הקיץ בעיצומו, והשמש מזמינה לצאת החוצה. אבל יחד עם ה- welcome הגדול, חשוב לשמור על העור שלנו בריא ויפה. לפניכם כמה טיפים לשמירה על העור ולטיפול בקשקשת קיץאמנון בכר
בכל יציאה לשמש חייבים להשתמש בקרם הגנה לשמש שבין 15-30 spf. הגנה מוחלטת לעור הפנים היא הכרחית בין אם מדובר ביום שמשי או יום מעונן. ככלל, האנטי אייג'ינג הכי טוב שיש הוא הגנה מהשמש, כיוון שככל שהעור נפגע פחות, הוא מזדקן פחות ויודע להתגבר טוב יותר על נזקי העור והזמן. כדאי להשתמש במקדמי הגנה עם הגנה פיזיקלית המבוססים על אפקט המראה: הקרניים מוחזרות ואינן חודרות לעור, כך שהעור נותר מוגן ובריא יותר.
תזונה נכונה היא מאוד חשובה, כיוון שמה שאנחנו אוכלים משפיע על מראה העור ועל יכולתו לתקן את עצמו. חשוב לגוון ולאכול מכל סוגי המזונות הקיימים, ולהקפיד לא לצרוך מוצרים שיש בהם חומרים משמרים או צבעי מאכל, שהם לא בריאים לגוף. בקיץ, חשוב במיוחד לצרוך ירקות ופירות המכילים אנטי אוקסידנטים כדוגמת, האנטי אוקסידנטים יסייעו לגופך לנטרל את ההשפעות המזיקות של קרני השמש, כך שהעור ייראה צעיר ומתוח יותר.
מומלץ לקחת תוספי מזון שמכילים חומרים טבעיים ומיועדים במיוחד לשיפור מראה העור. מצב העור משקף גם את מצבנו הבריאותי, וכדי להגיע למצב האופטימלי, יש להעניק לעור את המרכיבים החיוניים לבריאותו. בין המרכיבים המומלצים לצריכה בקיץ: קו-אנזים-קיו 10, שהו האנזים החשוב ביותר בתהליך אספקת האנרגיה לגוף, אבץ, חומצה אלפא-ליפואית, שהיא חומר אנטי דלקתי ומקור לחומצות שומן החיוניות לעור בריא, ויטמינים וצמחי מרפא בינהם סרפד, כורכום, שן הארי ואמנון ותמר. הכמוסות אף מועשרות באנטי אוקסידנטים לנטרול ההשפעות המזיקות של קרני השמש, ולתיקון נזקי השמש.
בשל העובדה שבתקופת הקיץ נוטים להתקלח יותר ולנקות יותר את הפנים- מומלץ להשתמש בסבון עדין במיוחד, שלא ייבש את העור. העדיפו להשתמש בקרם ניקוי או בסבונים ללא SLS, שהם סבונים עדינים יותר אשר מנקים ביעילות מבלי לפגוע בלחות הטבעית של העור.
קשקשת קיץ
בעיה המטרידה אסטטית ופיזית (גירוי עור טורדני –המתגבר עם ההזעה)
עם חילופי העונות והכניסה לעונת הקיץ – המלווה בלחות גבוהה, הזעת יתר, שמש קופחת (שהעור אינו מגיב טוב לשילוב הקרינה עם מרכיבי עיצוב על השיער והקרקפת) שינויי טמפ' בעת יציאה ממקומות ממוזגים ועד מי ים ובריכות – רבים נתקלים בתופעה בו עור הקרקפת נוטה להתייבש, השיער מאבד מגמישותו ומהברק הטבעי שלו, ומתגברת תופעת הקשקשים.הקשקשת היא תוצאה של הפרשה טבעית של סבום, אשר בעקבות מצבי סטרס וחילופי מזג אוויר, משתנה הרכבה והיא מתייבשת על העור בצורה של קשקשים. התופעה מתגברת אצל מי שנוטים לאלרגיות ו/או סבוריאה..
להלן מספר דרכים קלות ליישום להתמודדות מוצלחת עם התופעה
1. מומלץ לתת לשיער להתייבש באופן טבעי. במידה ואינכם מסוגלים לוותר על השימוש במייבש שיער, השתדלו להפחית את עוצמת השימוש, והקפידו למרוח קרם לחות לקרקפת ולשיער, אשר יגן על השיער ואף יסייע לך לשמר את ההחלקה לאורך זמן.
2. המנעו מחפיפות תכופות, אשר עלולות לייבש את עור הקרקפת, ולהסיר את השומן הטבעי המזין את הקרקפת. יש לחפוף בין 3-4 פעמים בשבוע עם שמפו נגד קשקשים המכיל תמצית שמן אובליפיכה, אשר יסייע בהרגעת העור ובהעלמת תחושת הגרד.
3. השימוש במרכך שיער עלול לחנוק את הזקיק בשיכבת השומן הטבעית, דבר שעלול להגביר את הגירוי ואף ולגרום לנשירה, ולכן יש להשתמש במרכך רק על שני השליש האחרונים של השער.
4. בעת החפיפה עסו את עור הקרקפת והשהו את השמפו על השיער למשך מס' דקות, פעולה זו תסייע למקסם את הליך הניקוי.
5. רצוי לחפוף את השיער עם מים פושרים, שכן מים חמים יגביר את תחושת היובש והגירוי.
6. לאחר החפיפה יש למרוח קרם לחות לקרקפת המכיל ויטמין B5 וסיליקון להעשרת הקרקפת, למניעת גרד ויובש ולשמירה על שיער מטופח.
7. יש להמנע מסירוק השיער בעודו רטוב. יבשו את השיער עם מגבת יבשה בצורה של הספגה, כך שהשיער ישמור על הלחות הדרושה לו שספג מהשמפו, ולאחר מכן סרקו את השיער בעדינות.
8. הקפדה על תזונה נכונה תסייע לשמירה על עור הקרקפת ועל הקלה בתופעת הקשקשת. צמצו את צריכת כמויות הסוכר והשמרים, והגדילו את צריכת המאכלים המכילים ויטמין B כגון: דגנים מלאים, חלמון ביצה, פולי סויה, בננות, אבוקדו, אגוזים וירקות ירוקי עלים. חומצות שומן אומגה 3 המצויות בדגי מי מעמקים קרים, כגון: סלמון, מקרל וטונה, מסייעות להתחדשות תאים בגוף ושומרות על בריאות העור והשיער.
הכותב, אמנון בכר, הוא רוקח ויועץ מדעי לקו מוצרי הטיפוח קאלם