בענף האסתטיקה קיים כיום מגוון רחב של חומרי מילוי, שאותם ניתן להזריק במקומות הרצויים בפנים לקבלת מראה מלא, חלק מקמטים ורענן. לפני כל הזרקה, יש להקפיד על 5 כללים בסיסיים. לפניכם חמשת הכללים ומה שמסתתר מאחוריהם.
| מוגש מטעם רשת מרפאות פרופורציה |
1. פגישת ייעוץ – במעמד הפגישה הרופא יבחן את עורך ויתאים לך את החומר המתאים בהתאם לסוג העור ומצבו.
2. גורם מבצע – בדקי שלרופא ישנן תעודות המעידות על הסמכה רפואית. בדקי שהקליניקה/ המרפאה נקיה. בקשי לראות עבודות של מטופלות אחרות שלו ( ואל תסתמכי על זה שהמזכירה שלו אמרה לך ש"יצא לה פצצה"…).
3. בחירה במותגים המובילים בשוק – שאלי עם אילו מותגים הרופא עובד וודאי שהם מאושרים על ידי משרד הבריאות הישראלי הCE- האירופי והFDA- האמריקאי).
כדי להקל עליך ריכזנו עבורך את המותגים המוכרים ביותר בשוק:
BELOTERO (בולטרו)
STYLAGE (סטילאז')
TEOSYAL (תאוסיאל)
RADIESSE (רדיאס)
JUVDERM (ג'ובידרם)
4. ודאי שהמזרק נפתח אל מול עינייך ושאכן יצא מאריזתו המקורית. כך תדעי שהחומר המוזרק לעורך נושא תו תקן מחמיר האירופאי או האמריקאי ושל משרד הבריאות הישראלי במקביל. כמו כן, שימי לב לתוקף המוצר אשר מוטבע על גב האריזה.
5. בחירה במוסד מוכר ובעל ותק – בבואך לבחור את הגוף בו נבצע את ההזרקות, עלינו לזכור שמדובר בהליך רפואי (ולא קוסמטי), וככזה חשוב לבחור מוסד ותיק בעל שם ומוניטין, המפקח על איכות החומרים, אנשי המקצוע (רופאים בלבד) ותהליכי עבודה קפדניים.
חשוב לדעת שעוד טרם הוחדרה החומצה ההיאלורונית לעורנו, היא עברה שרשרת חתימות ואישורים של בעלי תפקידים. מוסד ותיק וגדול, שמעוניין לשמור על שמו הטוב, ידאג שמטופליו יקבלו את החומר האיכותי ביותר, ע"י איש המקצוע המיומן שהוכשר לכך, הן בפרקטיקה והן מבחינת החוק.
על חומצה ואסתטיקה
ב-1934 החוקרים קארל מייר וג'ון פאלמר מאוניברסיטת קולומביה שבניו יורק, מצאו שהתפקיד העיקרי של חומצה היאלורונית הוא לשמור על נפח העור ועל לחותו, יחד עם השתתפות בתהליכים פיזיולוגיים אחרים בגוף.
מאז שנות התשעים המאוחרות של המאה הקודמת הייצור של חומצה היאלורונית על ידי פרמנטציה בקטריאלית התחיל להיות רווח יותר ויותר. הטיפול הפך לבין הבטיחותיים ביותר בעולם האסתטיקה, ובעצם לסטנדרט טיפולי מספר אחד לטשטוש קמטים לצד טיפולי בוטוקס. לאחרונה שימוש בחומצה היאלרונית לפיסול פנים הפך לנפוץ יותר. בטכניקה זו, ניתן לעצב מחדש את צורתו של האף, ליצור עצמות לחיים גבוהות יותר, להפוך שפתיים למלאות יותר וכדומה
| המקור: ויקיפדיה
מוגש מטעם רשת מרפאות פרופורציה
אילוסטרציה: שאטרסטוק, באדיבות פרופורציה