הטרנד לשימוש בריסים מלאכותיים – בעיצומו. לפניכן המדריך המקצועי בשאלה: "איך עושים עיניים בעזרת ריסים מלאכותיים"…?
קארן דנסקי
ניכר שהריסים חוזרים לקדמת הבמה בקיץ 2015 והכוונה היא הפעם למלאכותיים שבחבורה, אלה הנשלפים מהקופסא.
האחראיות למגמה הן כמובן כוכבות הוליווד דוגמת סנדרה בולוק, ג'ניפר לופז, דרו ברימור, ג'וליה רוברטס ואחרות שבחרו לעטר את עיניהן במניפת ריסים סמיכה תוך ויתור על צלליות העיניים, ולהפגיז על השטיח האדום בלוק עיניים מוקפד ומצודד אך בעיקר נקי ופרשי. אני ממליצה גם לנשות ישראל לאמץ את הטרנד, בעיקר בימי הקיץ בהם כידוע מתרחשים האירועים הגדולים והמיוחדים. אפשר וכדאי לדבוק במראה מצודד גם בערבים החמים והמהבילים המסוגלים להפוך כל איפור לעיסה צבעונית כמו בחולצות טיי-אנד-דיי.
השימוש בריסים מלאכותיים קיים מאז 1916 ונצפה בקרב כוכבות הקולנוע של התקופה ורק טבעי הוא שמשם הם עשו את הדרך לעיניהן של מדוגמניות העל בצילומי אופנה ומסלול, כמו גם אצל אייקוניות אופנה וכלה בכוכבות אמנות הדראג, שכידוע אינן זזות בלעדיהם ושולטות במיומנות הדבקתן אפילו יותר מבנות שושלת הקארדשניות, שאינן מוותרות עליהן אפילו כשהן מתנועעות בדלת אמותיהן. באירועים הנוצצים לאחרונה ניכר שטרנד הריסים המלאכותיים זוכה לאימוץ גם בקרב לא מעט נשים מן השורה החשות צורך להתהדר בהם, בעיקר כשמדובר באירועים המיוחדים בחייהן, דוגמת נישואין, בהם ניתן להתפרע בלי חשבון או להפגיז בשורת ריסים ארוכים וצפופים ואף להשפיל מבט חסוד או מתוחכם שלא יחלוף עם הרוח, תרתי משמע. בשורה התחתונה, עצם נוכחותם על העיניים מאציל ומאדיר את תיעוד האירוע בסרטי הוידאו והסטילז שאוהבים לצפות בהם שוב ושוב.
למרבה הצער, הטבע לא צייד את רובינו בריסים טבעיים ארוכים, כהים ומרשימים וגם מי ששפר עליה גורלה וזכתה בהגרלה לא אחת חשה שעם כל משיחה במסקרה — שתפקידה כידוע להדגישם ולהעצימם — במקרים רבים מדיי אינה מצליחה לעמוד בהבטחות, וזאת מהטעמים הבאים. עם השנים, כמו כל דבר אחר בטבע, אורכם וצפיפותם של הריסים פוחתים ממש כמו שרעמת שיער הראש הופכת במהלך השנים לפחות צפופה עד דלילה. ואם לא די באלה הרי שגם אזור העיניים זוכה לשינוי עקב רפיון העור באזור והופעת הקמטוטים עד כי נדמה שהעיניים כאילו נסגרו לנגד עיננו. זו העת איפה לנקוט באסטרטגיית איפור חדשה המתבססת על המוטו כמה "שפחות זה יותר", כלומר, פחות השקעה בצלליות, בעיקר עבור אלה שמיומנות האיפור היא לא הפיס-אוף-קייק שלהן.
הפתרון המוצע המודרני היא תוספת ריסים מלאכותיים בעיקר כאמור באירועים חשובים או אפילו בדייט, שכן בכוחם להעניק לעיניים מראה פתוח יתר, ובעיקר נטול מאמץ עם שפע נונשלנטיות, והבונוס הוא שהלוק הזה עמיד.
להלן המדריך על "איך עושים עיניים בעזרת ריסים מלאכותיים":
הבחירה | ראשית יש להכיר את סוגי הריסים כי אלה כידוע מגיעים בצורות שונות: שורה אחת, בודדים אחד-אחד, אורכים אסימטריים לפי הגודל מהקצר ועד הארוך ולהפך. על כן חשוב ביותר להתאים את הריסים גם לא רק למבנה העין אלא גם לגודלן וללוק הסופי המבוקש. בנוסף קיימים דגמי ריסים מלאכותיים אמנותיים המתבססים על נוצות וחומרים אחרים והמיועדים בעיקר לכוכבות הדראג או לאמנים.
ציוד | בנוסף לריסים יש להצטייד בפינצטה שתפקידה להרים את הריסים ולאפשר הדבקה מדויקת הכי קרובה שאפשר לשורש הריסים הטבעי. את הפעולה הזאת מבצעים בעזרת הדבק המיוחד לריסים בלבד (ולא שום דבק אחר!!) המצורף לכל קופסת זוג ריסים. בנוסף יש להשתמש במספריים עדינים לקיצור אורכם של הריסים במידת הצורך.
התאמת הריסים | כפי שכבר צוין ריסים חובה להתאים לגודל העין ובמידה ורצועת הריסים ארוכה מדי יש לקצרה. באשר לדבק, לכל חברת ריסים יש הדבקים המותאמים לזוג הריסים שהיא מייצרת. זה המקום לציין שחברת Ardell, שהינה חברה אמריקאית מובילה בתחום הריסים המלאכותיים, מייצרת ריסים על טהרת השיער הטבעי ובעבודת יד ומשווקת אותם ללא פחות מל-170 מדינות ברחבי העולם כולל ישראל. אגב, הדבק של ארדל עשוי מלטקס אשר משאיר את הריסים צמודים ומודבקים בצורה מקסימאלית ולמרות זאת בעת ההסרה הם אינם תולשים את הריסים הטבעים. הדבק מגיע בגוון שקוף או אפור כהה שלאחר ההתייבשות מתכהה. במידה ורוצים להשאיר את הריסים לכמה ימים קיים דבק מיוחד אך לצורך ההסרה יש להשתמש בתכשיר הסרה מיוחד ובמקרה הזה אינני מהממליצות.
קיימים בשוק גם ריסים לטווח ארוך אך אינני מהמצדדות בהם וזאת בשל קושי בניקוי אזור העיניים וחוסר היגיינה שעלול לשמש מצע להתפתחות חיידקים ועוד מריעין בישין. בל נשכח כי מדובר באזור סופר רגיש: העיניים.
תהליך ההדבקה | מוציאים מעט דבק משפופרת הדבק שבקופסא ומניחים על המגשית של הקופסא או על פלטת אלומיניום אל-חלד אותה ניתן להשיג בחברת מאק. מעבירים את פס הריסים או הריס הבודד מעל ומצמידים בזהירות על שורש הבסיס של העפעף העליון. יש הבוחרות להדביק ריסים גם בעפעף התחתון אך כאן מומלץ להשתמש בריסים בודדים. את הריס מדביקים וממתינים כמה שניות. לאחר שההצמדה הושלמה מאחדים את מניפת הריסים המלאכותיים עם אלה הטבעיים במריחת מסקרה ורצוי שזו לא תהיה מסקרה עמידה כדי למזג את כל התפאורה למניפת ריסים מושלמת.
ניקיון וטיפול | עם תום השימוש מושחים בעדינות את רצועת הריסים או הריסים הבודדים בעדינות מירבית וזאת כדי למנוע תלישה. מסירים את שאריות הדבק בעדינות ומניחים אותם במגשית לשימוש חוזר. מדי פעם מומלץ לנקותם בעדינות בעזרת מסיר איפור עיניים.
כיצד רוכשים מיומנות? הפעמים הראשונות תמיד מלחיצות על כן מומלץ לקבל הדרכה ראשונית מכל מקום בו רוכשים אותם וכמובן לעולם לא להחליט לעשות עיניים בימים לחוצים ועוד יותר בבליינד דייט. חייבים לעבור סטאז' להתנסות ולרכישת מיומנות בבית מבעוד מועד ואז גם הדייט יהיה מוצלח בהתאם. אגב בחברת מאק נוהגים לתת הדרכה בעת הרכישה ואני בטוחה שגם חברות אחרות מעניקות שירות זה.
לפני פיזור, לאחרונה אפשר להפיל גברים ברשת גם בעזרת מניפת ריסים המתבססים על שיטת השזירה שמחזיקה מעמד עד חודשיים ואז יש לחדשה. אינני נמנות עם חסידות השיטה שכן ראשית מדובר בעיניים על כל המשתמע מכך. כששוזרים ריסים אסור לגעת באזור עם מים חמים וכמו גם אסור השימוש במסירי איפור על בסיס שומני. אסור בתכלית האיסור לשפשף את העין כשמגרד תופעה שמתרחשת דווקא במקרים של שזירה. כמו כן לא מומלץ להניח קרם עיניים באזור השזור. אז נכון, זה מאוד רומנטי לשכב לצד אביר חלומותייך ולקום כמו יפיפייה נרדמת עם מניפת ריסים בילט-אין במשך חודשיים, וזאת כמובן בתקווה שהרומנטיקה לא תתפוגג בינתיים. לאור כל האיסורים האם זה כדאי? את זאת אני משאירה לשיקולכן בלבד.
טיפים בשימוש בריסים מלאכותיים באדיבות רובין טל, מדריכה ראשית של חברת ארדל בישראל.
תמונה: יח"צ חו"ל
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!