החלטת לייבא מוצרי קוסמטיקה לישראל? כעת עלייך להכיר את משרד הבריאות וההנחיות לרישום תמרוקים. לפניכם 10 נקודות חשובות שחייבים להכיר לפני תחילת התהליך, כדי לדעת לקראת מה אתה הולך ולעבור את הרישום בהצלחה.
סינק פרויקטים
1) מהו תמרוק?
משרד הבריאות מגדיר: ״מוצר המשמש או המיועד לשמש לטיפול, לייפוי, לניקוי, לצביעה, לשינוי או לשיפור של עור הפנים, עור הגוף, השיער, חלל הפה, הציפורניים או השיניים, לרבות מוצרים כיוצא באלה״.
2) רישיון עסק
כל עסק בתחום התמרוקים אשר עוסק בייבוא, ייצור או אחסון מחויב להחזיק ברישיון עסק בתחום התמרוקים.
רישיון עסק הנו תנאי מקדים להתחלת תהליך רישום התמרוקים מול משרד הבריאות.
3) רישיון תמרוקים כללי
רישיון תמרוקים כללי ניתן לאחר רישיון עסק (או בחלק מהרשויות ביחד עם רישיון העסק) ומשמעותו רישיון כללי לאחסון ו/או ייצור ושיווק ו/או ייבוא ושיווק של תמרוקים. אישור זה ניתן על ידי הרוקחות המחוזית במשרד הבריאות.
קבלת רישיון תמרוקים כללי הנו תנאי חובה טרם הגשת בקשה לרישוי תמרוק במשרד הבריאות.
4) Good Manufacturing Practice) GMP)
תקן לתנאי ייצור נאותים בתעשיית התמרוקים הנו דרישה של משרד הבריאות קודם הגשת בקשה לאישור תמרוקים.
עבור תמרוקים אשר מיוצרים בארץ מקבלים את אישור ה-GMP מגוף התעדה המוכר ע"י משרד הבריאות בישראל (מוכר גם כ- ISO 22716).
לעומת זאת, עבור תמרוקים אשר מיוצרים בחו"ל, במרבית המקרים חובה לספק אישור GMP מטעם רשות הבריאות המוסמכת במדינה שבה מייצרים את המוצר הקוסמטי (הערה: קיימת אפשרות להכרה גם בתעודות אחרות מהאמור – במקרה כזה, רצוי לפנות אלינו לבירור קודם ההתקשרות עם הספק).
5) Certificate of Free Sale) CFS)
אישור מכירה חופשית.
עבור תמרוקים המיוצרים בחו"ל יש להציג אישור זה, אשר ניתן מהרשויות במדינת הייצור של התמרוק. המשמעות של אישור המכירה החופשית היא כי משרד הבריאות המקומי אישר שיוור המוצר הקוסמטי בשוק במדינת היצרן.
6) המדינות מהן ניתן לייבא מוצרי קוסמטיקה
ניתן להגיש בקשה לייבוא תמרוקים רק ממדינות המשתייכות לאיחוד האירופי או כאלו שבקשרי מסחר עם מדינת ישראל, ובתנאי שהתעודות מאושרות על ידי משרד הבריאות המקומי.
7) סוגי תמרוקים
במסגרת תהליך רישום תמרוקים בישראל, משרד הבריאות מבדיל בין תמרוק המוגדר "רגיל" לבין תמרוק המוגדר "ייעודי״.
תמרוק רגיל: מוצר לטיפול, צביעה, ניקוי, ייפוי, שיפור או שינוי עור הפנים, חלל הפה, עור הגוף, השיער, שיניים או ציפורניים.
תמרוק ייעודי: מוצר העונה על לפחות אחת מההגדרות הבאות: תמרוק אל דמע, תמרוק היפו אלרגני / כזה המיועד לבעלי עור רגיש, מוצר שייעודו הבהרת העור / הגנה מפני קרינת שמש, מוצר למניעת זיעה, מוצרים להאטת הזדקנות / מניעת קמטים, מוצר לטיפול בקשקשים, תמרוק נון-קומודוגני (שאינו אוטם את נקבוביות העור) או תמרוקים המכילים מרכיבים מהחי – כולל ממיקרו-אורגניזמים או על ידי תהליך ביוטכנולוגי.
8) אגרת רישוי תמרוקים
במסגרת הליך רישום מוצרי קוסמטיקה בישראל יש לשלם תשלום אגרה למדינה. תעריפי האגרות דינמיים ומשתנים לפי מהות הבקשה. את מחיר האגרה ניתן לראות דרך שרת התשלומים הממשלתי (באתר משרד הבריאות).
התשלום מתבצע אינטרנטית או דרך בנק הדואר – באמצעות ספח שמורידים באתר מחלקת התמרוקים במשרד הבריאות.
9) תוקף רישיון תמרוקים
רישיון התמרוקים ניתן לתקופה של 5 שנים. לקראת תום התקופה יש לבצע חידוש רישום, גם אם לא נעשה כל שינוי במוצר, במיתוג או באריזה.
10) הליך רישום תמרוקים
הליך רישוי תמרוקים במשרד הבריאות מצריך ניסיון, מקצועיות והבנה של תהליכי הרגולציה על מנת לסיימו ביעילות ופרק זמן קצר ככל הניתן.
הכי חשוב לשמור על סבלנות לאורך התהליך, ותזכרו שבסופו של דבר תוכלו לייבא מוצרי קוסמטיקה לישראל…
המאמר באדיבות סינק פרויקטים