יופי! בסקר מקצועי מיוחד: האם מכשור ותכשירים חדישים יכולים להחליף, או לעכב ניתוחים?אנשי מקצוע משיבים, מעידים ומסבירים
אתי דרייפוס
את השאלה המאתגרת: "האם מכשור קוסמטי יכול לדחות או לעכב ניתוחים, וכיצד כניסת מיכשור זה מוסיף, משפר או פוגע במעמדה של הקוסמטיקאית" – הפנינו לאנשי מקצוע מהתחום. בכתבה השתתפו יורם גלר מהמרכז לטכנולוגיה אסתטית, מרים קיסר, קוסמטיקאית בכירה ובעלת מכון; גלי פלטינוב מחברת כריסטינה; עליזה רון מנכ"לית רונליזה; ד"ר חיים קפלן רופא מומחה לרפואה אסתטית; לילך קפלן בעלת תואר שני במדעי הרפואה, מנהלת היחידה לדרמוקוסמטיקה בתל אביב; הלגה רקנטי מנכ"לית הלגה – מרכזים קוסמטיים ורפואיים; עליזה רון מנכ"לית רונליזה; אורית הכהן מנכ"ל משותף דרמה-טק; עינת רגב-עמשלום מְרַפּאה איורוודית ובעלת שאנאז איורוודה בישראל; מיכל חלילי מדריכה ראשית של ג'יג'י אקדמי; רוני בר מנכ"ל ובעלים של חברת אפטר לייט; מיטל שניר גל מנהלת השיווק של חברת MP4; יורם קנול, בעל חברת אלקטרוקנול; ואבישי אשכנזי, סמנכ"ל פיתוח עסקי של קוסמטיקום.
השקעה של מליארדים
יורם גלר מקדים ואומר בנחרצות ש"תעשיות היופי והאסתטיקה משקיעות מיליארדי דולרים בניסיון לתור ולפתח טכנולוגיה אשר תעניק מענה מקיף ומספק לתופעת עיכוב והזדקנות העור היוצר תסכול וחוסר אונים ואינו מתאים לעידן החדש בו הצעיר הוא יפה ויש לו עדיפות בקבלה לעבודה, בנוסף לכך שחיים היום יותר שנים. כך בגיל מבוגר יחסית האנושות מחפשת משמעות ושואפת להגשים את עצמה גם בתחומי הספורט, הפעילות הקוגניטיבית, הזוגיות והגשמה עצמית מכל סוג. הקוסמטיקה מספקת לנו מענה לעיכוב הזדקנות העור, שימורו ולמראה צעיר יותר. ענף הקוסמטיקה משתמש בתכשירי קוסמטיקה מתקדמים ובשנים האחרונות התפתחו טכנולוגיות חדשות ידידותיות ובטיחותיות". לדעתו, הפעולות המבוצעות על ידי קוסמטיקאיות להצערת העור, מהוות תחליף לפעולות אגרסיביות רפואיות, כגון: פילינג עמוק, ניתוחים פלסטיים וזריקות למיניהן". הוא ממליץ על טכנולוגיה חדישה שתשיב לעור את מראו הצעיר, תפחית את הקמטים ותעניק מראה חלק לצלקות אקנה. "דוגמה לטכנולוגיה כזו הוא מכשיר ה-Fractional RF מדגם Glow מעביר אנרגיה של גלי רדיו אל תוך העור וגורם לחידוש האלסטין והקולוגן. היתרון בטיפולים האלה", אומר גלר, "שאינם מכאיבים, אין צורך באלחוש והתוצאה טובה. כשמדובר על שיקום מרקם העור, זה מחזיק כשנתיים עם תחזוקה. במקרים קיצוניים ניתן לשלב קרני אור של מכשירי ה-I.P.L עם ידית רגו'בנשיין בליווי פילינג הבהרה ואז תתקבלנה תוצאות נראות לעין על פני העור ושיפור מרקמו עד לרמת הדרמיס. טכנולוגיות אלה ואחרות המצויות בידי קוסמטיקאיות מביאות לדחיית פעולות רפואיות קיצוניות בעיקר באם מטפלים בזמן. לקוסמטיקאית", הוא חותם את דבריו, "יש כיום תפקיד גדול".
אנטיאייג'ינג כמדע
מרים קיסר מסכימה מאוד עם האמירה על תפקידה החשוב של הקוסמטיקאית שהולך וגדל. "מזה מספר שנים למיכשור הקוסמטי תפקיד בולט בעולם טיפולי הקוסמטיקה. השקעה גדולה מאוד נעשית בפיתוח מיכשור קוסמטי, הצטבר ידע טכנולוגי רב, כספים גדולים מושקעים בשטח זה ונעשה כל מאמץ לפתח ולקדם מכשור חכם המשפיע במידה מסוימת על המצב הפיזיולוגי של העור. שילוב מיכשור בטיפולי הפנים משפר תוצאות ויש לו השפעה על רקמות העור, השרירים, כלי הדם ומערכת העצבים. התוצאות מדברות בעד עצמן".
קיסר מפרטת מספר דוגמאות: שלב ראשון בטיפולי פנים מסוג זה הוא הכנת העור בתחילת הטיפול הכולל ניקוי ראשוני טוב של העור וחשיפה מספיק טובה של העור על ידי פילינגים שונים לקראת שילוב טיפולי מכשיר וקוסמטיקה קלאסית.
מכשיר אולטרסאונד ב-3 מגהרץ גורם בשנייה אחת ל-3 מיליון רטטים בעור, פעולה זו מאפשרת לעור לקבל יותר חמצן. הטיפולים במכשיר זה ממצקים את העור ובעזרתו אפשר להחדיר חומרים פעילים כגון ויטמינים, פפטידים ועוד. למכשירי ה-I.P.L, טיפול הפוטותרפיה יש השפעה על העור בהבהרת כתמים, צמצום נימי דם. העור נראה אחרי טיפולים אלו זוהר ורענן. מכשיר גלי ה-R.F בחום פוגעים ברקמה העמוקה בעור והעור להגנתו מריץ תאי הגנה ליצור תאים חדשים. כששכבת העור מתעבה קיבלנו מיצוק. ישנן וריאציות שונות של מכשירי אור כשהשורה התחתונה הנה גירוי נקודות עצב וחימום הרקמה המזרזת התחדשות של בניית תאים. מכשיר המיקרודמבריישן שבאמצעותו אנו משייפים את העור כמו נייר זכוכית, הינו שלב בטיפול שאחריו קל להחדיר חומרים לעור הגורמים לשיפור העור. במידה מסויימת, היא מסכמת, התערבות מכשירים בקוסמטיקה אכן משפיעה על הצערת העור.
הקוסמטיקה בשירות הרפואה
גלי פלטינוב מסבירה: "קיים שיתוף פעולה מלא בין הקוסמטיקאית והמנתח. היום הרופאים מבינים יותר מתמיד את חשיבות עבודת הקוסמטיקאית. לרוב, לרופאים אין ניסיון ולא ידע בטיפוח העור. הקוסמטיקאית של היום מהווה מנוף נפלא להגעת מטופלות למנתח הפלסטי. זה מתחיל הודות לכך שבין הקוסמטיקאית למטופלת קיים קשר אישי ואינטימי שבו המטופלת מרגישה נוח לספר לקוסמטיקאית על הבעיות האסתטיות המפריעות לה במיוחד, ומגיעה בעקבות כך בהמלצתה למנתח פלסטי. קוסמטיקאית שמבינה היטב את בעיות העור, יכולה מאוד להמליץ למטופלת על מנתח טוב איתו היא בדרך כלל עובדת. בשנים האחרונות ניכרת עליה משמעותית בפנייה למנתחים פלסטיים, הן לניתוחים פלסטיים והן בטיפולים הקוסמטיים. העלייה ניכרת בכל הגילאים. שנות האלפיים הביאו איתן, מתברר, גם שינויים בסטריאוטיפים המיניים: היופי, הגנדרנות והטיפוח העצמי, שפעם יוחסו יותר לנשים, הפכו להיות מאפיינים ברורים גם של הגברים. אנו רואים בני נוער שבאים לטפל בבעיות האקנה ולטיפולי יופי שונים. נשים מגיל 25 מתחילות לטפל בפנים במטרה לעכב את סימני הזדקנות העור. חשוב להקפיד על כללי טיפוח כבר מגיל צעיר. החומרים והמרכיבים הנמצאים כיום במוצרי הטיפוח נלחמים באותם רדיקלים חופשיים ומשמרים את העור לזמן ארוך יותר".
חומרים ומכשירים משפרים איכות חיים
עליזה רון גם היא מחזיקה בדעה הזו, ואומרת ש"השילוב של החומרים הממיסים וחומרי המיצוק הקיימים בתכשירים ביחד עם הטכנולוגיה עוזרים לדחות את הניתוח הגדול. הטכנולוגיה כיום עוזרת למתיחת העור והעלמת הקמטים, עוזרת לשיפור גוון וטקסטורת העור, מפחיתה קמטים והעור נהיה בעל טונוס תקין הלחות חודרת עמוק יותר.
הטכנולוגיה באישור מכון התקנים וה-CE אירופאי הטכנולוגיה והחומרים הקרטוליטים הממיסים עוזרים לסייע למגוון רחב יותר של לקוחות ולהעניק להם הזדמנות משתלמת להחזרת עורם להיות חלק ומתוח על ידי ביצוע טיפולים אסטתיים וקוסמטיים לא פולשניים – המכשירים והחומרים הם בעלי ביצועים גבוהים ובטוחים למטפל ולמטופל ומשפרים את איכות חיי המטופלים. מוצרים בעלי חומרים פעילים כגון קרם הבהרה, רב תכליתית, קוזי'ק, סבון, גרגירים ומינרליים בשילוב עם הטכנולוגיה והמכשירים לטיפולים אסטתיים יעזרו לדחות במידה רבה את הצורך בניתוחים".
לדברי אורית הכהן "יש להפריד בין שני הדברים. בין טיפולים לניתוח. אין ספק שחומרים פעילים במינון ובתדירות נכונה משפרים את מירקם העור, אם מתחילים להשתמש בזמן ומתמידים. באומרי 'חומרים פעילים', אני לא מתכוונת לקרם לחות למיניו, אלא רטינולים חומצות אלפא הדרוקסי ועוד. כמו כן ברור ששימוש מושכל במיכשור מתקדם הוא עליית מדרגה, אפשר לומר חיונית, לאלו המעוניינות בתוצאות עמוקות ומשמעותיות יותר.
החומרים עובדים בעיקר על האפידרמיס השטחי ומטרתם החלקת העור החיצוני, ואילו המכשירים עובדים בעומק העור ומטרתם מיצוק ומתיחה. שילוב נכון של שתי הפונקציות הללו מאפשרת להצעיר את העור לא פעם בשנים רבות. הפנייה לכירורגיה פלסטית היא לאו דווקא צורך פיסי שכן הפונות הן לא בהכרח נשים שנראות פחות צעירות מחברותיהן, היא משרתת מטרות נוספות, כמו מעמד חברתי, כלכלי וכו', והיא אקט מאוד דרמטי".
שאלה של גיל, מכשיר וטיפול
הלגה רקנטי מסכימה ואומרת ש"בעיקרון מיכשור קוסמטי יכול לדחות ניתוחים פלסטיים בשנים רבות, אם הוא נעשה בזמן: החל מגיל 30 והלאה, בתדירות של פעם בחודשיים. אם זו התדירות הרי שבהחלט נוצר תיקון בעור, תיקון ממש משמעותי. במצב כזה, העור ישמור על עצמו לאורך זמן וכל תהליך הזדקנות העור יאט את עצמו. במקרים של עור מתבגר, מעל גיל 50, מומלץ מאוד לקבל טיפולים במכשירי אולטרה סאונד, וכן בטכנולוגיות של אור, היות ויש היום הוכחות שיש ביכולתם של מכשירים אלו לעורר את תאי הקולגן והאלסטין לחזור לתפקוּד נורמלי. אישה שתעשה טיפולים בטכנולוגיות אלו בטרם ניתוח, תקבל תוצאות מרשימות בכ- 30% יותר. פופולארי היום השימוש במכשירים בתדרים שונים כדי לבצע כושר לשרירי הפנים. התוצאות המרשימות ביותר מתבטאות דווקא באיזור העיניים, (כך שניתן לדחות ניתוח עפעפיים, או שלא להגיע אליו בכלל), שם נעשה ניקוז לימפטי, כך שכל העפעף התחתון נראה טוב יותר. באיזור העפעף העליון מתרחש כווץ של השריר, כך שניתן להבחין בהרמת העפעף. כמו כן מאוד פופולארי היום טיפול בצלוליט ולכן לפני כל שאיבה מומלץ לבצע הידוק עור בטרם שאיבה. כמו כן לאחר שאיבה מומלץ לבצע ניקוז לימפטי (גם זה באמצעות טכנולוגיות של אור ואולטרסאונד)".
עמדת הקוסמטיקה הלא קונבנציונאלית (שמתמחה בתכשירים טבעיים)
עינת רגב עמשלום אומרת ש"הקוסמטיקה האיורוודית המודרנית אינה פוסלת כלל וכלל שימוש במיכשור קוסמטי ושילוב של ניתוחים פלסטיים ופרוצדורות לטשטוש קמטים כמו בוטוקס ודומיו. ראשית, קוסמטיקה זו מאפשרת למי שמקפידה להשתמש במוצריה בטיפולי הפנים, לדחות באופן משמעותי את ההזדקקות להתערבויות כירורגיות או מיכשוריות מכל סוג. השימוש במוצרי הקוסמטיקה האיורוודיים גם מטשטש קמטים וקמטוטים וגם מעכב הופעתם של קמטוטים חדשים. המטרה היא איזון ושיפור משמעותי של התפקוד המטבולי של עור הפנים עד רמת התא, ניקוי רעלים, יצירה של תאי עור חדשים ובריאים וחיזוק רקמות הקולגן והאלסטין; שנית, לכשמגיעים לכלל החלטה להעזר בפרוצדורות כירורגיות, הרי שגם כאן הקוסמטיקה האיורוודית משתלבת וזאת בשל השיפור והשיקום שהיא עושה למרקם העור מבחינת הטקסטורה, הגוון והמראה הכללי. גם לאחר מתיחת פנים, אכן הקמטים והקמטוטים מטשטשים אבל מרקם העור נותר כשהיה, ואם משלבים את התוצאות הניכרות שיש למוצרים על מרקם העור עם התוצאות של התערבות כירורגית זו או אחרת, מגיעים לשלמות".
ביקשנו את התייחסותה של מיכל חלילי לנושא, וזו עמדתה: "האירוודה בכלל והקוסמטיקה האירוודית בפרט מתבססות על האמונה שבכל אדם מתקיימים שילובים שונים של חמשת האלמנטים אש, מים, מרחב, רוח ואדמה – ולכן כל אדם הוא ייחודי ועליו ללכת בדרכו ולטפל בעצמו באופן ייחודי לו, על מנת למצוא את האיזון שלו. באירוודה, המתבססת על חומרים טבעיים, הטיפול עדין, קשוב לגוף ולנפש באמצעות תזונה אינדיבידואלית, הנחיות להרגלי תזונה נכונים, צמחי מרפא ומגוון עיסויים שהם חלק בלתי נפרד מהטיפול ומביאים את המטופל לבריאות נפשית וגופנית. שיטה זו נוגדת את התערבות המכשור החדיש אשר מגיע לרבדי עור אליהם בשיטה טבעית לא נוכל להגיע לעולם. בקוסמטיקה החדשנית אנו משיגים תוצאות על ידי התערבות חיצונית ושימוש בחומרים פעילים בריכוזים גבוהים מאוד על פני העור. חל שימוש בננו-טכנולוגיה כדי לאפשר חדירה והשפעה גדולה כמה שיותר על העור".
מיכשור משדרג טיפול
"המכשור הטכנולוגי החדיש", ממשיכה חלילי להסביר, "מעלה אותנו בכמה רמות מקצועיות ונותן לנו כוח להגיע לתוצאות שעד היום בקוסמטיקה הקונבנציונאלית לא היו לנו. קוסמטיקאיות טובות ככל שנהיה, יש תוצאות שרק מיכשור יכול לשדרג. לדוגמא: עצם החדירה עד שכבת הדרמיס ותיקון תפקודי התא שמתאפשר למשל בעזרת מכשיר ה- Quadro (באלקטרופוריישן), מאפשרת לנו להציע ללקוחות אלטרנטיבות טיפוליות שמתקרבות לאלטרנטיבות רפואיות שעד היום לא יכולנו להציע. מדובר במכשיר היחידי בעולם, כרגע, שמאגד בתוכו ארבע פונקציות טיפוליות והוא המשודרג ביותר בתחום ההחדרה לעומק שכבות העור. בנוסף, בשונה ממכשור קוסמטי אחר, הוא פונקציונאלי ומותאם לצרכי הקוסמטיקאית ולא דורש ממנה להחזיק בעוד מכשור נוסף. הוא נותן מענה לכל סוגי הטיפולים שנכנסים אליה למכון בכל עונות השנה. הוא מתאים לכל אותן לקוחות שרוצות שינוי משמעותי בפנים אך אין להן כסף להוציא על ניתוח, כשבניתוח יש סיכונים לעומת המכשיר שאיתו יש 100% הצלחה. סוגי הניתוחים שעבודה עם המכשיר יכולים לדחות/למנוע הם הזרקות מילוי, ליפטינג ופילינג עמוק".
ההשקעה משתלמת
רוני בר אומר ש"מה שאנחנו רואים היום באופן משמעותי הוא שהשימוש במכשירים מבוססי קרן אור ושילוב שלהם עם מכשירי האולטרה סאונד מהווים תחליף מצויין לחלק מהניתוחים הפלסטיים. מדברים על טיפול בהתחדשות של סיבי קולגן, התחדשות של ברק העור, מבנהו והגוון שלו. השימוש במכשירים יחד עם תכשירים איכותיים נותן תוצאות. הדרישה למכשירים עולה בניגוד מוחלט למה שקורה בכלכלה העולמית. אנחנו דואגים להטמעה וללימוד המעשי המקיף כדי שהקוסמטיקאיות ידעו איך להשתמש, אם אין את הידע המספיק, שם מפספסים. היום יש מכשירים מצויינים וגם העלויות שלהם שוות לכל נפש וכל קוסמטיקאית יכולה לדאוג לעצמה, ותוך מספר טיפולים היא תכסה את העלות. כמו בניתוחים, יש רגרסיות וחזרות של התופעות, אבל אם משתמשים בסדרות חוזרות ותחזוקה התוצאות ניכרות לעין. השילוב האידיאלי הוא עם החומרים החדשים שמבוססים על פאזות מימיות, מולוקלות שמאפשרות ספיחה של הרקמות לחומר, מוֹלִיכוּת יותר טובה ברקמה ובחומרים. בטיפולים אלו אפשר גם לשמר תוצאות של ניתוחים פלסטיים. כתוצאה מן התהליך הזה, מעמד הקוסמטיקאית נושק לתחום של הרפואה האסתטית יותר מבעבר, ומחזק אותו".
"אין ספק שמיכשור לא פולשני דוחה ניתוחים פלסטיים ואף מחליף אותם פעמים רבות", אומרת מיטל שניר. "הכל תלוי בגיל המטופל ובמצב הבעיה שיש לו. אנו יוצאים מנקודת הנחה שכל לקוח יעדיף לוותר על פרוצדורה כירורגית לטובת פתרון פחות אגרסיבי, נוח יותר ובדרך כלל גם פחות יקר. רשת 4mp עוקבת אחר הטרנדים העולמיים אשר מצביעים גידול של כ-20% עד שנת 2013 בכמות הטיפולים הלא פולשניים לחיטוב הגוף והצערת הפנים לעומת גידול של אחוזים בודדים בטיפולים פולשניים יותר (כפי שהתפרסם ב-medical insight, Jan 2010). הלקוחות הפוטנציאליות לטיפולי הפנים הן בעיקר נשים בגילאים 30-50. נשים מבוגרות יותר אשר מצב עורן מאוד רפוי ויש להן קמטים עמוקים יפנו לפלסטיקאי. חשוב לציין שאם מתחילים בטיפולים בגיל יחסית מוקדם ניתן לדחות את תהליך הזדקנות העור, מאחר והטיפול הטכנולוגי מעודד חידוש קולגן וכך מונע החמרה של מצב הקמטוטים ורפיון העור. קוסמטיקאיות מדווחות ששילוב הטכנולוגיות מביא לתוצאות מדהימות אצל לקוחות אשר היו על סף ניתוח פלסטי למתיחת פנים. קוסמטיקאיות אשר בעבר נשענו בעיקר על קרמים עם יעילות מוגבלת, בעצם משתדרגות לטיפולים יותר מקצועיים המטפלים גם בשכבות העור הפנימיות. בתחום טיפולי הגוף אנו משלבים טכנולוגית אינפרא אדום עם טכנולוגיית RF למיצוק של עור מדולדל באיזור הידיים, הבטן והירכיים, העלמת צלוליט והורדה בהיקפים. זהו פתרון אשר מתאים לנשים שמעוניינות להשיל מספר סנטימטרים ולחטב את הגוף ללא פרוצדורה פולשנית כמו שאיבת שומן. נשים בעלות עודף משקל קיצוני יאלצו כמובן לפנות לפתרון הפלסטי".
האם הרפואה האסתטית מבטלת את פעולת התכשירים והטיפולים הקוסמטיים?
"ממש לא", אומרת רקנטי. "ניתוח עושים כמעט פעם בחיים, וטיפולים במכון עושים פעם בשלושה עד שישה שבועות. תכשירים קוסמטיים מיועדים לשימוש יומיומי ותפקידם מאוד ברור: הם אמורים לשמור על העור בין טיפול לטיפול. הם שומרים על תוצאות הטיפול. הם מעניקים לחות והגנה יומיומית. כיום התכשירים בנויים בטכנולוגיה מאוד מתקדמת, כך שיש חשיבות עליונה להתאמה נכונה של תכשירים ליום וללילה. גם לטיפולים הקוסמטיים הקלאסיים נודעת חשיבות מרובה היות והם מעניקים לחות, ברק ורעננות.
חשוב לי מאוד להדגיש כי לטיפולים הקוסמטיים המתקנים (באמצעות הטכנולוגיות), יש חשיבות עליונה היות ומטרתם לתקן את העור ולעזור ללקוחה להראות צעירה מבלי לשנות את תווי פניה המקוריים (כפי שקורה פעמים רבות בניתוחים או בהזרקות). דווקא בימים שהרפואה האסתטית מתפתחת" היא מדגישה לסיכום, "יש חשיבות רבה לתכנון נכון לגבי טפולים בעור הפנים והגוף, וכן לדיוק של הטיפולים אותם בוחרת הלקוחה לבצע. כל זה חייב להתבצע עם קוסמטיקאית מיומנת, שעובדת עם טכנולוגיות שונות ושנותנת פתרון למגוון של בעיות".
"המכשור הקוסמטי איננו תחליף לניתוח", אומר נחרצות יורם קנול. "יתרונותיו של הניתוח והסכין ברורות לכל, אך השאלה המרכזית הינה האם הניתוח מחליף את הטיפוח הקוסמטי? התשובה לדעתי היא כי המיכשור הקוסמטי המתקדם אשר נמצא כיום בשימוש נרחב משמש ככלי עזר נוסף להאטת תהליכי ההזדקנות של העור, חידוש העור, מיצוק העור, החדרה של חומרי הזנה לשכבות עמוקות יותר של העור ועוד. מטרת השימוש במכשירים הינה העצמת התוצאות המתקבלות ושמירה על מצב העור הקיים. לתוצאות אופטימליות דרושים תנאים נוספים ובראשם טיפוח מתמיד של העור ומניעת נזקים נוספים וכמובן – גנטיקה. אבל, חשוב לא פחות להבין שניתוח אינו מחליף, בשום אופן, את הטיפוח הקוסמטי. במידה ואחרי ניתוח אין טיפולי תחזוקה שוטפים, הכוללים מיכשור וחומרים – מצב העור יתדרדר במהירות רבה. כלומר, גם אחרי ניתוח מומלץ להקפיד על טיפוח קוסמטי של העור כדי לשמר ולהעריך את האפקט הניתוחי".
פנינו לד"ר חיים קפלן, פלסטיקאי מומחה ושאלנו מה דעתו על הנאמר מפי המרואיינים שלנו
ד"ר קפלן מסביר: "צריך לראות את הדרך שבה הפנים מזדקנות, כי זו הדרך להבין מה כן ניתן לעשות ומה לא. כדי לדעת איך לתקן צריך לדעת מה קורה. יש ירידה ברמת הקולגן והאלסטין בעור, ואז כוח הגרביטיציה מפיל את הפנים למטה. הכל רופף, לא אלסטי, ולא מסוגל לתמוך ברקמות כמו שצריך. הדבר השני שקורה בפנים הוא דילול של שומן תת-עורי, העובי של הרקמה יורד ומופיעים שקעים בפנים, והדבר השלישי שקורה הוא ירידה של עובי הדרמיס, יש שינויים של פיגמנטציה, והצטברות במהלך השנים של כל מיני חומרי פירוק מעישון ונזקי השמש. הכירורגיה יכולה לסלק את עודפי העור ולתקן את השקעים. אם קו הלסת הלך לאיבוד, והלחיים שוקעות, הכירורגיה יכולה לתקן את זה, כמו גם את שקיות השומן שמתבלטות מהעפעף, הרמת גבות וצוואר רופס. הטיפולים האחרים עושים דברים שהכירורגיה לא יודעת למלא. בהזרקות ניתן לבטל חלק מהקמטים כמו בבוטוקס. בארצות הברית יש קצת ירידה בכמות מתיחות הפנים וזה קשור ודאי לעליה בשכיחות טיפולי המכשירים. אבל גם זה זמני, כי יש גבול למה שניתן לדחות ניתוח. לפעמים עוברים את הגבול כי יש מחלות רקע של זיקנה או שאשסור לבצע הרדמה מלאה.
חשוב לדעת שהתוצאה של ניתוח יותר טובה ככל שעושים אותו מוקדם יותר. כשהעור זקן, כמה שלא תמתח אותו לא נשארו לו חומרים אלסטיים ואז התוצאה פחות טובה. אם באמת מישהי רוצה להראות טוב יותר אני ממליץ לעשות ניתוח, לשפר את מבנה הפנים, לשפר את מבנה העור, ואז לעשות טיפולים משמרים. הרבה פעמים הטיפולים משלימים את הניתוח. יש לי הרגשה שעושים כיום גם פחות פילינגים עמוקים, נשים לא רוצות את הסבל הזה, מעדיפות טיפולים נוחים יותר".
שיתופי פעולה עם רופאים
לילך קפלן מחזקת את הנאמר: "אם מגיל 25 נשים יותר מפרקות קולגן מאשר מייצרות אז צריך 'דחיפה' של קולגן כדי שהעור יישאר אלסטי ונגיע למצב השניתוח הפלסטי יידחה, וגם אם נגיע לניתוח, מרקם העור יהיה יותר אלסטי ועבה. יותר קשה לעבוד עם עור דק ומבוגר. הפלסטיקאי לא נוגע במרקם העור, את זה עושה הקוסמטיקאית. היום יש שיתוף פעולה בין קוסמטיקאית לרופא". לדעתה של לילך "כל טיפולי הפנים המפנקים הם נחלת העבר כי הלקוחות רוצות תוצאות, ומהליטופים לא רואים תוצאות. קוסמטיקאיות עוברות כיום למיכשור, והן לא בונות על טיפולים ידניים. יש למשל מכשיר שנקרא אימקס שעובד על טכנולגיה של קרן אור וגלי רדיו ויכול לטפל בפיגמנטציה. בצלקות למשל, אי אפשר לדעת מה העומק של הבור בפנים לפני הטיפול, אז מעדיפים מיכשור שעושה קילוף עדין. פילינג כימי לא מתאים לכל סוגי העור ומיכשור כן מתאים לכולם".
מעמד הקוסמטיקאית בעידן החדש
"דווקא בימים שהרפואה האסתטית פורחת", אומרת רקנטי, "יש מקום לשילוב יותר הדוק עם הקוסמטיקאית. טיפולים באמצעות אור מכינים את העור לניתוח (מתיחת עור, הרמת עפעפיים, שאיבת שומן). לאחר כל ניתוח אסתטי יש חשיבות לניקוז לימפטי, הרמת שריר, החדרת חמצן, או החדרת לחות. כל זה נעשה בטכנולוגיות מאוד מתקדמות".
הכהן מסבירה ש"כמו בתחומי החיים האחרים, התפתחות הטכנולוגיה נתנה בידינו כלים רבים לעבודה איכותית יותר. אם בעבר, סכין המנתחים הייתה אופציה כמעט בלעדית למי שרצתה שינוי משמעותי, הרי שהיום בהחלט אפשר לוותר על האקט הזה לא רק בשל הידע, התכשירים והמיכשור האסתטי כח גם הרבה בזכות הזרקות בוטוקס וחומצה היאלורונית, שהם החוליה האחרונה, לטעמי, בשרשרת הטיפולים האסתטים. ניתוח כאמור הוא סיפור בפני עצמו".
כלי עבודה ולא גימיק
מסכם את הדברים אבישי אשכנזי: "בשנים האחרונות חלה עליה בביקוש למיכשור מתקדם אשר יעכב את הצורך בניתוחים פלסטיים. קוסמטיקאיות רבות רוכשות ומשתמשות בטכנולוגיות כגימיק שיווקי חולף ולא ככלי עבודה ארוך טווח. החוכמה היא להכיר לעומק את אופן הפעולה של הטכנולוגיה והיכולת הסינרגטית שלו עם מכשירים נוספים או עם חומרים אחרים. מקצוענות בתחום הינה היכולת לשלב את הידע המדעי יחד עם הנסיון הטכני בהפעלת המכשירים וזאת להשגת תוצאות באיכות אופטימלית".
צילומים: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם