יש לפעול בתחום האיפור הקבוע עפ"י כללים ברורים ועפ"י אמות מידה מקצועיות ברורות
ענת ויל סמדג'ה
"מה שלא עשה הטבע יעשה הצבע"… אימרה ידועה לכל אישה בעולמנו. למה הכוונה?
היום בעידן הטכנולוגיה ניתן לשנות תווי פנים, להדגיש תווי פנים שניטשטשו עם השנים ולגלגל את השנים אחורה בעזרת איפור קבוע.
אומנות האיפור הקבוע נמצאת היום בידיים שלך. בכל קצוות העולם ניתן ללמוד טכניקות של החדרת פיגמנט לפנים בשיטות שונות וייחודיות, ולהפוך להיות מאפרת איפור קבוע או בשמו הלועזי Permanent Make up Artist .
אתרי היוטיוב והאינטרנט מלאים בסרטונים, תמונות והצעות מפתות שקשה להבחין מי אמיתי והיכן אחיזת עיניים. בהרבה סרטונים הרעש המפחיד של המכשיר מטושטש עם מוסיקה נעימה לאוזן, הסרטון מראה רק חלקים מהפעולה ומסתיר את רמת הפציעה והדימום של הלקוחה. אין אפשרות לראות אוטנטית האם הפיגמנט שינה את צבעו כעבור זמן מה. אלו אבל תוצאות שהרבה מאיתנו נתקלות בהם בעבודה היומיומית מול הלקוחות, אחרי החדרת הפיגמנט לעור.
מיקרופיגמנטציה
על מנת להיות בשורה הראשונה ולהבין למה תהליכים כאלה קורים, איך ההחדרה לעור משפיענ על שינויי גוון למיניהם, חשוב ללמוד את תורת הפיגמט: "מיקרופיגמנטציה".
להכיר את סוגי הפיגמנטים השונים: מינרלי, אורגני, סינטטי, מה ההבדלים ביניהם, למה הם משמשים, איזה תופעות לוואי הם יכולים לעורר?
כימיה של הפיגמנט? מהם הרכיבים של פיגמנט לאיפור קבוע? מהם הרכיבים של פיגמנט לקעקוע?
גליצרין או אלכוהול ושמנים אתריים…
שילובי פיגמנטים וערבובים נכונים בין הצבעים השונים, איך לערבב נכון ולהימנע משינויי גוון אחרי החדרת הפיגמנט לעור.
מהם תווי תקן לייצור פיגמנטים לאיפור קבוע. היכן ניתן למצוא אותם?
נושא ייצור הפיגמנטים היה ועדיין פרוץ וללא השגחה בהרבה מדינות, ביניהן ישראל. בשנת 2002 יצא בגרמניה מחקר על חברות הקוסמטיקה יצרניות הפיגמנטים לאיפור קבוע. במחקר נבדקו כ-10 חברות מובילות והתגליות היו מזעזעות. מתכות כבדות, לקים למכוניות, פיגמנטים רעילים – כל אלה נמצאו בחלק מהפיגמנטים שנבדקו. בעקבות הדו"ח יצאה משרד הבריאות האירופאי בתקנון האוכף את יצרני הפיגמנטים באירופה עם תווי תקן לייצור פיגמנטים שאינם מעוררים תופעות לוואי בעור.
כללים יסודיים
החוקים החדשים מכריחים את היצרנים לייצר לפי כללים חדשים שהחשובים ביניהם הינם:
1. לייצר את הפיגמנטים רק במעבדות מאושרות.
2. לתת מידע מלא על סוגי הפיגמנטים שנמצאים בכל בקבוק מוכן.
3. לציין את הייעוד של הפיגמנט. האם הפיגמנט מיועד להחדרה בגבות, בשפתיים או בעפעפיים.
4. לציין תאריך תפוגה של הפיגמנט.
כללים אלו הם הנתיב הבטוח למאפרת לדעת שהפיגמנט שבו היא משתמשת אכן בטוח, שהסיכוי שהפיגמנט ישנה את צבעו הוא נמוך מאד. שהסיכוי לתופעת לוואי בעור הוא כמעט אפסי.
גרמניה צועדת בראש
כמו בהרבה תחומים אחרים, גם בתחום ייצור הפיגמנטים מובילה גרמניה ברמת הנקיון והסטריליות של הפיגמנט, וכן במגוון העצום של הצבעים העומדים לרשות המאפרת בעבודתה.
היום, כשטכנולוגיית המיכשור והמחטים מתקדמת בצעדי ענק, ממכשירים דיגיטליים למכשירי הייטק ממוחשבים, ממחטים שיכולנו להידקר מהן לחטיבת מחט ומגן סטריליות, שמבחינה הגיינית הם המילה האחרונה בהגיינה ובסטריליות של האיפור הקבוע, חשוב להקפיד גם על נקיון הפיגמנטים, על בדיקת תקן של הפיגמנט איתו נעבוד והאם הוא אכן מיועד לאזור הפנים שאליו הוחדר.
כשנדע לשלב את עבודת האיפור הקבוע עם מיכשור מדוייק, שאינו פוצע את רקמת העור בזמן החדרת הפיגמט, עם המחט הנכונה ועם הפיגמנט הבטוח, נוכל לשנות את פניהם של לקוחותינו, ולאמת את האימרה הישנה שבידינו לעשות, מה שלא עשה הטבע… מבלי לפגוע בטבע.
ענת ויל-סמדג'ה בעלת תואר מאסטר גרמני להוראת האיפור הקבוע ומילוי קמטים. מדריכה ראשית בביוטי לוק
פרסם כאן מודעת לוח חינם!