בשנים האחרונות התגלו סגולות המשי. כיום השימוש בו הוא לא רק כבגד, אלא גם כמרכיב בתעשיית הקוסמטיקה. על כך ועוד – בכתבה כאן
גלי פלטינוב
המקורות העתיקים של המשי מגלגלים אותנו עד לסין הרחוקה, שם שמרו במשך שנים רבות על הסוד הנוגע לגידול המשי והפקתו, כיוון שרצו לשמור על מונופול בתחום. בשנת 140 לפני הספירה הוגנבו ביצי טוואי המשי וזרעי עץ התות מחוץ לגבולות המדינה, בעזרתם האדיבה של נזירים בודהיסטים שעברו דרך ארוכה הנעה בין הודו למרכז אסיה יפן וקוריאה. כיום אנו נוהגים לקרוא לדרך המפורסמת הזו 'דרך המשי', שנחשבה במשך שנים לדרך פתלתלה ומסוכנת שרק אמיצים נהגו לעבור בה.
ומה עשו עם הידע הזה ברחבי העולם? במשך מאות שנים עטף המשי את גופם של מלכים ורוזנים, ועם הזמן והתפתחות תעשיית האופנה גם את גופם של אנשים פשוטים יותר. בקולקציות של טובי המעצבים תופס בד המשי, שנה אחרי שנה, מקום של כבוד ולא בכדי -איכויותיו הייחודיות כבד המורכב מסיבים טבעיים קלילים המצליחים להעניק לבגד רכות וברק, נודעות למרחוק.
המשי בשירות הקוסמטיקה
ואם בתעשיית האופנה כל כך מרוצים – מדוע שגם בתעשיית הקוסמטיקה לא יחפשו לסיבי המשי שימושים? לאחר שנים בהם נהגו בחברה לעבוד עם חומרים ביולוגיים מן החי, ההכרות עם המשי פתחה בפניה אופציות נוספות. התוצאות שהושגו בעבר, למשל עם הקולגן שהופק מהבקר או הכב
כל מה שרצית לדעת על משי, ולא העזת לשאול
1. נקבה אחת של טוואי המשי, מטילה 500-600 ביצים במשך 2-4 ימים בהפסקות.
2. משפחת טַוָאֵי הַמֶּשִׁי כוללת כ 300 מינים ונפוצה בדרום אסיה ומזרח ולה שני זנים- זן הבר והזן התרבותי.
3. בניגוד למין הבר, הזן התרבותי אינו יכול לשרוד ללא עזרת האדם מאחר והבוגרים (שני הזוויגים) אינם מעופפים.
4. המסורת הסינית מספרת שתגלית המשי שמורה לנסיכה הסינית לואי זו, במאה ה-27 לפנה"ס, רעייתו של הקיסר הצהוב האגדי הנחשב כאב מייסד של התרבות הסינית.
5. קיסרי סין רצו לשמור בסוד את סוד טווית המשי וזה אכן נשמר בסין למשך כ-2000 שנה, עד שדלף מחוץ לגבולות המדינה.
6. סיב המשי מיוצר ע"י הזחל בעזרת בלוטות רוק מיוחדות המפרישות תרכובת חלבונים דרך איבר יעודי בגפי הפה.
7. זחלי טוואי המשי גדלים בקצב מהיר מאוד- עד פי 10,000 תוך חודש.
8. ענף גידול טוואי המשי הגיע, בעידן המודרני, לארץ ישראל מהר הלבנון, במהלך המאה ה-19, אך כל הניסיונות לפתח את ענף גידול המשי נכשלו וכיום גידול טוואי המשי בישראל נעשה בעיקר למטרות לימודיות.
9. סין היא ספקית המשי העיקרית בעולם, ומספקת כ-54% מתצרוכת המשי העולמית.
10. המשי שימש כבר בתקופות קדומות כפריט לבוש של לוחמים. הלוחמים לבשו מתחת לשריון חולצות רפויות מאריג משי צפוף מאוד, דבר שאפשר ללוחם להשיג הגנה יעילה במשקל נמוך עם חופש תנועה גדול.
שים, היו נהדרות, אך פתאום החלו כל מיני מחלות בעולם, כמו הפרה המשוגעת ונגזרותיה. עמדנו בפני בעיות של כשרות בגלל השימוש בחומרים שעלולים להיות בעייתיים אל מול הקהל שומר המצוות ובנוסף לכל אלה גם החיות החלו לחלות במחלת האיידס ולא הייתה דרך לבצע ביקורת מי מהן נגועה במחלה ומי לא. כל אלו גרמו לי לחפש חומר חלופי שיוכל לשרת אותי ולתת מענה נהדר ללקוחות ונחשפתי למשי העושה פלאים.
מסתבר, שסיבי המשי המיוצרים מפקעות מכילים חלבונים רבים, חומצות אמינו ופרוטאינים, כך שהספגתם אל תוך העור יכולה לייצר רשת תמיכה טובה, להעלות את רמת הלחות, להוסיף לעור נפח, זוהר וברק ולשפר בקלות את מראהו. במהלך הטיפול המתבצע במכון, סיבי המשי הגולמי נספגים אל תוך העור ומשחררים את החומרים הפעילים. טיפול בסיבים אלו מחזק את סיבי הקולגן, עוזר במיצוק ומתיחת העור ומשפר באופן מיידי את מראה הקמטים הנראים לעין. בדיוק מהסיבה הזו טיפול SILK אצלנו בחברה, מתאים ללקוחה המחפשת מענה מיידי ויעיל לפני יציאה לאירוע חשוב, אבל לא רק. הטיפול שנעשה באמצעות החדרת סיבי משי מטפל בסיבות החיצוניות והפנימיות ובסימנים להזדקנות העור, בעדינות ומבלי לגרום לו לגירויים מיותרים. בנוסף, ניהנה העור גם מיתרונות ארוכי טווח כמו מילוי העור מבפנים, הגנה מפני הרדיקלים החופשיים, חיזוק שכבות הקולגן והאלסטין והאמת צמיחה בריאה של תאים חדשים, סילוק רעלים הכרחי ושיפור במוצקות העור.
השיטה הזו לטיפול בעור הפנים והצוואר, מבוססת על החדרה והספגה של סיבי משי ביולוגיים- טבעיים לעור, המשמשים לבנייה מחודשת ומבטיחים תוצאה מיידית של מראה העור: חלק, אחיד, בריא וזוהר.
גלי פלטינוב היא קוסמטיקאית מחברת כריסטינה
צילומים: שלומי ארביב
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם