ווּ נגויין (Vu Nguyen) מעצב בינלאומי שביקר בארץ בכנס נייל סטודיו,
הדגים עבודה עם ג'ל, פרנץ' וקישוטים. טיפים ועצות מפי המאסטר
שרות יופי!
במסגרת ההדגמות שקיים ווּ נגויין (Vu Nguyen), אמן בינלאומי בענף הציפורניים מטעם חברת OPI, בכנס השנתי של נייל סטודיו, הוא שילב הסברים ושיטות עבודה. הוא העביר שלוש הדרכות: ציפוי ציפורן עם סדרת ה- axxium הארכת ציפורניים עם ג'ל overlay, חיזוק ותיקון ציפורן חלשה, קישוטי ג'ל. ההדרכה השנייה היתה על סדרת אבסולוט – OPI סוגי עיצובים ייחודיים, הארכת מבנה עם אבקה מתקנת והמראה שלpink&white . ההדרכה השלישית היתה בנושא קישוטים בטכניקות MIX טכניקס – שילוב טכניקות קישוט וטרנדים חמים. לפניכם כמה עצות עבודה חשובות.
שלב הכנת הציפורן
שלב הכנת הציפורן הוא תמיד שלב מאוד חשוב, וחיטוי עם חומר אנטיספטי תמיד יהיה הטוב ביותר. ווּ ממליץ כחומר חיטוי אופטימאלי ב"סוויס גארד" המסייע גם בדחיפת העור ובריכוך שאריות על שטח הציפורן; חשוב לחטא גם את ידי המקצועית; חשוב לשייף בעדינות ולא בלחץ, ולשמור כמה שיותר על הציפורן הטבעית יש לאזן את שכבת ה-PH של הציפורן בעזרת BOND AID.
עבודה עם ג'ל – ויסות באמצעות לחץ מכחול
ג'ל ה- axxiumנחשב כיום לטוב בעולם וכל החברות משתמשות בו. בעבודה שלנו, ג'ל הבסיס הוא החשוב ביותר בכל התהליך. הג'ל הזה נצמד באופן מלא ולכן יש להניח את השכבה הזו בלחץ חזק. השכבה השנייה נעשית בפחות לחץ, והיא נועדה להחלקה. לחץ הוא העניין המשמעותי בעבודה עם הג'ל. ככל שיש יותר לחץ, כמות הג'ל תהיה קטנה יותר והשכבה הראשונה תמיד תהיה יותר לחיצה. חשוב לזכור – כמה שיותר לחץ על המברשת – ימרח פחות ג'ל. כשרוצים ריכוזיות גדולה יותר של ג'ל או פיגמנט על הציפורן – יש להפעיל כמובן פחות לחץ.
כמה שכבות מורחים?
ההחלטה על מספר השכבות היא של המקצועית. עובי הבסיס קובע את עמידות הג'ל. ככל שהשכבה דקה יותר העמידות קצרה יותר. בכל מקרה חשוב שהשכבות לא תהיינה עבות מדי וחשוב להקפיד שלא לגעת בעור. חיסכון נוסף וגדול בזמן הוא ייבוש השכבות – מורחים שכבה על שכבה ומייבשים פעם אחת.
עבודה עם צבע
את הצבע יש לערבב ממש כמו לק, וזאת בשל העובדה כי הצבע עשוי מפיגמנט והערבוב "מוציא" את הגוון הנכון החוצה. הפיגמנט שוקע ועל כן יש להקפיד על ערבוב בתנועת קיפול. לכל ג'ל יש את גוון הלק התואם לו כ-50 גוונים. את שכבת הצבע הראשונה מניחים עם לחץ באמצעות המכחול כך שהוא יראה לנו קצת שקוף. השכבה השנייה היא קלילה יותר, כדי ליצור את הציפוי והגוון הנכון. בקישוטים המריחות קלות ונעשות ללא לחץ.
פרנץ'
כדי ליצור פרנץ' משתמש ווּ בקצה המברשת – עם החלק המעוגל של הידית לא בצד של השיער. זה מאפשר, הוא מסביר, שליטה בפעולת המריחה ללא סימני הברשה שאופיניים למריחות פרנץ' וליצירת מראה "קו חיוך" עמוק ואחיד.
לאחר יצירת "קו החיוך" ולאחר יבוש של דקה, ניתן למרוח את גוון הבסיס הרצוי. שימו לב, במידה ולא נשמר דיוק מקסימלי בעבודה עם גוון הבסיס ויש זליגה של הגוון על הצבע הלבן ניתן באמצעות מכחול נקי לבצע פעולת ניקוי של אזור הפרנץ'.
לפעמים בחיבור שבין הצבע לפרנץ' נוצר שקע, אותו ניתן למלא עם אחד מסוגי הסילר המוצעים.
טיפים לעבודה
ווּ מעדיף שלא לעשות מניקור רטוב כי הציפרון מתרככת. השרייה במים גורמת לציפורן לספוח נוזלים, להתרחב ולהיות גמישה וזה עלול ליצור תופעות לוואי אחרי שהחומרים מתייבשים.
הוא אינו מקפיד על קיצור הציפורן הטבעית ועובד עם ציפורניים ללא כיס. עפ"י ניסיונו, זה חוסך זמן עבודה של שיוף המדרגה. כשיש מדרגה הוא ממלא אותה בג'ל.
בהארכה של הציפורן, הוא שומר על שיוף עם פצירה בזווית ישרה כדי לא לשבור את הציפורן. השיוף נעשה מהר וכל הזמן לאותו כיוון. כשמשייפים הלוך-ושוב הציפורן מתחממת. חשוב להגיע לקו האפס של הציפורן הטבעית.
לפני הדבקת הטיפס יש לשייף בעדינות את הציפורן ליצירת החספוס לחיבור. תמיד חשוב לבדוק שהקצוות צמודים, כדי לוודא שהג'ל לא יברח החוצה.
ההחלטה אם לתקן ללקוחה את הציפורן או להתחיל מהתחלה תלויה בנוחות של הטכנאית. לא חייבים להמיס את החומר. אפשר להסיר את הכל או לעשות מילוי עדין וקטן. יש טכנאיות ולקוחות שרגילות ורוצות את השיוף והחידוש אבל כיום יש עוד אפשרויות. את ג'ל ה- axxium אין חובה להמיס כי הוא נצמד היטב. זה חלק מיתרונותיו.
אם רוצים לעבור מאקריל לג'ל, הוא אומר, אין בעיה. אי אפשר להסיר את האקריל, אבל אפשר לעשות לציפורן הכנה רגילה ואז לעבוד עם הג'ל.
העבודה עם המשייף צריכה להעשות במהירות אחידה, תוך שמירה על זווית אחידה ולאותו כיוון.
צילומים: יח"צ