החגים עוד כאן, והדיאטה לא זזה… "עשרת הדיברות" להאצת קצב ירידת אחרי החגים. אגב, זה נכון גם לכול זמן…
אורלי גילת
1. פעילות גופנית אינטרוולית, 3 פעמים בשבוע במשך 30 דקות ביום בלבד, המשלבת אימון אירובי ואימון כוח, יזרזו את תהליכי ההרזיה.
2. הקפידו על ארוחת בוקר – אחרי שנת הלילה יורדת רמת הסוכר בדם וארוחת הבוקר היא ספק חיוני לסוכר, המסייע לערנות וריכוז. הניסיון מלמד, שאלה שמדלגים על ארוחת הבוקר, משלימים את הקלוריות החסרות במשך היום.
3. מומלץ ללבוש בגד צמוד!!! מכיוון שבגד רחב מאפשר לאכול כמויות גדולות מבלי להרגיש אי נוחות. עם בגד צמוד – תרגישו כל ביס…
4. איכלו לאט! מחקרים הראו, שמי שאוכל לאט מצליח לרדת במשקל מהר יותר והרבה יותר. השתדלו ללעוס היטב את האוכל ( יש גרסאות הממליצות כ-22 פעם) ולא לבלוע במהירות.
5. ותרו על המעלית – עליה במדרגות עוזרת לפעילות האירובית.
6. מומלץ לשתות לפני הארוחה. השתייה תסייע לכן ליצירת תחושת שובע, שמגיעה רק לאחר 20 דקות מתום הארוחה. כמו כן, אין לבלבל בין צמא לרעב. חשים רעב? שתו מים (לפחות כוס) – יתכן שהרעב יחלוף.
7. הכינו חטיפי ירקות שישמשו אתכן ברגעי משבר. אם אתם מתבאסים מחטיפי ירקות במהלך היום וחייבים תחליפים אחרים כגון חטיפי אנרגיה או מעדנים, העדיפו את אלו המעניקים יותר סיבים ופחות סוכר וכ- 60-70 קלוריות בלבד.
8. מומלץ לא להימנע ממאכלים משמינים" באופן מוחלט. הגוף "חכם" והוא מרגיש כל איסור ולכן ינסה לפצות את עצמו. אם לדוגמה, חולשתכם היא דברים מתוקים, העדיפו במהלך השבוע 2 קוביות שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו, או כפית סוכר אחת בקפה, או סוכריה ללא סוכר. בסוף השבוע, הרשו לעצמכם מעט יותר, על מנת שאם במקרה "תחלוף" על פניכם עוגה, לא תפרקו כל עול…
9. הימנעו מ"הרעבה". לגוף ישנו מנגנון הגנה, אשר אינו יודע שמפעילים עליו מניפולציה וחושב שהגוף נמצא בסטרס אמיתי. לכן כאשר תגיעו לארוחה, מנגנון הרעב שלכם יעבוד יותר מאשר הוא צריך, על מנת לפצות על הרעב הממושך.
10. במהלך הדיאטה, מומלץ להימנע משקילה. "החביאו" את המשקל למשך חודש לפחות ולאחר חודש בדקו את התוצאות. שקילה תכופה תראה תוצאות שאינן מדויקות בהכרח, המעידות על המצב ברגע נתון בלבד , כמו: מחזור חודשי, ארוחה אחרונה, מסת שריר שעלתה עקב אימוני כוח וכד'.
אורלי גילת היא דוברת רשת מועדוני הכושר לנשים 'CURVES' בישראל