בשיווק ניתן לראות שככל שנפרסם יותר טקסטים כך ייטב לנו. אבל באיזה אופן? האם כל "מסר בבקבוק" יביא לנו בהכרח הצלחה עסקית?
הלגה רקנטי
למילים כתובות יש כוח השפעה אדיר על אנשים. במיוחד היום, כשכל ילד מציף את האינטרנט בהגיגיו האישיים, בבלוג כזה או אחר, האם אנו לא מוצפים מדי במסרים? אולי כדאי לנסות ליצור קצת שקט? לתת לאנשים להחליט בעצמם. הרי מי שיודע מה טוב ואיכותי יימצא אותנו באורח קסם… מה, לא?
אם את רוצה יותר לקוחות, יותר עבודה ויותר פרנסה, אנשים חייבים לשמוע את מה שיש לך להגיד.
מצד אחר, יש דרך להגיד את הדברים כך שהמסר יגיע ליעדו באופן המקצועי ביותר – ויניב לך תוצאות עסקיות מעולות.
האפיק הראשון במעלה הוא עלוני מידע.
עלוני מידע הם דפים, בדרך כלל בגודל מעטפה רגילה, שניתן להציג על הדלפק במכון או לשלוח. חשוב שהם יהיו מעוצבים ומושכי עין.
אבל מה שהכי חשוב לגביהם זה הטקסט. אחרי שכתבתי עשרות עלוני מידע לקוסמטיקאיות שלמדו אצלי ב'אקדמיה לניהול ושיווק של הלגה', הנה כמה עצות ליישום במכון שלך:
אל תתביישי להיות מי שאת. מה מאפיין אדם ביישן? שהוא נמנע מליצור קשר עם אחרים. וכשהוא כבר יוצר קשר, הוא נמנע מלדבר על עצמו. הוא לא יספר את הדברים הטובים שהוא עושה. הוא לא ידבר על המעלות שלו. הוא יימנע מהצגת המקצוע וההתמחות שלו וכן הלאה.
קוסמטיקאיות רבות מוצאות את עצמן מול הדילמה הזאת – מצד אחד, אנו מתמחות במתן שירות. לא נאה ולא מכובד להגיד "אני ואני ואני". מצד שני, אם לא נפרסם את עצמנו, הלקוחות לא יגיעו.
אם קשה לך לגשת לנשים ולהגיד: "אני קוסמטיקאית מקצועית ואני משיגה תוצאות מופלאות עבור לקוחותיי, למה שלא תעשי משהו לגבי הכתמים שיש לך בפנים?" – למה שלא תשימי עלוני מידע במקומות בולטים לעין ותתני להן לקרוא את הדברים בעצמן?
דברי בגובה העיניים. מרוב ניסיון ליצור רושם מקצועי אנו עלולות לעתים ליצור את הרושם הלא נכון ולגרום ללקוחות להירתע, או לחשוב שאנחנו מתנשאות. זה לא נגרם לעולם מכוונה רעה, פשוט מחוסר שימת לב לפערי הידע בינך לבין לקוחותייך.
לדוגמא, אם תסבירי ללקוחה מה באמת קורה בעומק העור, אם תסבירי לה במונחים מקצועיים מה התהליכים הכימיים והביולוגיים הקשורים בתהליך, את עלולה לאבד אותה. עליך להבין שאת מומחית – לקוחותייך באות אליך לא כדי ללמוד להיות מקצועיות, אלא כדי לקבל שירות מקצועי. מעניין אותן לדעת שאת מתחשבת, אדיבה, נעימה. אם הן יראו תוצאות הן יניחו שאת מקצוענית.
לכן, כשאת מנסחת את הטקסט בעלון המידע את יכולה לקרוא אותו מנקודת המבט של לקוחה ולגלות אם המילים אכן פוגעות במטרה או סתם פוגעות ומעליבות.
אל תבזבזי להן זמן. אחת הסיבות שאנחנו נמעים מלפנות לאנשים בעל פה זה החשש פן נבזבז את זמנם היקר. ובכן, עלוני מידע לא מבזבזים זמן ואומרים במשפטים ספורים את המסר שלהם.
נסי לחשוב מה הלקוחה תרצה לדעת על כל מוצר או שירות – מה יעניין אותה יותר מהכול? מה היא תרצה להשיג? על זה תספרי לה, בקצרה.
אל תנסי לכתוב את כל הנימוקים וההישגים בעלון המידע – התמקדי בדבר אחד, שיכול לעניין את הלקוחה, ותספרי לה שיש לך את זה ומה היא תקבל אם תקנה זאת ממך.
השורה התחתונה. השורה התחתונה תהיה דווקא השורה העליונה – הכותרת. יש להשקיע מחשבה בכותרת של עלון המידע כך שאנשים ירגישו בשבריר שנייה שאת מדברת לעניין. זה בערך כל הזמן שעומד לרשותך לגרום ללקוחות לקחת או לא לקחת את העלון. לכן כותרת גדולה ומעניינת שווה זהב.
קופירייטינג שתופס. קופירייטינג זה כתיבת טקסטים – בדרך כלל פרסומיים. בהתחלה אולי עדיף שתיעזרו במקצוען אמיתי לכתיבת עלוני המידע שלכן. זה יחסוך לך זמן וישיג לך תוצאות משופרות כבר מהעלון הראשון.
עיצוב מוצלח. מומלץ להוציא את העלון לעיצוב מקצועי ויוקרתי אצל גרפיקאית טובה. לא צריך להשתולל – אבל גם לא לזלזל. נשים יעדיפו לרכוש שירותי אסתטיקה מקוסמטיקאית שמקפידה על אסתטיקה. אולי זה לא הוגן, אבל זה תחום העיסוק שלנו.
לסיכום, ביישנית או לא, עלוני המידע יעזרו לך לשפר את המכירות שלך ולשמור על החזות המקצועית שלך. בהצלחה.
הלגה רקנטי היא בעלת מרכז לקוסמטיקה רפואית ואקדמייה לניהול ושיווק לקוסמטיקאיות
צילום: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם