שיטת השיווק הרשתית, של כל המוצרים בחנות אחת, מאפשרת לצרכן לראות את כל המוצרים בביקור אחד, לקנות יותר ובמחירים זולים במיוחד
משה פרץ
עכשיו כבר עכשיו לומר זאת בפה מלא. לא מדובר באפיזודה חולפת, אלא במגמה שמתפתחת במהירות בכל חלקי הארץ. כמו תמיד, ההשראה מגיעה אלינו מארצות רחוקות, וזו עוברת תרגום למציאות שלנו – ארץ זבת חלב דבש – ומותגים. אמר מי שאמר שבאמנות "אין דבר כזה שאין דבר כזה", ואני מוסיף: "אפשר להשיג כל מה שרוצים אם רק יודעים היכן לחפש את הדבר הנכון במחיר הנכון". אני מתכוון למגמה שתופשת תאוצה ומתחזקת במהלך השנתיים האחרונות בכל הקשור למכירת מוצרי יוקרה בתחום הקוסמטיקה הטיפוח והשיער.
תעשיית מוצרי היופי היא שוק תחרותי, דינמי ומאתגר. אנו עדים לתופעה של פתיחת חנויות שמציעות לקהל הלקוחות מותגים במחירים סבירים והגיוניים, תוך חסכון של פערי תיווך משמעותיים במיוחד. מגוון של מוצרים אטרקטיביים נמכרים, או יותר נכון לומר "נחטפים", כשמדובר במגוון בשמים יוקרתיים המתומחרים במחיר שהנו זול יותר ממקומות שבהם ביקר הקהל עד כה.
ניתן להיכנס היום לחנויות קונספט המציעות כל טוב לכל דורש, ולאחרונה גם לקהל מקצועי של תעשיית היופי: מעצבי שיער, קוסמטיקאיות ,טכנאיות ציפורניים ושאר מטפלים בתחומי היופי.
שאלה של קונספט
השינוי הוא שינוי של קונספט, של גישה, שהגיע מאירופה. גם שם הצרכנים מחפשים מוצרי מותגים במחירים הוגנים. החברות הבינו שאם הם רוצים שהמוצרים יימכרו, עליהם לשתף פעולה עם הדרכים השונות להוזלת המחירים: "אי אפשר להתעלם מהתופעה וגם אי אפשר להתנגד לזרם", אמר לי על כך איש מכירות של חברה מובילה. אנחנו רואים חברות, כמו 'לוריאל פרופסיונל', (שגם מספקת תמיכה של אנשי מקצוע), ו'בייביליס PRO' שכבר משתפות פעולה עם הקונספט. הדרישה הזו שהגיעה מן השוק, היא שגרמה ליזמים שונים למצוא דרכים לצמצם את פערי התיווך, ומכאן להוזיל במחיר. שיטת העבודה היא כמעט כמו במכרזים. אנחנו למשל, עורכים סקר שוק מקיף ומחפשים את העיסקה הטובה והמשתלמת ביותר. הרעיון הוא שכשיזם קונה מוצרים בכמויות, מייבא מוצרים בעצמו, מחפש דרך האינטרנט אפשרויות לעסקאות מעניינות, ועוקב כל הזמן אחר מה שקורה – ניתן לעשות קיצורי דרך שבסופו של דבר מצמצמים את פערי התיווך ואת המחיר הסופי.
האם קונים יותר?
אחת התופעות המובהקות של השיטה היא שכשאנשים מגיעים לחנויות אלו, הם מוצאים את מה שחפשו במחירים הרבה יותר זולים, ומאחר ובחנויות אלו יש מגוון רחב ואנשי מקצוע שמסייעים בעצות, טיפים והנחיות ברורות לגבי השימוש במוצרים – אנשים גם קונים יותר, אבל, הם גם מקבלים יותר. בנוסף לכך, יש לא מעט מבצעים מיוחדים באמצעות "קופוני הנחה", ורישום של מאגר לקוחות שגם הם יכולים להנות ממחירים מיוחדים. אנחנו יוצרים אבחנה בין לקוחות "קצה", לבין אנשי מקצוע, שכל אחת מן הקבוצות מקבלת מבצעים מיוחדים המתאימים לצרכים של כל קבוצה.
האם השיטה מהווה איום אסטרטגי לאנשי המקצוע?
כן, יש כאלו שטוענים שהמהלך העסקי הזה פוגע במכירות שלהם במספרות ובמכון, אבל הרוב המכריע מרוצה מן השיטה. ההוכחה לכך היא כי חלק מן הלקוחות הם מן המגזר העסקי, אנשי מקצוע הרוכשים בקביעות מוצרים לשימוש מקצועי זאת, בשל הזמינות, המחירים הנמוכים, השרות האישי והייעוץ. יתרה מכך, כשממליצים ללקוחות שאינם אנשי מקצוע על מוצרים, לא פעם ניתנת עצה לפנות לאיש מקצוע, ואז, אנחנו אלו שמפנים אליו את הלקוחה.
משה פרץ הוא מבעלי רשת חנויות 'דרך היופי'