הרצון של מעצבי השיער למכור גם שירותים ומוצרים, מחייב את בעל המקצוע לדעת להכין את המסלול הנכון עבור הלקוח אחרי אבחון מדויק
שלומי דולב
כמעצבי שיער אנו מוצאים את עצמנו לא פעם בסיטואציות במספרה בהן אנו מציגים ללקוחות שלנו מגוון של מוצרי שיער המיועדים לטיפול טיפוח ועיצוב השיער, כאשר הנחת היסוד שלנו היא טיפול בכל איזורי הראש. טיפול בעור הקרקפת, בשיער – בשורשים, באורכים ובקצוות.
תפישה חדשה בטיפול בשיער
הרצון הבסיסי שלנו כאנשי מקצוע הוא להשיג מקסימום תוצאות בזמן קצוב. את ההחלטה לגבי מצב השיער וסוג הטיפול אנחנו מקבלים לאחר שלב האבחון וזיהוי הצרכים. בשלב הזה, מגיע למעשה השינוי בכל הקשור לטיפולים.
המגמה בתחום השיער שהולכת ומתחזקת מבוססת על כך שיותר ויותר אנשי מקצוע שואפים להתמקצע ולהיות ממוקדים בכל הקשור למתן דיאגנוזה ומכירת מוצרים ללקוחות. המטרה היא להפחית מהעומס ומהאינטנסיביות של הטיפולים ולמעשה להפוך ליותר סלקטיביים וליותר ממוקדים. מכאן, ששיטת "שלב אחר שלב" תהיה שיטת העבודה המועדפת כדי להשיג תוצאות מוצלחות בהדרגתיות ולאורך זמן.
בשלב האבחון אנו נדרשים לדעת לבצע הפרדה בין מצב עור הקרקפת לבין מצב השיער שכן אלו הם שני אזורים שאמנם קשורים אחד לשני, אבל בהחלט נפרדים כאשר אנו רוצים להתמקד בסוג טיפול בהתאם לתופעות הקיימות.
חשוב לדעת ל"בודד" כל איזור ולהתייחס בנפרד למצבים השונים ואז לתכנן מסלול טיפולים רב-עונתי על מנת להשיג את השיפור עבור הלקוח/ה.
כמעצבי שיער אנחנו חייבים לשאול את עצמנו:
• האם אני מבצע הפרדה בין שני איזורי הטיפול (או יותר כאשר מדובר על שיער ארוך במיוחד)?
• האם הדיאגנוזה שביצעתי מקיפה אך יחד עם זאת לא תגרום לעומס יתר בכל הקשור לטיפולים שנבחרו?
• האם אני מזהה אצל הלקוח/ה שלי צרכים ציפיות והעדפות ולוקח את הפרמטרים הללו בחשבון?
• האם אני מודע למרכיבים של כל מוצר ומוצר בתחומי הטיפול הנבחרים ואף יודע איך לא נוצרת "התנגשות" בין מוצר אחד למשנהו?
• אני יודע לזהות מצבי שיער ותופעות שיש צורך להשיג שיפור משמעותי אבל האם אני יודע לאבחן באופן מקצועי גם בעיות עור? מתי מומלץ להפנות את הלקוח/ה לרופא עור, לגורם מטפל אחר שייתן דיאגנוזה משלימה שניתנה מטעמי?
הרצון שלנו למכור שירותים ומוצרים עלול לעיתים לבלבל מעט את סדר העדיפויות ולכן חשוב כמעצבי שיער לדעת להכין את המסלול הנכון עבור הלקוחות כדי שאלו יהיו שבעי רצון באופן מוחלט.
בהתאם למגמה, הכיוון המקצועי הוא כאמור התמקדות ובחירת מוצר ייעודי שיודע "לטפל" באזור ספציפי ואליו להצמיד מוצר משלים כדי להשיג שינוי חיובי.
ההמלצה שלי לקולגות היא לדעת ולהכיר את מרכיבי המוצר, להבין את היכולת שלהם להשפיע על מצבים שונים בהם מעוניינים להשיג שינוי.
שווה עוד מחשבה…
• במה נטפל קודם? בשיער יבש ופגום או בקצוות מפוצלים?
• כאשר עור הקרקפת שומני מדי והשיער מושפע מתופעת השמנוניות במה נטפל קודם?
• כאשר עור הקרקפת שלנו מגורה, אדמומי או סובל מקשקשים והשיער שלנו צבוע והגוון הצבוע ממנו דוהה באופן קיצוני… במה חשוב לטפל קודם?
הרכב נכון של סדרת מוצרי טיפול לשיער ולעור יהיה זה המבוסס על המציאות אשר קיימת מבחינת התופעות אותן אנו מאבחנים בעור ובשיער, כמות החומרים הפעילים, תדירות השימוש במוצרים הנבחרים, ההתאמה של רכיבי הסדרה למזג האוויר הישראלי, לאיכות המים ולסוג השיער הנפוץ יותר באזורנו. לגבי המוצרים המשלימים חשוב לדעת מה ישלים את מה מבחינת הטיפולים במספרה ו/או בבית, ואופן הטיפול על פיו יקום או ייפול דבר…
שלומי דולב הוא מעצב שיער ממספרת אישה יפה, פתח-תקווה, פרזנטורים של חברת מוצרי השיערAngelica
צילום: מתוך הפקת שיער של חברת מוצרי השיער Angelica; עיצוב שיער: שלומי וגולן סלון אישה יפה פ"ת, פרזנטורים שלAngelica ; איפור: שירי בר לוט; דוגמנית: אולגה קצנוב ל-t4you; צילום" צחי ואזנה;
ניהול הפקה: פאזל, אבי רחמים
הרשם עכשיו לקבלת ניוזלטר שליופי!
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה