הדבקת ציפורניים מקצועית מונעת הדבקות בפטריות. על מה חשוב לשמור בתהליך ההדבקה? הצעה לשיטה חדשה לטיפול
ד"ר הנרייטה צביק
אופנת הדבקת הציפורניים, הפכה לטרנד בהא הידיעה בקרב הנשים. אין כלל ספק שהרבה יותר נעים ללחוץ יד מושטת לבעלת ציפורניים יפות ומטופחות, אלא שהדבקה וקוץ בה. ציפורניים חייבים לדעת כיצד להדביק, אחרת הלקוחות שלנו עלולות למצוא עצמן מפתחות בית גידול לפטריות.
מהי פטרייה?
מדובר בטפיל הניזון מסביבת הקרן של הציפורן ומעור הגוף. החומרים שהפטרייה מפרישה גורמים לפירוק שכבות הקרן ולהמסתן, המשמשים מקור לתזונתה של הפטרייה. בעיה שהיא גם בריאותית וגם אסתטית, ומעל ל-30% מכלל האוכלוסייה סובלים ממנה. הפטריות מופיעות לרוב בציפורניים של כפות הרגליים ועם חדירתה של אופנת הדבקת הציפורניים, חלה עלייה מתמשכת בהתפתחות התופעה גם בציפורני הידיים של נשים.
כיוון שכך, הדבקת ציפורניים חייבת להיעשות אך ורק ע"י אשת מקצוע. חשוב מאוד שהלקוחות שלכם יפנימו שמי שמדביקה את הציפורניים צריכה להיות טכנאית שיודעת קודם כל להקפיד על הדבקה מדויקת ומושלמת, שכן הדבקה שלא נעשית בצורה מקצועית ובמדויק היא מקור מספר אחד להתפתחות פטריות. אולם עוד לפני כן עליה לדעת ולהבין היטב את נושא הציפורניים.
מה חייבת לבדוק אשת המקצוע לפני הדבקת ציפורניים?
כשמגיעה לקוחה, הדבר הראשון שאשת המקצוע – המניקוריסטית או הפדיקוריסטית חייבת לבדוק, זה מצב הציפורן: מה צבעה? האם היא שקופה מספיק וצבעה עומד בקריטריונים של ציפורן בריאה? או שצבעה עכור. האם לציפורן גוון לבנבן או גוון צהבהב? מה עובייה ביחס לעובי נורמלי של ציפורן? האם היא עבה מדי? האם נראית נפיחות בעור שסביב הציפורן? אם אחת או שתיים מהתופעות הנ"ל מתקיימות עליה לשלוח את הלקוחה לרופא עור מחשש לקיומה של פטרייה.
על מה חייבים להקפיד כשמדביקים ציפורניים?
כלל ראשון וחשוב ביותר – אשת המקצוע חייבת להיות באמת מקצועית! בתהליך ההדבקה היא חייבת להקפיד מאוד שההדבקה תהיה יסודית, ושלא יוותר מרווח, ולו הקטן ביותר, אפילו בגודל של מילימטר, זאת בגלל העובדה שכשנשים נוטלות ידיים, או שוטפות כלים ללא כפפות, עלולים המים והלכלוך לחדור מבעד לאותו נקב קטנטן, באיזור שבין חומר ההדבקה לציפורן, מה שמהווה משטח פורה להצמחת הפטרייה.
כשהלקוחה מגיעה כעבור מספר שבועות לטיפול חוזר, מה שאומר הסרת הציפורניים המודבקות והחלפתן בחדשות, הפדיקוריסטית חייבת קודם כל לבדוק את מצבן של הציפורניים הטבעיות. זאת כדי לוודא שהן בריאות, שלא התפתחה ירוקת, שהציפורניים מספיק חזקות, ולא רכות מדי. אם מתגלית ציפורן ששינתה צבע, או שהיא רכה, זה סימן ראשון לפטרת.
שיטה לטיפול בפטרת באמצעות שילוב של פורמולת צמחים עם לייזר
אחת השיטות המתקדמות כיום לטיפול בפטרת היא באמצעות טיפול המשלב פורמולה של משחות על בסיס צמחים ולייזר. מדובר בטיפול שאינו כרוך בכאב וללא תופעות לוואי. הטיפול, האורך כשנה, נעשה במספר שלבים: בשלב ראשון מתחילים בהסרה, ככול שניתן, של חלקי הציפורן הפגועה באמצעות לייזר ומריחה שלה במשחה על בסיס צמחים. את המשך הטיפול הרציף, שהוא חובה, עושים בבית בעזרת חומר מיוחד, המיועד להשרייה יומית של הציפורניים, אף הוא על בסיס צמחים, ולאחר ההשריה, מורחים את הציפורן במשחה. החודש הראשון לטיפול הטיפול מחייב הגעה לקליניקה ל- 3 טיפולים, ולאחר מכן רק אחת לחודש. חשוב מאוד לציין כי במהלך הטיפול חל איסור למרוח לק או לגזוז ציפורניים.
לגבי הטיפול בפטריות בציפורני הרגליים, שהיא פטרייה מסוג אחר, גם כאן מדובר בטיפול שאורך כשנה, ואף הוא מתבצע אף הוא ע"י הסרה בלייזר של החלקים הפגועים של הציפורניים, על פי שיקול דעת הרופא (חולי סוכרת, חולי מחלות כרוניות שונות), מריחת משחות על בסיס צמחי מרפא וחבישה בתחבושת כל ציפורן בנפרד. המשך הטיפול מתבצע בבית, מדי יום ביומו לאחר הרחצה. בחודש הראשון של הטיפול מתבצע הטיפול האינטנסיבי בעזרת נוסחה המשלבת צמחי מרפא ואוריאה- חומר המיועד לריכוך הציפורן ולהפרדת שכבותיה, כדי לאפשר חדירה טובה של חומרי ההבראה.
ד"ר הנרייטה צביק היא רופאת עור ואסתטיקה במרפאות אלישע אסתטיקס
צילום: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם