תקופה זאת, עונת הרחצה, עלולה לדרדר את מצב הציפורניים של ישראליות רבות מדחי אל דחי. לפניכם הסברים לתופעת היחלשות הציפורן ושלל טיפים העשויים לחלץ אתכן מהמדרון
'תפוח טכנולוגיות'
בתקופה זאת, עם פתיחת עונת הרחצה, מתרחשת קטסטרופה ידועה מראש לציפורן הנשית בישראל. הנזקים מהחשיפה למים, כלור ומלח (בעונת הרחצה) חוברים לפגעי מזג אוויר כמו לחות וקרינה קשה הייחודיים לקיץ הישראלי הקשה, ואלה מחמירות את מצבה של הציפורן ששרדה בקושי את החשיפה לחומרים כימיים אגרסיביים (בתקופת הפסח) וכעת סובלת מצביעת לק מאסיבית ובניית ציפורניים ממושכת (לקראת עונת החתונות). כתוצאה מהמפגש השנתי הזה עלולות רבות מנשות ישראל להזדקק לתקופת שיקום והחלמה לציפורניהן. מהן הסיבות להיחלשות הציפורן ולהתדרדרות מצבה? כיצד נבחין שהציפורן שלנו בבעיה ומה ניתן לעשות על מנת לשקמה?
* * *
"כפות הידיים הם כרטיס הביקור של האישה, ומצביעות על יופייה, נשיותה ואפילו מעמדה. אם העיניים הן ראי הנפש, אזי הציפורניים הן ראי הגוף". אומר קובי שמיר – ד"ר לרפואה סינית ונטורופתיה קוסמטית "צורת הציפורן, צבעה ומרקמה מושפעות פעמים רבות מבעיות בריאותיות שונות, אך לא רק מכך. הציפורן חשופה לפגעים רבים המתגברים בעונת הקיץ, אשר מחמירים בעקבות התעללות בציפורן לרגל אירועים מיוחדים כמו חתונות ואירועים חברתיים. בין הסיבות החיצוניות לדרדור מצב הציפורניים ניתן למנות חבלות חד פעמיות או חוזרות, דימומים טראומטיים של העור, אכילת ציפורניים, פטריות נישאות, חרדה ומתח, וכן נזקים הנגרמים מחומרי ניקוי, שימוש בלק, שימוש במסירי לק כמו אציטון, ונזקי שיוף ושחיקה הנובעים מבניית אקריל לציפורניים. החדשות הטובות הן שציפורניים הסובלות מפגיעות של פיצול ושבירה, יכולות לעבור שיקום מיידי עד ריפוי שלם בעזרת הימנעות מסביבה פוגענית ושימוש יומיומי בחומרים משקמים, כמו מחזקי ציפורניים טבעיים".
איך בוחרים מחזק ציפורניים?
בשוק קיימים מספר מחזקי ציפורניים. על מנת לבחור מחזק נכון לציפורן ממליץ ד"ר שמיר להתחשב במספר פרמטרים:
א. אישור משרד הבריאות – יש לבדוק אם המחזק מאושר על ידי משרד הבריאות.
ב. בסיס מחקרי – יש לחפש הסברים ופרסומים ליעילות מוכחת של המחזק במחקר ובשטח לאורך שנים. מאד מומלץ להסתכל בפרסומי החברה יצרנית, ואף ליצור עמה קשר על מנת לקבל מידע על המחקר העומד בבסיס המחזק. בחברות רציניות מידע זה נגיש באתר האינטרנט.
ג. בטיחות ויעילות בשימוש – ככל שתכשיר קוסמטי נמצא על המדף שנים רבות יותר – כך ניתן להיות שקט יותר לגבי רמת הבטיחות בשימוש בו. חוקי האבולוציה פועלים היטב על מדפי הקוסמטיקה.
ד. המלצה של חברה – למרות שההתאמה של תרופות ותכשירים היא לרוב אינדיבידואלית, בנושא ציפורניים כמעט ואין התנהגות אישית של ציפורן, ומה שטוב לציפורן אחת, יהיה כנראה טוב גם לציפורן אחרת. ניסיון טוב של אדם קרוב הוא פרמטר חשוב בבחירת המחזק שישקם את הציפורניים שלכן.
ה. רב שימושיות של המחזק – מחזק ציפורניים לא אמור רק לחזק את הציפורן, אלא להעלות אותה על מסלול בריא יותר. מחזק המצטיין הן בחיזוק, הן בשיקום הציפורן הקיימת, והן במניעת התופעה בעתיד – הוא המומלץ ביותר. גם פה שווה לבדוק את הבטחות היצרן, ואת שלל הדעות בציבור לגבי יעילות התכשיר. מחזק ציפורניים יעיל יכול להוות תחליף להרכבת ציפורניים מלאכותיות, 'תענוג' שעלותו מסתכמת במאות שקלים לשנה ויותר.
ו. מניעת הצהבה – נשים רבות סובלות מהתופעה של הצהבת הציפורן מסיבות שונות. מחזק איכותי עשוי למנוע את התופעה הזו או לצמצמה.
ז. מיעוט בתופעות לוואי – מחזקי ציפורניים לא איכותיים עלולים ליצור תופעות לוואי גם לאנשים בריאים. חיפוש מידע ברשת על תופעות לוואי של התכשיר, עשוי למנוע תסכול רב. גם פה, שימוש בחומרים טבעיים עשוי להפחית באופן מוחלט כמעט את תופעות הלוואי.
ח. מוצר עם אבא – זה אינו סוד כי שוק הקוסמטיקה בישראל פרוץ וחומרים רבים משווקים בו ללא כל פיקוח על הרכבם או פעולתם. מותג מוכר בשוק הקוסמטיקה, מהווה פרמטר חשוב וחיוני, מפני שגם במקרים של תקלות ופגמים – תהיה תמיד כתובת למי לפנות ולהתלונן.