בתקופה שבה גזרת הג'ינס התרחבה בחלקה התחתון – כך אופנת השיער התרחבה בחלקה התחתון. מקרה? לאו דווקא . כל השינויים באופנת השיער משנות ה-20 ועד ימינו חיים הספר
לא פעם שאלתם את עצמכם, מי החליט על אופנה מסוימת, איך חשבו על זה ולמה?
אופנת השיער מושפעת ישירות ממעצבי האופנה וההיררכיה ברורה: מעצבי האופנה מחליטים על רוח התקופה והאופנה העכשווית ומעצבי השיער מתרגמים זאת לעיצוב בשיער.
לדוגמא: בתקופה שבה הג'ינס נפתח למטה ו"קפץ החוצה" כך גם היה השיער קופץ החוצה בחלקו התחתון ליד העקב. היום כאשר אופנת הסקיני ג'ינס שולטת כך גם השיער חלק, ארוך וצמוד שמתם לב?
אופנה אף מושפעת מתמורות פוליטיות בעולם. ניתן להבחין בקשר ישיר בין תקופות שונות בעולם לבין אופי האופנה בכלל ואופי אופנת השיער בפרט.
כל תקופה התאפיינה בעיצוב שיער אשר התאים להלך הרוח דאז, כך למשל ניתן להבחין בהבדלים בעיצוב השיער בתקופות של מלחמה- נוקשות בשיער לבין תקופות שלאחר מלחמה- שחרור- פזור וארוך.
שנות ה-20
בשנות ה -20 שלאחר מלחמת העולם הראשונה, היה קארה צ'רלסטון שמאופיין בקווים חדים וברורים, קשים ונוקשים ממש כמו הלך הרוח ברחובות אותם הימים. זו הפעם הראשונה שפרצה מלחמה גדולה שכזו וכולם היו כפופים להוראות נוקשות מלמעלה וכך גם השיער אשר היה נוקשה וחד.
שנות ה-40-50
לאחר מלחמת העולם השנייה היתה הרגשה של שחרור משנים קשות, לכן ניתן להבחין בתספורות משוחררות, ארוכות, חלקות ומבולגנות: סוג של התפרקות לאחר שנים של משמעת ונוקשות.
שנות ה-60
מאופיינות כתקופה של רצון ותקווה ושלום. לכן, עיצובי השיער גם היו רכים רומנטיים ומלטפים.
שנות ה- 70
בשנים אלו ניתן לראות שימוש רב ב- ג'ל/גריז ותספורות בעלות אמירה אישית. בתקופה זו מתמרדים כנגד מלחמת וייטנאם, יש הרבה רוק'נרול והרבה סגנון חופשי, ולכן, מראה הפארה פוסט הקופצני שלט אז מעצם היותו שובב וחצוף.
שנות ה-80
שנים שאופיינו במתח קשה בו שתי המעצמות הגדולות – המלחמה הקרה הייתה בעיצומה וכך גם התספורות הקרות שאופיינו בתספורות כסאח וא- סימטרי.
שנות ה-90
לאחר נפילת חומת ברלין, יש שוב שחרור כפי שהיה לאחר מלחמת העולם השנייה והרבה תקווה באוויר – לכן, השיער רך, מלטף, ארוך ופזור.
ניתן להבחין כי תמיד לאחר שנים קשות שאופיינו במלחמה, מתח ונוקשות יש סוג של שחרור המתבטא גם באופנת השיער.
בעשרים השנים האחרונות
לשמחתי, אופנת השיער נמצאת בפריחה אדירה בעשרים השנים 20 האחרונות וזאת הודות לתקשורת שלה חלק גדול בעידוד הפריחה והשינוי ולבתי האופנה הגדולים כמו: 'טוני אנד גאי', 'ווידאל ששון', 'מהגוני'. 'טוני אנד גאי' יצרו מהפכה ואם פעם האופנה הייתה תספורת אחת כמו של פארה פוסט למשל, הרי שהם משיקים כל שנה קולקציה של 20 תספורות שהם 'סופר אופנתיות' במגוון אורכים וטקסטורות כך שכל אחד ואחת יכול/ה להרגיש אופנתית ומעודכנת.
לזכותם של בתי האופנה אפשר לזקוף את המהפכה בלימוד והדרכה של ספרים בכל העולם וברמות הגבוהות ביותר. אז אחרי שהבנו איך הדברים קורים באמת מעניין איך ממציאים את הטרנדים. מהי ההשראה של הממציאים ואיך הם חשבו עליה? לא מזמן השתתפתי בלונדון בקורס באקדמיה של וידאל ששון שניקרא "חשיבה יצירתית". זהו קורס לספרים אבל בלי המספריים (לא פשוט!). בקורס למדנו מה גרם לוידאל ששון הגאון להמציא את התספורת המדורגת ולתדהמתי התברר לי שההשפעה על ששון הייתה גורדי השחקים של ניו יורק, משם לקח את החשיבה הארוכה והמדורגת. רוב התספורות של ששון הגיעו מהארכיקטקטורה (מדהים לא?). בסוף הקורס לקחו אותנו למועדון בבריקסטון לונדון, זהו מועדון ה"אנדרגאונד" שבו האנשים תופרים לעצמם בגדים, מסתפרים לבד ומייצרים דברים שונים ומוזרים. עליהם מביטים הרבה סקאוטרים של בתי האופנה הגדולים שמגיעים לשם כדי לראות את הדברים שמשמשים כהשראה וכבסיס לרעיונות שאחר כך הם מפתחים.
נו, אז איך נדע כיצד תראה האופנה בשנים הקרובות?
נצטרך לעקוב אחרי התפתחויות הפוליטיות, אחרי ההתפתחויות בתחומי הארכיטקטורה, ציור, או פיסול. כל התפתחות שהיא תשפיע עלינו ותביא אופנה חדשה.
אני מהמר שההתחממות העולמית והשפעותיה בהחלט הולכים לייצר לנו אופנה חדשה.
חיים הספר הוא מעצב שיער ל'אינדולה'
תמונה – עיצוב שיער: חיים הספר ל'אינדולה'; צילום: עידו איז'ק
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר