מה הבסיס שעל המאפרת ללמוד ולדעת בטרם היא מטפלת באיפור קבוע?
ענת ויל-סמדג'ה
אחד המושגים החשובים בלימודי האיפור הקבוע הינו:
המיקרופיגמנטציה= תורת הפיגמנט.
אז לפני שאנחנו בוחרים צבע ללקוחה חשוב שנדע לאבחן נכון את סוג הפיגמנט הטבעי שלה.
אח"כ נגיע לשלב של בחירת פיגמנט ללקוחה בלי חשש שנקבל כעבור כמה חודשים שינויי גוון בלתי רצויים.
באיפור קבוע, הדמיית שיער או איפור קבוע רפואי זוהי פעולה של החדרת פיגמנט לעור הלקוח/ה לשיכבת האפידרמיס או הדרמיס.
כדי שתוצאת האיפור תהיה מוצלחת ותשיג את התוצאה המבוקשת, חשוב שיהיה לנו מידע ברור על תכונות הפיגמנט שאנחנו מחדירות ללקוחה. מידע זה יינתן לנו ע"י היצרן של הפיגמנט איתו נעבוד.
בשיעורי המקרופיגמנטציה, נלמד על סוגי הפיגמנטים השונים, על ההרכב הכימי של הפיגמנט, מכמה פיגמנטים מיוצר הצבע הספציפי אותו אנו מחדירים ללקוחה, והאם הפיגמנט הינו חם, קר או נייטרלי. פרמטרים אלו הינם הבסיס לקליטת הפיגמנט והישארותו בעור ללא שינויי גוון. נלמד להתייחס ברצינות לפג התוקף של הפיגמנט כדי להימנע מטעויות ושינויי גוון אחרי ההחדרה.
השליטה שלנו בתכונות הפיגמנט הינם סוד ההצלחה של האיפור הקבוע.
איכות הפיגמנט וההרכב הכימי שלו יקבעו את הגוון שנקבל, את אופי הדהייה של הפיגמנט, את רמת הספיגה שלו בעור והאם הוא יישאר בשיכבת העור העליונה בלבד או יצנח לשיכבה העמוקה, ואז למעשה יהפוך להיות איפור שאינו נעלם רק דוהה במקצת כמו הקעקוע.
תו תקן בריאותי
בשנת 2003 יצא חוק באירופה המחייב את יצרני הפיגמנטים לייצר את צבעי האיפור הקבוע לפי תו תקן בריאותי. מספר רב של פיגמנטים שהיה נהוג בעבר להשתמש איתם באיפור הקבוע הוצאו מהתקן ואלה שהותרו לשימוש במינון קבוע ובלתי מזיק עוברים מדי שנה בדיקות מעבדה מחמירות, לוודא שאינם יכולים לעורר אלרגיה מסויימת בעור.
השליטה בהרכבי הפיגמנט נותנת לנו את הידע, איזה פיגמנט להוסיף כדי לשנות גוון. איזה פיגמנט יתקן לי פיגמנט שאני רוצה למחוק או לטשטש, ומתי האפשרויות שלי לתיקון הן כל כך נמוכות שכדאי לי לוותר על הניסיון מראש.
צבעי המקרופיגמנטציה אינם רק צבעי איפור. בדרמטולוגיה קיים ליין נרחב של צבעי טשטוש ותיקונים איתם עובדים במיוחד בטשטוש צלקות. גם באיפור קבוע, כשאנחנו משתמשות בצבעי תיקונים, חשוב שנדע מהם המרכיבים של כל צבע, כדי שהמחיקה אותה אנחנו מתכננות, אכן תהיה מוצלחת ולא נקבל גוון חדש בלתי רצוי שצריכים אותו עכשיו לטשטש.
צבעי התיקונים =צבעי עור, משמשים אותנו לתיקון וטשטוש פיגמנט קיים או למילוי חללים (כתמים בהירים שהם לא ויטיליגו) בעור. השימוש איתם הוא כמו עם מייק אפ רגיל. ערבוב הפיגמנטים צריך להביא לתוצאה של גוון שנראה כמו הגוון הטבעי של הלקוחה ורק אז נוכל להחדיר אותם על האזור הבהיר ולאפר אותו בצבע העור.
בשורה התחתונה
איפור קבוע איכותי ומוצלח הוא תוצאה של איכות הציור + איכות הפיגמנט והכרת המאפרת בתכונות הפיגמנט.
בהדמיית שיער בקרקפת אנחנו עובדות על רמת Ph שונה מאשר בפנים. עובדה אשר מצריכה מאיתנו ידע על תכונות וערבוב פיגמנטים שמתאים לרמת החומציות של עור הקרקפת.
לסיום, חשוב לדעת עם מה אנחנו עובדות, ולא רק איך אנחנו עובדות. טכניקה ללא ידע במיקרופיגמנטציה יכול הרבה פעמים להביא אותנו לשוקת שבורה שאין לנו את הכלים הנכונים להתמודד איתה.
ענת ויל-סמדג'ה, מאסטר לאיפור קבוע מגרמניה.
מורה ראשית בבית הספר לאיפור קבוע של ביוטי לוק
פרסם כאן מודעת לוח חינם!