לרגל הפתיחה הרשמית של האקדמיה של דיויס ואודי הגיע צוות ההדרכה הבכיר ביותר של טוני וגיא מלונדון לסמינר מקצועי בו הוצגו הקולקציות החדשות: 'אינטראקטיב' של טוני וגיא, 'גלאמור' של דיויס ו'היצירתית' של אודי
כל המראות שיצרו צוות טוני וגיא. מימין למטה: גארי פרנס מנהל אמנותי בכיר לטוני וגיא, ג'יין סטייסי טכנאית היכמיה לטוני וגיא, אודי ביטון, וריצ'ארד מאנה מנהל אומנותי בכיר לטוני וגיא
אתי דרייפוס מסתבר שכשדייויס ואודי מזמינים – רק מעטים מסרבים להזדמנות. וכך, הגיעו למלון סיטי טאואר ברמת גן, יותר מ-350 מעצבי שיער ואנשי מקצוע לחגיגה הרשמית של פתיחת האקדמיה של דיויס ואודי. האירוע כלל מפגן מקצועי מגוון ומרתק, שמסמל את הדרך והתפיסה המקצועית של האקדמיה. בערב שכלל גם ארוחת ערב הוצגו שלוש קולקציות בליווי הסברים:
'אינטראקטיב' של טוני וגיא, 'גלאמור' של דיויס ו'היצירתית' של אודי.
האקדמיה של דיויס ואודי
לדברי מנהליה "האקדמיה היא מרכז ללימוד מקצועות השיער שעבורה מקצועיות היא במקום הראשון ומציעה למעצבי השיער קורסים ייחודיים ברמה בינלאומית". ה'אני מאמין' של דיויס ואודי הוא שידע וניסיון יש להעביר הלאה, וחשוב להם ללמד ולעזור למעצבי שיער להיות הכי טובים ומקצועיים. לכן, במסגרת שיתופי הפעולה עם אקדמיות מובילות בחו"ל, אירחו דיויס ואודי את צוות ההדרכה הבכיר ביותר של טוני וגיא מלונדון, לסמינר מקצועי שבו הוצגה הקולקציה החדשה של טוני וגיא אינטראקטיב בהדגמות על הבמה ובפרזנטציות מרהיבות. אודי ביטון ליווה ותרגם את כל הסמינר עם המנהלים האומנותיים הבכירים גארי פראנס וריצ'ארד מאנה וטכנאית הכימיה ג'יין סטייסי, שהיו בעבר הצוות שאיתו עבד אודי בצמוד כשהדריך בסמינרים וכשהשתתף בתצוגות בשנים הרב
ריצ'ארד מאנה, מנהל אומנותי בכיר בפעולה
ות שבהן עבד בטוני וגיא לונדון.
האירוע נפתח בהדגמה משותפת על הבמה של שלושת אנשי הצוות של טוני וגיא.
קולקציית אינטראקטיב
קולקציית אינטראקטיב של טוני וגיא כללה מראות בהשראת מסלול הדוגמנות משבוע האופנה האחרון בלונדון. תוך כדי הסברים על הבמה, הודגמו מראות בהם שילבו אנדר קט בתספורות קלאסיות ומודרניות באורכים בינוני וקצר. טכניקות הכימיה המתקדמות שהוצגו כללו חלוקות זיגזג וצביעת צמות, שבהם שולבו צבעים קרים ופושרים בקונטרסט רך, צבעים כגון 7.23 ו- 6.23 בשילוב 9.02 בטכניקת צביעה שיוצרת הרבה זרימה בצבע.
מראה תלת מימדי לצבע
ג'יין סטייסי, מומחית בכימיה, מדגימה על ראשה של הדוגמנית טכניקה מיוחדת ליצירת מראה מעניין ותלת מימדי לצבע. היא מחלקת את השיער וקולעת אותו לצמות. היא מספרת על שבוע האופנה האחרון שבו עבדה, שם היו המון גליטרים בבדים של הבגדים, והיא חיפשה דרך לשלב את המראה גם בשיער הדוגמניות. הפתרון שהיא מצאה היה ליצור מראה מעט מנצנץ גם בצבעי השיער, אליו היא מתייחסת כמו לבד. לשם כך היא צובעת את השיער בצבע בסיס, ואחר כך קולעת אותו לצמות ומורחת עם מברשת חומר מבהיר על הצמות הקלועות. בדרך זו היא מבטיחה שרק מקומות מסויימים בשיער יובהרו יותר, ושהמראה הכללי לא יהיה מובהר אלא מעין נקודות של אור שיזהרו בזמן שהשיער ינוע. כשפותחים את הצמות רק חלקים מסויימים בהירים יותר ובצורה הרמונית.
הרעיון הוא לא לשים הרבה צבע על השיער וליצור מראה שהוא מאוד רך, כמעט כמו גווני שמש.
לדברי ג'יין מדובר בטכניקה שניתן לראות אמנם בתצוגות אופנה והפקות שיער, אבל בהחלט ניתן לשלב אותה גם במספרה, מכיוון שהיא מאוד מסחרית ולא מוזרה מדי.
בכלל, הרעיון המנחה של הצוות על הבמה הוא שכל מה שהם מדגימים יכול לעבוד גם במספרה, ושחשוב לתרגם כל רעיון אופנתי ויצירתי גם למשהו שניתן לעבוד איתו מסחרית, מכיוון שרוב אנשי המקצוע עובדים עם לקוחות שהן לא דוגמניות ולא מעוניינות בדברים מאוד לא שגרתיים, ומהצד השני, כן רוצות להיראות חדשניות.
ריצ'ארד נמצא בארץ בפעם השלישית, ולדבריו "נהנה מאוד להיות בישראל". הוא מדגים עיצוב שיער בטכניקה של under cut שהיא טכניקה לא חדשה, אבל השילוב שלה במספרה יחסית חדש, מכיוון שהיא דורשת ריכוך על מנת להתאים אותה ללקוחות לעומת האופן שבו היא מתבצעת בתצוגות.
לנסות דברים חדשים
ריצ'ארד מאנה ממליץ למעצבים לנסות תמיד את הדברים החדשים כדי לאתגר את עצמם ואת הלקוחות. "אתם לא יכולים ליצור משהו חדש, אם אתם לא מנסים משהו חדש"…
בנוסף הוא ממליץ לשים לב, שעל אף שנראה שהוא עובד בטכניקה חופשית, הוא מקדיש הרבה תשומת לב לגזירה, במובן זה שהוא שוקל היטב היכן נכון להוריד משקל מהשיער ואיפה לא. הוא מדבר על כך שהאופנה אכן חוזרת על עצמה כל הזמן, אנחנו מחזירים את האייטיז, הניינטיז, אבל קיים שינוי והוא מתבטא בשילוב עם הטכניקות החדש
אודי מדגים על הבמה
פאנטה במראה אוונגרדי שיצר דיויס
ות. הוא עצמו שואב השראה מהעבר אבל משתמש ביישום במוצרים חדישים שלוקחים את העיצוב לרמה אחרת והתוצאה הסופית נראית אחרת ומהוקצעת יותר ממקור ההשראה.
בשימוש בחומרים לעיצוב התסרוקת הוא ממליץ לעבוד עם מעט חומר כדי לא להכביד על השיער ורק במקרה שצריך להוסיף מעט, וזה כמובן עדיף מלהגיע למצב שיש יותר מדי חומר על השיער ואין איך להוריד אותו.
כשהוא מנסה לפענח את סוד ההצלחה של טוני וגיא בעולם הוא אומר שהסוד הוא בכך שהפילוסופיה שלהם מאוד פשוטה ושהם עובדים בטכניקות פשוטות יחסית שניתנות ליישום בקלות ונגיושת לכולם.
חשיבות הפרטים הקטנים
באותו הזמן, גארי פראנס מתחיל את התספורת שלו בחלוקת השיער, ומחליט על האורך הכללי לפני שהוא מתחיל בדירוג. הוא מדגיש כמה חשוב שהצבע והתספורת יחמיאו אחד לשני ויהיו משולבים מבחינת הקונספט של הלוק. הוא יוצר תספורת שהיא בבסיסה מאוד קלאסית אבל נותן לה טוויסט אחר, למשל גזירה א- סימטרית של הפוני. "הפרטים הקטנים הם שעושים את ההבדל" הוא אומר.
טוטאל לוק
כשריצ'ארד מסיים והדוגמנית שלו מציגה את התספורת שלה הוא מדבר על החשיבות של הקשר בין שיער, לבוש ואיפור. הוא אומר שאסור להישאר תקועים רק בשיער מבלי להיות מודעים לכל האימאג' של האשה שאותה מספרים. צריך להשתלב בתוך המראה הכללי שלה כדי ליצור טוטאל לוק.
לעבוד עם הלב
ריצ'ארד צוחק כשהוא מדבר על כמות המספרות שיש בישראל, ממש אחת ליד השניה, ושבמצב של תחרות כל כך גדולה, הדרך היחידה להצליח היא לא להסתפק בלהיות טוב, אלא לשאוף להיות הכי טוב.
הוא מביא ציטוט של איש עסקים מאוד מצליח שהוא פגש ושאל אותו איך כל דבר שהוא נוגע בו מצליח כל כך. האיש אמר לו שכל דבר שהוא עושה הוא עושה עם הלב, אחרת אין טעם לטרוח בכלל. רק עשייה עם אהבה יכולה להניב את ההצלחה הגדולה ממש.
בינתיים ג'יין ממשיכה עם הצבע. היא אומרת שעל אף שלפני כחמש שנים היה מאוד נכון ליצור קונטרסטים בשיער, כיום, חשוב שהמראה יהיה זורם ורך וגם כשמשתמשים בשילובים של צבעים כהים ובהירים חשוב ליצור מעברים רכים ביניהם.
להתעדכן במראות החדשים
לידי אני שומעת את אחד האורחים מתפעל מהתוצאה הסופית של הפגנת המקצועיות הכימית על הבמה. זהו מאיר גדליהו מירושלים, ממספרת Hair in motion. (הייר אין מוויישן).
הוא מספר לי שהוא אוהב את ההרמוניה שהיא יצרה בין הגוונים, את השילוב בין גוונים חמים לקרים שנראה מאוד יפה בתספורת המדורגת. שאלתי אותו מדוע הוא הגיע ליום הזה והוא אמר שטוני וגיא הם מכתיבי אופנת שיער מבחינתו. חשוב לו להגיע בכדי לשאוב ידע מקצועי, להתעדכן במראות החדשים ובטכניקות החדשות. תמיד הוא לומד משהו חדש כשהוא מגיע לאירועים כאלו, ומה שמראים על הבמה מאוד קרוב לסגנון העבודה
עבודות מקולקציית 'אינטראקטיב' לטוני וגיא
האישי שלו. אחרי יום כזה הוא חוזר לעבודה עם אנרגיות חדשות.
השראה איטלקית ויפנית
לאחר ההדגמה הראשונה, עולים שוב על הבמה להדגמה נוספת. ריצ'ארד מספר שאת ההשראה של טוני וגיא הם שואבים בעיקר מהאיטלקים והיפנים. למרות שכל מדינה בעולם היא מקור להשראה וההשפעה עליהם היא רב-תרבותית, הם מושפעים מאוד מסגנון העבודה הממושמע של היפנים, במיוחד בגזירות שעובדים עם המון דיוק וטכנית הביצוע שלהם מצויין, ולעומתם האיטלקים, ארץ המוצא של טוני וגיא, הם מכניסים המון סטייל ללוק, משלבים טכניקה עם המון דגש על הויז'ואל הכללי, בדיוק כמו שהאופנה האיטלקית מלאת סטייל כך גם ביחס לשיער. השילוב של שתי הגישות יוצר את הסגנון שלהם.
הוא מציין שחשוב להקפיד לא ליצור משהו מוזר מדי על ראש הלקוחה, כי היא צריכה לחיות עם זה, ושמאוד חשוב להתאים את התספורת ללקוחה כי העיצוב המדהים ביותר לא יראה במיטבו אם הוא לא מתאים לאישה. טכניקה מושלמת לא שווה כלום אם היא לא משתלבת בלוק של הלקוחה.
לנטרל את הגוון הצהוב
בהדגמת הכימיה השניה ג'יין מסבירה כמה חשוב לנטרל את כל הגוון הצהוב כשעושים בלונד. בנוסף היא משתמשת בשטיפות ביותר חמצן בכמות פי שלוש מהכמות הרגילה וזה על מנת לעדן את הצבע כך שייראה שהלקוחה עברה כבר שלוש חפיפות.
היא עובדת בטכניקה של מתיחת שורשים כך שהיא מבליטה את הצבע של השורשים ומשלבת אותו בשאר האורך, שוב, על מנת ליצור מעברים רכים למראה רך.
לגזור על שיער יבש
ריצ'ארד מדגיש שמה שהם עושים או אומרים על הבמה זה לא אורים ותומים וזה לא אומר שזה בדיוק מה שצריך להיות. "אפשר תמיד לקחת את זה כהשראה ולעבוד עם זה באופן יצירתי".
בתספורת שלו כשהשיער כולו כבר יבש אחרי פן, הוא עושה את הטאץ' הסופי עם מספריים, כי בשיער היבש הגזירה נראית אחרת. כמובן שכשהשיער דק מאוד או שרוף מאוד לא כדאי לעשות אתזה גם כי הוא לא משתנה הרבה אחרי ייבוש וגם כי צריך להימנע מהתעסקות ייתר.
שיער עם הרבה נפח ולוק מבולגן
גרי עושה תסרוקת שהוא אומר שמייצגת את אחד הטרנדים החזקים בתחום, שיער עם הרבה נפח בלוק מבולגן משהו. מראה שכבר נראה בעבר וחוזר עכשיו חזק.
אנשי מקצוע מדברים
בהפסקה מסתובבים אנשים רבים מתחום היופי בכלל ותחום השיער בפרט, בינהם מעצבי שיער מפורסמים, מנהלי חברות, ייבואנים, אנשים מתחום תוספות השיער. למשל, גלית איטליה. היא הגיעה לאירוע כחברה של דייויס. היא מציינת בפני שהוא אמנם עובד עם חברה אחרת בתחום התוספות אבל חשוב לה להגיע לפרגן, לראות גם מה קורה בעולם בתחום הגזירות, מה גם שאת טוני וגיא "לא רואים כל יום".
שאלתי אותה למה חשוב לה להתעדכן בתחום הגזירה והיא עונה שהאופן שבו גוזרים את השיער משפיע מאוד על הביקוש לסוגי תוספות שיער מסויימות ולאורכים שונים, כי זה תחום שמשתלב באופנת השיער.
גלית אומרת שהצרכים של השוק בארץ שונים מאלו של ארופה למשל. שם תוספת מתחילה מארבע עשר אינץ' שזה לא ארוך, ומשלבת בעיקר לתת נפח ואופי לשיער, ואילו פה לתוספת יש בעיקר פונקציה של אורך, כשהמטרה היא להראות המון שיער, ארוך מאוד.
ליד גלית עומד שלומי אוחיון, מנכ"ל שמן מרוקאי. גם הוא הגיע לפרגן. לשאלתי למה חשוב לו להתעדכן בתחום התסרוקות הוא אומר שכחברה מתפתחת כל הקו המתחדש מותאם לטרנדים ומוצרי השיער צריכים להיות בהתאמה לצרכי ה
המראות שיצר דיויס
תספורות השונות ולכן חשוב לו לדעת מה הולך בתחום, מה גם שלאירוע כזה מגיעם כשותפים עסקיים, וזו גם הזדמנות לייצר שיתופי פעולה נוספים.
מעצב שיער נוסף אותו פגשתי הוא רפאל אברמוב מרמת השרון. הוא עבד כבחור צעיר ביותר אצל טוני וגיא בלונדון למשך מספר חודשים ומעריץ אותם. הם יודעים ליצור דברים חדשים ואופנה חדשה, לדבריו.
לשאלתי מה התחום העיקרי שלו הוא עונה שתסרוקות אבל אוהב בעיקר לעבוד בכימיה, ולצערו פוגש כל הזמן לקוחות שיש להן בעיות עם צבע שעשו להם ושלא נראה טוב.
בזמן ארוחת הערב נראה שכולם חברים של כולם ושבעצם אין תחרות כזאת גדולה בין מעצבי השיער הרבים, וכולם מפרגנים ומיודדים.
נותני חסות ודוכנים
חברות לוריאל פרופסיונל ובייביליס פרו לקחו חסות על האירוע ועל הבמה בסמינר ובתצוגות השתמשו המציגים בחומרי העיצוב ובצבעי השיער אינואה של לוריאל פרופסיונל, ובציוד וריהוט של יניב שושן שכלל פנים, מקלוני סלסול וטוסטרים של בייביליס פרו. מגזין הדליין ואתר בראש נתנו אף הם חסות לאירוע.
הספרים, הדי.וי.די ללימוד תסרוקות ותספורות ומגוון הקורסים באקדמיה של דיויס ואודי הוצגו בדוכן מכירה ותצוגה בפואייה המפואר של אולם ברקת והיו דוכנים נוספים של נותני החסות: יניב שושן יבואן בייביליס פרו ומצוזקי; תוכנת המספרות מקסי שארפ; עטרת שיער והאקדמיה של מיקי בוגנים.
המפגן של דיוויס ואודי
לאחר ההפסקה עולים על הבמה אודי ודייויס למיצג הדגמה משותף – אודי מספר דוגמנית על הבמה ודייויס לידו יוצר תסרוקת. דיויס הציג תסרוקת גלים מתוך קולקציית גלאמור 2010 ואודי הדגים תספורת מתוך הקולקציה היצירתית לשנת 2010 אותה הוא מעביר בקורס תספורות בהשראה יצירתית.
אודי מסביר צעד צעד את התספורת, ודייויס עסוק כשלידו שני עוזרים שמגישים לו את הפן, הסיכות והספריי, הכל על מנת שהוא יוכל להתרכז בליצור תסרוקת ערב מפוארת במהירות הבזק.
התסרוקת המסובכת שהוא יוצר בנוייה משלבים שאת כולם יכולים הצופים לראות בדייקנות על אף המהירות המדהימה. למשל, את העובדה שאת הגלים היפים בשיער של הדוגמנית הוא יוצר כתוצאה מכך שהוא תופס גלים גלים את שיערה בסיכות קליפס, מרסס בהמון ספריי לשיער שיחזיק, ואחר כך משחרר את הסיכות והמראה שמתקבל הוא בסגנון כוכבות הוליווד של פעם; מראה קלאסי, עם קליעות של שיער מאחור ללולאות; תסרוקת מורכבת, במראה רך ונופל שמשתלב בתחושה המאוד נשית של הדוגמנית החושנית שמציגה בשמלת ערב ארוכה.
התספורת של אודי לעומת זאת פאנקית יותר, המראה "חצוף" וגיאומטרי, וגם הוא משתלב בסגנון הכללי של הדוגמנית עם המיני הקצרצר. לאורך כל האירוע משולבים בתצוגות קטעי וידאו על מסכים גדולים, שמקרינים גם את המתרחש על הבמה וגם קטעי אווירה נוספים בליווי מוסיקה.
את הדוגמניות של דייויס ואודי מאפר מיקי בוגנים ביחד עם צוות מאפרות מהאקדמיה שלו ועם צוות המאפרים של דיויס ואודי – אוולין, ובן רביבו. בוגנים בחר בשפתון אדום לוהט על שפתיהן של הדוגמניות, להעצמת תחושת הגלאמור שאופפת את התסרוקות.
פינאלה מרשים לערב
לסיום הערב עולות על הבמה חמש דוגמניות בשיער פזור, איפור אוונגרדי ובגלימות מעשה ידי מעצב האופנה אופיר דהן עשויות מקרעי בד לבנים כמעין פיות יער פראיות או יצורים מאגדה, והן עומדות כשגבן אל הקהל. אחת אחת הן ניגשות לכסא ודייויס, שוב במהירות מדהימה יוצר תסרוקות יצירתיות במיוחד מהשיער הזהוב הארוך שלהן, שילוב של המראה הפרוע והמדוייק על אותו ראש. התסרוקות הן במראה חופשי ואוונגרדי בסגנון ה – Fashion TV ובשיטות הייחודיות של דיויס אותן הוא מלמד בקורס תסרוקות מעולם הפנטזיה. לתסרוקת המפתיעה שסיימה את המופע עלתה הדוגמנית פאנטה שהיא אחת האהובות על דיויס ודגמנה עבורו בתצוגות רבות ובספרים שלו.
דיויס יצר לפאנטה מראה אוונגרדי מופלא ואודי עלה לבמה וגזר פוני להשלמת המראה.
כשהתסרוקות מוכנות, הן פושטות את הגלימות הארוכות ונשארות בבגד גוף שחור וצמוד. מעצבי השיער בקהל לא מפסיקים לצלם את המתרחש על הבמה ועשרות מצלמות של טלפונים סלולאריים מונפות באוויר כדי לקחת הביתה מזכרת מהתצוגה היצירתית המסיימת את הערב.
המפגן הזה, של אנשי מקצוע רבים, שמגיעם לארוע אחד, מתוך מטרה להתעדכן ולהתחדש, מתוך פרגון לקולגות שלהם, ובעיקר מתוך תשוקה ואהבה גדולה למקצוע, מחמם את הלב.
צילומים: ארקדי ברונשטיין
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם