי שכן יודעת לתקן סוג עבודה זה מאחר וכבר נעשתה עבודה שאינה לשביעותה.
שאלה:
סדר העבודה שלי באזור הגבות הוא עיצוב הצורה, ציור אזור הגבות, אלחוש, ולאחר מכן אני מחדירה הצבע בשיטת האיפור הקבוע. לפעמים אני מבחינה כי הצורה בתחילת העבודה לא זהה לצורה בסיום העבודה וזה קורה לי כי אני כל הזמן מנגבת את האזור, ועל כן הצורה נמחקת לי. כיצד אני יכולה לשמר הצורה הזאת עד סיום הפרוצדורה?
תשובה:
סדר העבודה הינו פרמטר חשוב ביותר לעבודה מסודרת ומדויקת. ראשית, עיצוב הגבה מנקה שיערות שאינן במקומן או שמפריעות ללקוחה לראות את הצורה הקיימת.
שנית, אנו נאלחש ולאחר מכן נצייר את הגבה.
אם נצייר ולאחר מכן נאלחש, חומר האילחוש עלול לטשטש את הציור ואת הצורה שהלקוחה אישרה. רוב חומרי האלחוש מחזיקים מעמד במעבר הראשון באיפור קבוע ועל כן מומלץ לצייר לאחר האילחוש. גם אם לאחר המעבר לא נקלט יותר מידיי צבע, הצלחנו לעשות שתי פעולות במעבר זה. האחת, פתיחה של העור לחומר אילחוש נוסף ואז ללקוחה לא יכאב. השניה, סימון, בצורה מינורית, את הצורה שהלקוחה אישרה, שאותו נוכל לחזק ועל כל הצורה תשמר עד לסוף הטיפול.
מרים קיסר היא מנהלת מרכז לאסתטיקה בע"מ, ובי"ס לאיפור קבוע וקוסמטיקה פרא-רפואית
צילום: אימג' בנק ישראל
פרסם כאן מודעת לוח חינם!