הכול על ערבובי ג'לים; בשורה התחתונה – אין לערבב בין סוגי ג'לים שונים, גם אם מדובר בג'לים בעלי תפקוד דומה (למשל בסיסים שונים). במפגש בין חומרים שונים, גם אם הם ברמה גבוהה, מופר האיזון הכימי, ועשוי לגרום לריאקציה מזיקה.
הכול על ערבובי ג'לים; בשורה התחתונה – אין לערבב בין סוגי ג'לים שונים, גם אם מדובר בג'לים בעלי תפקוד דומה (למשל בסיסים שונים). במפגש בין חומרים שונים, גם אם הם ברמה גבוהה, מופר האיזון הכימי, ועשוי לגרום לריאקציה מזיקה.
| אורלית אוקוביץ’ |
תחום העבודה עם ג'לים בימינו הפך למורכב הרבה יותר מבעבר. הציפייה/דרישה כיום היא ליתרונות רבים יותר, ודרישה להיות מתוחכמים יותר, ומכאן גם הגישה ש"ג'ל הוא ג'ל" אינה רלבנטית יותר.
פורמולות הג'ל המודרניות הינם תערובות כימיות המכילות חומרים באיזון כימי עדין, ומותאמים לתחרות בשוק. כאשר מופר איזון זה, ע"י ערבוב בין מוצרים שונים, עלולות להיגרם תקלות במקרה הטוב (התרוממות ג'ל), ויש פוגעניות ומזיקות.
לכן, אם יש אי וודאות – או בהעדר הוראות יצרן, יש להימנע מערבוב חומרים.
התקלות שנגרמות בשל ערבוב
התקלות/בעיות הנוצרות מערבוב חומרים, הן תוצאה של מספר גורמים:
- סוגי הג'לים (קשיחים / גמישים, סינתטי/מינראלי, סיליקוני/ טפלון).
- שיטות עבודה נדרשות עם החומר.
- עובי ויחס בין הכמויות, על הציפורן (בסיס דק-חברה X, וצבעים-חברה Y).
במקרה הטוב, הנזק הקל ביותר הוא רמת ביצוע נמוכה של החומר שימנע מהלקוחה ליהנות ממנו, ובמקרה הגרוע נזק לרקמה הטבעית ונזק לשמה הטוב של בעלת המקצוע.
למה בעצם זה אסור?
כדי להבין למה אסור יש להבין כי תערובות הג'ל השונות (בסיס או צבע), הם בעלי הרכב כימי שונה.
בכל פירמה, ריכוז המרכיבים הדומיננטיים שונה ובעת מפגש בין החומרים, בחומרים השונים, מופר האיזון הכימי, בשל חוסר התאמה ועשוי לגרום לריאקציה כימית, שבמקרה הטוב (במיידי) יתבטא בהתכווצות / התנפחות החומר, ובמקרים אחרים ריאקציות שלא מורגשות במיידי, אלא צצות לאחר תקופה (הרס איטי / עיוות וכו').
אי התאמה כימית בין ג'לים אינה קשורה בהכרח לטיב הג'ל או איכותו, זוהי בעיה כימית שעלולה להתרחש גם בין 2 ג'לים בעלי איכות גבוהה מאותו יצרן.
לקרוא את האותיות הקטנות
ברור שקיימים ג'לים המתאימים לשימושים שונים, אולם ככל שתחום הציפורניים מתפתח והתחרות בו גדלה, ואיתו גם ההיצע והבילבול, יש לשים לב יותר לתכולת המרכיבים (בגב הבקבוק) ולהוראות היצרן, בטרם נכניס אותו לשימוש בסלון ונמרח ללקוחות.
ככלל, ידוע שכל מוצר המציג את רשימת המרכיבים על גבי המוצר, יותר בטוח ומשדר אמינות בשל שקיפות מלאה.
קיימים ג'לים בעלי יכולות כנ"ל, הנמצאים בשימוש מיוחד, בהם היתרונות מצדיקים את מחירם הגבוה.
בהעדר הבנה כימית, השיקולים העיקריים הם צמיגות, עמידות, קצב התפרקות.
בשורה התחתונה
המסקנה היא כי במידת האפשר, רצוי וכדאי שלא לערבב בין סוגי ג'לים שונים, גם אם מדובר בג'לים בעלי תפקוד דומה (למשל בסיסים שונים).
יש לזכור כי ערבוב ג'לים מסוגים שאינם מתאימים, עלול לפגום בעסק, ולהשפיע על התפתחותו העתידית.
אורלית אוקוביץ’ – מנכ"ל ובעלים של חברת BIO SCULPTURE ISRAEL
אילוסטרציה: באדיבות הכותבת