השיער דליל והקליינטית מצפה ממך, מעצב השיער, לחולל קסמים. לפניכם טכניקת תספורת שתהפוך שיער דק ודליל לשופע ומלא תנועה. שלב אחר שלב.
קובי בן חיים
ה"חומרים" הדרושים:
• טכניקה.
• יצירתיות.
• רגש.
• דמיון.
• כוונה.
• תוכנית עבודה.
המטרה העיקרית של טכניקת הגזירה:
לגרום לשיער להיראות שופע, מלא ועם נפח שיחזיק לאורך כל היום.
שלבי קבלת ההחלטות ותהליכי העבודה:
1. שלב הדיאגנוזה של מעצב השיער- אבחון סוג ומרקם הקיים בשיער.
שלב זה הוא שלב קריטי ורצוי לבצע אותו מול מראה כאשר אתה דואג לתקשר עם הלקוחה בטקסט חופשי ועם שפת גוף ברורה ומכוונת. להימנע ככל שניתן מלהשתמש במושגים טכניים מדיי. להישאר 'בגובה העיניים' מבחינת האינפורמציה שהנך מעביר ללקוחה ולשמור על רמת ציפיות בהתאם לדרישותיה.
2. איסוף נתונים מתוך המציאות הקיימת.
מומלץ לבחון את השיער כאשר הוא יבש ולפני פעולת החפיפה.
3. שיחה וייעוץ.
לשוחח עם הלקוחה במהלך האבחון ולייעץ לה מה יהיה נכון ביותר לשיערה במצבו. לאחר עיבוד הנתונים, המלץ לה מה יהיה מתאים ביותר לביצוע.
4. תחילת עבודה.
לאחר הבנת הצרכים והציפיות ניתן לגשת למלאכה, כאשר אתה מודע לכל הנתונים ומוכן לעבודה בכל השלבים.
5. שלב החפיפה.
שלב חפיפת השיער עשוי להיות מוקד חשוב המאפשר להפוך שיער שומני, לדוגמא לשיער נקי ומלא נפח. שורש נקי יוצר מראה שיער בעל נפח.
6. התאמת השמפו.
חשוב לבחור בשמפו מיוחד המותאם לשימוש על שיער דק ודליל – מוצר כזה ינקה ביסודיות את השיער ואת עור הקרקפת וגם יעניק "ציפוי" (פולימרים) על השיער וישמור על חיוניותו לאורך זמן.
7. מסיכת שיער.
חשוב השימוש במסכת שיער המיועדת לטיפול בשיער דק ודליל. לעולם לא להשתמש במרככי שיער אשר גורמים לנפילתו המוחלטת של השיער ויוצרים הכבדה מיותרת.
8. ניגוב השיער.
ניגוב השיער במגבת עד כדי ספיגת כל עודפי המים, ואז בחירה של מוס ללא שטיפה לפיזור על השיער המיועד ליצור שכבת מגן ולהוסיף נפח על השיער כאשר הוא מתייבש.
9. קו התספורת.
קו תספורת יחל מהבסיס בהתאם לסגנון שבחרת. כאשר הקו המנחה יגרום לאיזון באורכי השיער ואת עוצמת הנפח לשיער אנו יוצרים בעזרת טכניקות חיתוך כגון פרוגרסיב (המשכיות), אשר יוצרים חיתוכים של קצר וארוך – הקצר דוחף את השיער הארוך, ובכך אנו יוצרים הרמוניה המותאמת לשיער.
10. גזירה וחיתוך.
גזירת השיער ושיטת החיתוך תעשה בזוויות שונות לפי הסגנון שנקבע. לדוגמא: עבור תספורת קארה מדורגת וקצרה נעבוד בזווית של 45 מעלות על מנת ליצור נפח באיזור הקודקוד. עבור שיער ארוך או בינוני נעבוד, כאמור, בשיטת הפרוגרסיב.
11. שילוב טכניקות.
חשוב לשלב מספר רב של טכניקות כדי לבצע את השינוי. בין היתר ניתן לבחור בטכניקות כגון: פוינט קאט, בלאנט קאט, בק קאט, אנדר קאט, סלייס קאט, ברייק קאט, טוויסט קאט ועוד.
12. יצירת איזון.
בקו התספורת הראשוני תמיד נשאף לגזור קצר יותר על מנת ליצור שבילים להשגת איזון וזה למעשה ישמש אותנו כפלטפורמה יסודית ליצירת המראה עם נפח.
13. לעולם לא נשתמש במספרי דילול כאשר מדובר בשיער דק ודליל. כדי להעצים את הנפח ולהדגיש את התנועתיות הנדרשת חשוב לבחור בטכניקות השונות עם המספריים הקלאסיות.
תוספת מומלצת במיוחד:
במקרים בהם אנו מטפלים בשיער דק ודליל הגוון הנבחר לצבע השיער ישפיע באופן ניכר על התוצאה. השיער אמור להיות צבוע בגוון אחיד אמנם, אך יחד עם זאת ניתן לשלב מספר גוונים בשיטת הפאנלים אל תוך השיער בגוונים זהים לרקע איתם נוכל ליצור מספר שכבות להדגשת המקומות הדלילים בשיער. שילוב של מספר גוונים ייצור ניואנסים מעניינים בשיער, אשר יעניקו לתוצאה הסופית אשליית נפח נוספת. שילוב של גוונים בשיטת 'טון על טון' ואפקטים ביד חופשית אל תוך השיער יקנו לו מראה עשיר יותר. שילוב של גוונים חמים וקרים, כאשר בעזרת הגוון הקר אנו יוצרים אשליה של נפח ועל ידי שימוש בגוון החם אנו יוצרים מראה עם עומק.
קובי בן חיים הוא מנהל אומנותי ושותף ברשת מספרות 'ORENORKOBI'