הליפסטיק – הנחשב לבעל סוד הקסם הנשי מעל 90 שנה. איך בוחרים ליפסטיק מתאים? מדוע למרוח בעזרת מכחול ואיך גברים משתלבים בכל הסיפור?ירין שחף
יש המתאפרות בכבדות ויש במינימום, אבל אין כמעט אישה שתוותר עליו: הליפסטיק – הנחשב לבעל סוד הקסם הנשי מעל 90 שנה.
הליפסטיק חגג זה מכבר 90 שנה להולדתו וזו סיבה מספיק טובה להציג לפניכם את מיטב האנקדוטות אודות המוצר האיפור הכי נשי והכי נמכר של כל הזמנים. בין אם אישה מתאפרת בכבדות ובין אם היא בוחרת בנגיעה קלה בלבד, אין כמעט אישה שתוותר עליו.
קצת היסטוריה
עוד בתקופות קדומות זיהה האדם את כוחו והשפעתו של הצבע על פניו וגופו. זה נועד לצורכי הפחדה של האויב או להעצמת טקסים רוחניים. בנוסף, סוד השימוש בצבע התגלה גם לצורך שיפור המראה החיצוני והפעלת קסמו אצל בן המין השני.
הנשים הן אלה שגילו את המשיכה המינית הזיכרית אל הצבע שהדגיש את איברם החושני- השפתיים, וכך במשך השנים הפך השימוש בפיגמנט הצבעוני למה שמכונה בימינו "מוצרי איפור".
השפתון הוא מוצר האיפור הפופולארי ביותר בקרב נשות התרבויות המפותחות. אומנם עוד בתקופות הקדומות בבל, מצרים יוון העתיקה, התהדרו בו כקישוט. אך למעשה רק משנת 1917 (תקופת הראינוע, הסרט האילם) הופיע בצורתו הנוכחית. אריזתו הייתה ממתכת (הפלסטיק עוד לא הומצא אז). במאי הסרטים דאז ביקשו ליצור עניין בשפת הגוף של השחקניות וכדי להפכן למיניות יותר, נדרשו אלה "להקטין את השפתיים" ולצייר לב אדום בעזרת שפתון אדום.
גלגולים רבים עבר הליפסטיק בכל שנותיו
חודש ינואר 1919 מסמל למעשה את יום הולדתו הרשמי של הליפסטיק. אז החל השימוש בסטיק שהופק משומן בעלי חיים ונצבע בארגמן בעזרת תמצית המופקת מהשני. החומר שנרקח היה עמיד במים ושימש אלמנט קישוטי, חושני, ונשי ראשון במעלה לתעשיית הסרטים האילמים.
עשרים שנה מאוחר יותר בשנות ה-40 כבשו השפתונים הורודים הבהירים את האופנה.
בשנות ה-50 חדרה אופנת השפתונים האדומים הבוהקים.
בשנות ה-60 הגוונים החיוורים והבהירים כיכבו.
בשנות ה-70 היה בילקוטה של כל נערה ואישה בישראל בקבוקון קטן ובו נוזל להברקת שפתיים. בארץ קראו לזה "ברקת" והוא נמכר בטעמים שונים שהפופולאריים ביניהם היו תות ולימון.
בשנות ה-80 ניתן אף היה להשיג לראשונה בישראל שפתונים בגוון שחור, הפאנקיסטים והקלאברים עשו בהם שימוש מיוחד (להקת 'תיסלם', להקת ה'קליק', בלייני מועדון הפינגווין המיתולוגי)
בשנות ה-90 השפתונים החומים ותוחם השפתיים הפכו לסמל הסטייל.
בעשור האחרון חדר הגלוס, הבסיס השמנוני עצמו והפך מרכיב עיקרי להברקת שפתיים.
וכיום?
כיום, ניתן להשיגו במרקמים שונים, בתוספת חלקיקים מנצנצים, ובקשת רחבה של גוונים.
חברות הקוסמטיקה מפיקות שפתון משמן שעווה מוצק, המשולב בסיבי סיליקון נדיף, המבטיח הישרדות ארוכה תוך מניעת תחושת היובש. אלה משולבים בלחות ובפיגמנטים של צבע אכיל. בנוסף משלב השפתון ניחוח עדין. למרות האהדה לה זוכה הגלוס בשנים האחרונות, עושה רושם שנשים הרוצות מראה מוקפד שלא ייזל ויימרח לא יוותרו לעולם על הליפסטיק המקורי, מוצר הטיפוח הבסיסי של כל הזמנים לשפתיים.
הסטטיסטיקה קובעת שאין אישה בעולם המערבי שלא החזיקה ומרחה על שפתיה ולו פעם אחת שפתון.
כמה תשובות על שאלות נפוצות:
1. מהו הפרמטר החשוב ביותר בעת רכישת שפתון?
תשובה: צבע השיניים. סקרים רבים מצביעים על כך ש- 80% מהנשים בוחרות שפתון ע"פ הצבע. הרחק הרחק נמצאים פרמטרים כמו: מרקם, עמידות, ריח, מחיר וכו'.
2. מדוע מומלץ להשתמש בשפתון במיוחד בתקופת החורף? האם הליפסטיק הפך לתכשיר טיפולי?
תשובה: בעונה זו של השנה, השפתיים הופכות יבשות לעיתים אף נסדקות והופכות מחורצות עקב פגעי מזג האוויר: קור, יובש או חום מלאכותי. רוב השפתונים כיום הפכו ממוצר יופי למוצר קוסמטי, כלומר מעושרים בלחות. על מנת לבדוק באם השפתון באמת לח במידה הדרושה, כדאי למשוך מעט על כף היד, ואם הוא מחליק ברכות וצובע היטב, אזי הוא מעושר דיו.
3. מדוע יש לנהוג משנה זהירות בעת שימוש בטסטרים המוצאים בנקודות המכירה?
תשובה: הטסטרים עוברים מאדם לאדם והופכים מדגרת חיידקים מסוכנת. בארה"ב החלו כעת להסיר את הטסטרים מנקודות המכירה. הדיילות מספקות נייר דבק שקוף ודק במיוחד אותו ניתן להדביק על השפתיים ומעליו מושחים את שפתון הניסוי ע"מ לבחון עם הצבע תואם
4 האם גם גברים מורחים שפתון?
בשנה האחרונה ניתן למצוא ברשתות הפארמים מוצרי איפור לגברים בלבד מסדרת 'זאן פול גוטייה'. השפתונים לגבר הם בגוון טבעי ומשולבים בלחות מעושרת.
5. מדוע מומלץ למרוח שפתון בעזרת מכחול?
מכיוון שהתוצאה המתקבלת הרבה יותר מדויקת, בעזרת מכחול ניתן ליצור "קו" שפתיים חדש , כלומר להגדילם או להקטינם עפ"י צורך.
ירין שחף הוא מורה ומנהל 'בי"הס למקצועות האיפור'
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם