טיפולי הדמיה לשיער (מיקרופיגמנטציה) היו לאחרונה פופולאריים ומבוקשים. לפניכם תשובות לשאלות שכיחות בנושא
ענת ויל סמג'ה
אני מבינה שיש סוגים שונים של פיגמנטים באיפור קבוע. מה ההבדלים ביניהם?
באיפור קבוע קיימים 3 סוגים של פיגמנטים. פיגמנטים מינרליים, אורגניים וסינטטיים. ההבדל ביניהם הוא המקור של הפיגמנט. האם הפיגמנט הגיע מהמחצבים, מהחי וצומח או פותח באופן סינטטי במעבדה. בד"כ צבעי שפתיים מכילים כמות גבוהה יותר של פיגמנטים אורגניים, לעומת צבעי גבות ואיליינר, שבד"כ הם פיגמנטים מינרליים.
אני עוסקת באיפור קבוע ורוצה ללמוד הדמיית שיער בקרקפת, האם אני צריכה לקנות מכשיר וצבעים שונים או שאני יכולה להשתמש במכשיר ובפיגמנטים שיש לי לאיפור קבוע?
בהנחה שהמכשיר שלך הוא מכשיר עם מחט יציבה אין בעיה להשתמש בו גם בהדמיית שיער בקרקפת.הפיגמנטים שאיתם אנחנו עובדים בהדמייית שיער הם אותם פיגמנטים רק הערבובים שלהם שונים וישנם גוונים של גבות שאסור להשתמש איתם בהדמיית שיער. מכיוון שרמת החומציות בקרקפת שונה מאשר בעור הפנים, חשוב לדעת לערבב נכון את הפיגמנטים לפני החדרתם, על מנת למנוע שינויי גוון בלתי רצוי אחרי החדרת הפיגמנט. ערבוב לא נכון של פיגמנט יגרום לשינוי גוון תוך פרק זמן קצר מאד.
אני נתקלת לפעמים בתופעה שבמקום מסויים הפיגמנט לא מצליח לחדור לעור. מה הסיבה? האם יש לזה פתרון?
קושי בהחדרה יכול לנבוע מכמה סיבות; הסיבה השכיחה ביותר הינה הסיבה שנקבוביות העור במקום המסויים הזה סתומות, ולכן הן בלתי חדירות. הפתרון המוצלח ביותר להחדיר את הפיגמנט הוא שימוש בתכשיר שפותח בגרמניה במיוחד לצורך זה בשם "מחדיר צבע". זוהי תמיסה שמורחים על העור במקום המיועד משאירים אותה כדקה דקה וחצי והפיגמנט נקלט.
כיצד ניתן לתקן פיגמנט ששינה גוון?
ישנם צבעים מיוחדים המיועדים לתיקונים. אלה צבעים ניטרליים שהטיפול בהם הוא כמו עם מייק אפ. שלושת הצבעים איתם ניתן למחוק ולטשטש איפור קבוע קיים הינם: עור חום, עור ורוד, עור בז' – שהערבוב שלהם נותן לנו גוונים שונים של עור. התיקונים נעשים בד"כ עם מחט 3 עגולה.
אני קוראת הרבה על שיטת שערה האם ניתן לקבל תוצאה מדוייקת עם כל מכשיר, או שיש מכשיר מיוחד לשיטת השערה?
שיטת השערה מצריכה דיוק. כל מכשיר שהמחט שלו יציבה ואין לה רטט לצדדים כשהמנוע פועל מתאימה לשיטת השערה. בשיטת השערה נהוג לעבוד עם מחט 1 והיום יש גם מחט 1 מיקרו – שזו מחט דקה יותר ממחט 1 רגילה והתוצאה איתה נראית דקה מאד. רק מכשירים שעובדים בטכניקה של המחט מודול יכולים להתחבר לסוג המחט הזו שמאפשרת תוצאה שנראית בעוביה כמו שערה טבעית.
אני צופה ביוטיוב ורואה סגנונות שונים של שיטת השערה. מהי השיטה הטובה ביותר?
לצערי, כל אחד יכול להעלות ליוטיוב סרטון ולספר על שיטה שכביכול הוא פיתח שאין לה שום קשר ודמיון לשיטת השערה. בתי הספר המובילים לאיפור קבוע באירופה מחלקים את שיטת השערה ל-3 טכניקות עיקריות:
1. טכניקת השערה הארוכה. 2. טכניקת השערה הנופלת. 3. טכניקת הצמה – שהיא שילוב של שתי הטכניקות הראשונות.
ניתן ללמוד את הטכניקות המובילות בהשתלמויות מקצועיות למאפרות שנערכות בבתי הספר לאיפור קבוע, או בסדנא מיוחדת לשיטת השערה שבה נלמדות כל הטכניקות.
האם יש הבדל בין פיגמנט של מקעקע לפיגמנט של איפור קבוע?
כן, בהחלט. פיגמנט של מקעקע דליל יותר במרקם שלו כי הוא אמור לחלחל עמוק יותר. חלק מהפיגמנטים של מקעקעים מיועדים להתפזר בעור לעומת פיגמנט של איפור קבוע, שצריך להישאר במקום שהוחדר ללא התפשטות.
פיגמנט שמיועד לקעקועים ומשתמשים בו בפנים באיפור קבוע עלול לגרום לזליגה של הפיגמנט ולהיווצרות כתמי צבע במקומות לא רצויים.
שמעתי שיש טכניקה חדשה של D3 למילוי שפתיים. למה הכוונה?
טכניקת D3 במילוי שפתיים מתייחסת לשילוב של כמה גוונים המוחדרים לשפתיים. הרעיון – ליצור אפקט של מילוי והדגשה לשפתיים. מתחילים במרכז השפה עם פיגמנט בהיר וממשיכים עם פיגמנט כהה יותר בחלק השפה שקרוב לתיחום. חשוב לעבוד עם גוונים משתלבים כדי לקבל את האפקט הרצוי.
קראתם ונהניתם? פרגנו לנו בשיתוף או בלייק!