רבים, צעירים ומבוגרים, סובלים מקופרוז – נימי דם בולטים בפנים, המופיעים לרוב בצידי האף, בלחיים, בצוואר ובמחשוף ומקנים מראה פנים אדמומי. סיבות והצעה לטיפול
זהבית שטנר
אנשים רבים, צעירים ומבוגרים, סובלים מנימי דם בולטים בפנים, המופיעים לרוב בצידי האף, בלחיים, בצוואר ובמחשוף ומקנים מראה פנים אדמומי. אצל נשים תופעה זו מתרחשת לעיתים לאחר הריונות, היא איננה אסתטית ובולטת עוד יותר בקיץ בו נוטות הפנים להאדים בגלל החום.
התופעה נקראת קופרוז וזו אינה מחלת עור, אלא בעיית עור שכיחה. אנשים בעלי עור שקוף, בהיר עדין ודק נוטים יותר לסבול מקופרוז מאשר בעלי עור כהה. לסוג העור: יבש או שמן אין קשר לתופעה. הקופרוז נוטה לעבור בתורשה. טיפול נכון ובתחילת הופעת הקופרוז, יכול לעצור ולמנוע החמרה של התופעה ואף לשפר מאוד את המצב.
ראשית, יש לאבחן את העור כדי לבדוק מהיכן נובעת הבעיה. על פי הרפואה המשלימה, הסימפטום יכול לנבוע מחסרים עצומים של ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, מבעיות בספיגה של מערכת העיכול, בעיות במערכת כלי הדם, למשל לחץ דם גבוה. מצבים נפשיים כמו מתח, לחץ וחרדה גורמים אף הם להתרחבות הנימים.
טיפולים קוסמטיים בקופרוז בעבר ובהווה
עד השנים האחרונות לא היו טיפולים לבעיית הקופרוז. ניתן היה לטשטש את מראה העור האדמומי על ידי מריחת מייק אפ מקצועי בצבע ירקרק, שהוא הצבע הנגדי לאדום. כך היסוו את האדמומית.
מניסיוני, בחברת 'ג'רנטיק' קיימים מוצרים המטפלים ביעילות רבה בקפרוז והם כוללים את הקרם המשקם 'וסקו' ואת הקרם 'סינכרו'. מוצרים אלו, למיטב ידיעתי, משחררים את החסימה הנוצרת בכלי הדם ומחזקים את דפנות כלי הדם; הם משקמים את העור וכלי הדם בעת ובעונה אחת. משך הטיפול הנדרש הוא אינדיבידואלי. ברצוני להדגיש: הדברים מסתמכים על ידע אישי שלי, וייתכן כי קיימות בשוק חברות נוספות המציעות טיפולים לקופרוז.
טיפול הוליסטי המשלב טיפול קוסמטי עם טיפול ברפואה משלימה בקופרוז
הטיפול ההוליסטי שפיתחתי, מתחיל כאמור באבחון הסיבה לקופרוז ובדיקת מיקומם על הפנים, על פי תורת הפיזיוגונומיה, שהיא תורת הפנים הסינית הקובעת את משמעות מיקומם של הנגעים על פני הפנים. קופרוז שמופיע מתחת לעיניים, באזור האישון לכיוון האף, מצביע על בעיה באזור המעי הגס וייתכן שהמטופל/ת סובלים מעצירות או ממעי רגיז. קופרוז באזור הסנטר עלול להצביע על בעיות הורמונאליות. כאשר יש קופרוז על גשר האף, כדאי לבדוק האם המשקפיים לוחצים. לאחר האבחון לאיתור הסיבה לקופרוז, לרוב אני מבצעת טיפול תומך של ניקוי רעלים מהגוף וניקוי מערכת העיכול, כולל התייחסות לנושא התזונתי.
הטיפול בבעיית הקופרוז הוא משולב – פנימי וחיצוני ומותאם אינדיבידואלית לפי האבחון. הטיפול החיצוני מורכב ממריחת קרמים המכילים מיצויים של צמחי מרפא העוזרים לשיקום נימי הדם ולהרגעת העור. בין הצמחים – רימונים המכילים 'פרואנטו ציאניד' שהינו מרכיב דומיננטי המטפל בשבירות של כלי הדם ומסייע לזרימה תקינה של הדם; בנוסף מכיל הקרם קומפלקס של אנטי אוקסידנטים חזק ביותר המבוסס על זרעי ענבים המגן על הגוף מפני רדיקאלים חופשיים, שומר על גמישות ולחות העור, מטפל בגמישות כלי הדם ובעל השפעה אנטי דלקתית ואנטי אלרגנית. צמחי מרפא נוספים המצויים בקרמים מותאמים באופן אישי למטופל/ת. בטיפול המשך בבית, נעזרים בקרם לחות טיפולי וכן מתחייב טיפול פנימי הכולל נטילה של מיצוי (ריכוז גבוה), של רימונים לתיקון כלי הדם הפנימיים. יש לציין שלרוב במצב של אדמומית העור וקופרוז, בתוך זמן קצר, רואים שיפור משמעותי במראה העור ועם הזמן נימי הדם הדקים נספגים בחזרה והעור חוזר לקדמותו. כאשר הקופרוז נגרם כתוצאה מבעיות במערכת העיכול, יש לקחת בחשבון שהטיפול יכול לארוך אפילו מספר חודשים מכיוון שמדובר בטיפול הוליסטי שיקומי לגוף כולו.
טיפולים הוליסטיים נוספים: עיסוי לימפטי עדין בפנים שמטרתו לנקז את הגודש מכלי הדם הקטנים והבינוניים, דיקור סיני (אקופונקטורה), עוזר להזרמה תקינה של הדם בכלי הדם, יעיל במצבים של ייתר לחץ דם, עצירות במערכת העיכול וכל הקשור לאיזון מחזור הדם ובעיות הורמונאליות. לאחרונה יצא לשוק מכשיר חדש, שבעזרתו ניתן לזרז את הטיפול. המכשיר מבוסס על שיטת המזותראפיה ומתבצע ללא מחטים וללא כאבים, בתהליך של סגירת מעגל חשמלי (אלקטרופוריישן). אני נעזרת במכשיר זה להחדיר וויטמינים וחומצות אמינו לדרמיס, חומרים החיוניים מאוד במצב של קופרוז.
מותר ואסור בטיפול בקופרוז
שימוש קבוע בתרופות, כמו למשל תרופות לדילול דם או אנטיביוטיקה, עלול להחריף או לגרום לקופרוז. אבל, ברור שכאשר מדובר בטיפול בבעיה רפואית, אסור להפסיק ליטול את התרופות.
במהלך טיפול קוסמטי בקופרוז אסור לחמם את האזור כי החום מרחיב את נימי הדם ויכול לגרום לפיצוצים.
אסור להשתמש בפילינג גרגירים ובסבונים לפנים המכילים גרגירים מחשש לנזק נוסף לנימי הדם העדינים.
שתייה מרובה של אלכוהול המרחיב את נימי הדם, עלולה לגרום לקופרוז.
לא לשטוף הפנים במים חמים. לקראת סוף השטיפה מומלץ לשטוף את הפנים במים קרים כדי לכווץ את נימי הדם.
יש להימנע משהייה במקומות חמים במיוחד כגון: סאונה, ג'קוזי, אמבטיית אדים חמים.
ביציאה מהבית מומלץ למרוח מקדם הגנה גבוה במיוחד מפני השמש ולשים כובע על הראש.
זהבית שטנר היא קוסמטיקאית רפואית, מטפלת מוסמכת ברפואה משלימה ומנהלת מרכז 'החיים היפים' בראשון לציון
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם