האם הניחוח שאנו בוחרים אומר עלינו משהו? האם זו בחירה מקרית עם השפעה אופנתית בלבד? מומחים חושבים שהבושם האישי שלנו משקף באופן מדויק את מהותנו ומה אנחנו רוצים לשדר לעולם
אלכס דבאן – פרי
הוכחה מוחצת לכך שהבושם הנו אמצעי תקשורת בלתי מילולי רב עוצמה נמצאת במילה בושם עצמה: בלעז פרפיום= דרך העשן.
מה הקשר? מסתבר שבימים קדומים נהגו השבטים לתקשר זה עם זה ולהעביר מסרים דרך סימני עשן ששודרו ממדורות על ראשי ההרים. משמע- אם אתה רוצה להעביר מסר על עצמך ועל אישיותך וכוונותיך עשה זאת דרך הפרפיום שלך.
מי אני ומה אני?
בימינו אנו, שוק הבשמים השוקק מוצף ואנו כצרכנים מוצפים בפרסומות אגרסיביות ש"עושקות" מאתנו כל טיפת אינדיבידואליזם – במצב כזה איך אפשר לדעת איזה בושם משקף את האישיות שלנו בדרך הכי נכונה ואמיתית?
התשובה כמו תמיד כרוכה בהרגשה הנכונה: אם זה מרגיש נכון – זה זה!
אנחנו נמשכים לרוב לבשמים שמשקפים את הערכים שלנו, גם לבקבוק בושם יש אישיות, אופי, צבע, צורה, ניחוח וכל אלה מספרים סיפור.
בבואנו לבחור בושם צריך לחשוב ולהרגיש את הבושם כמכלול: עיצוב הבקבוק- האם הייתי רוצה לראות אותו אצלי על השולחן בבית? התחושה כאשר אני מחזיקה את הבקבוק – האם הצורה נוחה לי? האם המרקם נעים? הגוון? ולבסוף הניחוח- מה הוא משדר…
בעזרת ריח ניתן לומר הכל: אני סקסית, ספורטיבית, טהורה, נקיה, רומנטית, הרפתקנית, רצינית, קרייריסטית ועוד.
אני יכולה להיות טיפוס אחד עקבי או להחליף מסר כל יום!
התשדורת, המסר הבלתי מילולי שהריח שלנו משדר הנו חלק מרכזי מהתקשורת ומשפת הגוף האישית שלנו.
חשוב לדעת: חוש הריח הנו בעל הזיכרון הארוך ביותר , כלומר ייתכן שאנשים ייזכרו את הריח שלנו הרבה אחרי שיישכחו איך אנו נראים. לא מאמינים? נסו לשחזר זיכרונות ילדות ותראו מה אתם זוכרים..
מאחר והחוש העיקרי שלנו ביומיום הוא דווקא חוש הראיה, בבחירת בושם כדאי לעצום עיניים ולהתרכז אך ורק בחוש הריח כך הראיה מנוטרלת ובוחרים נכון יותר.
נסו לחשוב – האם הבושם הזה הוא אני ומה הייתי חושבת על מישהי עם ריח כזה?
התבלבלתם מרוב ניחוחות?
בואו לחנות נקיים מכל בושם, הביאו עימכם שוקולד מריר 70% עם תכולת קפאין גבוהה, אשר ינטרל וימחק ניחוחות קודמים, הרחת קפה גם היא תעשה את העבודה, אבל שוקולד יותר טעים!
ערכו ניסוי: גשו ושלפו מתוך המדף העמוס בחנות 2-3 בשמים שהכי מדברים אליכם ויזואלית , כעת הריחו אותם- לרוב יהיו קווי דמיון גם בריח.
גם לגוון הבושם יש חשיבות לרוב, בשמים כהים מסמלים ריח סקסי, אקזוטי ונועז המתאים לאנשים אקסטרוברטיים ואילו בשמים בהירים ושקופים יותר ישדרו מסר נקי, טהור ורענן כזה המתאים לאישיות מופנמת יותר וצנועה או לחילופין לראיון עבודה ולא לבילוי….
ניסוי נוסף: מבחן עשרת הימים! אם אתם לא בטוחים לגבי התאמה של ריח מסוים אליכם, נסו ללכת אתו כמה ימים והמתינו לתגובות מבלי לשאול : נו, איך מריח עלי הבושם החדש?…
במידה ואין תגובות – זה לא אתם! אנשים נוטים להחמיא על בושם שפוגע היטב אך חוששים להעיר לכם אם פספסתם.
בושם חדש שווה לנסות על גב היד ולחמם מעט לפני ההרחה, או בתוך כף היד במעבדה הפרטית שלכם, תוך כדי גלגול נייר טישו יתקבל הניחוח האמיתי של הבושם עליכם.
אלכס דבאן – פרי, בשמית בקבוצת שסטוביץ, המשווקת בישראל את מותגי הבישום של בולגרי, קלווין קליין, איסי מיאקי ועוד
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם