להראות טוב גם בגיל 50+:
ליה לין, חנה עטיה, אילנה כסיף, ליאת הלפר-פליסר, רון עליזה,
בועז שטיין, גיורא שביט, חנה עטיה, אילנה כסיף,
גבי וינשטיין, גנית אלון, ויניב קצב
אתי דרייפוס
גיל חמישים, ככה אומרים לנו בחגיגיות הוא השלושים החדש. כל שנה בעצם אנחנו עולים בעשור עם האמירה המעודדת הזו. במתמטיקה פשוטה זה אומר שבקרוב בגיל מאה נתחיל את החיים… ככה זה כשתוחלת החיים רק ממשיכה לעלות כל הזמן, הרפואה ואיכות החיים משתפרות כל הזמן ויש לנו יותר ויותר אמצעים להרגיש צעירים וגם להיראות כאלה.
אבל האם באמת אפשר לרמות את הטבע עד כדי כך? האם לא מתרחשים בגופנו תהליכים בסיסיים שמה שלא נעשה, מציבים בפנינו מראה מציאותית של התבגרות? ואם כן, בדיוק כמו בתפילה הידועה, מה ניתן לעשות כדי לשנות או לשפר את מה שמפריע ועם מה כדאי להשלים באומץ?
כדי לברר את כל השאלות הללו פנינו אל מומחים בענפי היופי השונים שיעזרו לנו להבין: ליה לין מורה בכירה ויבואנית 'NSI', חנה עטיה מנהלת מקצועית של רשת 'נייל סטודיו', אילנה כסיף, מנהלת הפורום המקצועי למניקור ופדיקור מקצועי ומבכירות צוות ההדרכה ברשת 'נייל סטודיו', ליאת הלפר-פליסר סמנכ"ל הדרכה בחברת 'דרמל גרופ', רון עליזה קוסמטיקאית פרא-רפואית מרצה מומחית ויועצת בתחום הפרא-רפואי, בעלת מכון ומרכז להשתלמויות,אמן האיפור הבינלאומי גיורא שביט, אמן האיפור בעל ביה"ס וליין המוצרים בועז שטיין, גבי וינשטיין מנהל ההדרכה של 'קארין-גל', גנית אלון מנהלת יחידת 'קרסטס' בארץ ומעצב השיער יניב קצב.
אז מה בעצם קורה בגיל חמישים?
ליה לין מתארת מנקודת מבטה את הלקוחות בגיל חמישים בהומור האופייני לה: "אלו לקוחות מיושבות בדעתן, כבר יודעות מה הן רוצות או דורשות מהחיים בכלל ומטכנאית הציפורניים בפרט. בשלב זה של החיים תמצאי את אלו המחליטות לשחרר רסן ולתת לפנטזיות הקטנות לבוא לידי ביטוי, לעומת אחרות המחליטות שזה הגיל להרצין ונכנסות למעגל ה'דודות'. בנושאי אופנה הרי שכולנו אוהבות להיות מעודכנות, תהיינה אלו שתתעדכנה באופנה הקלאסית, מכיוון שהגיעו למסקנה כי אופנה משתנה חדשות לבקרים, ועדיף מספר פריטים טובים מאשר מגוון רב של 'סמרטוטים'.
לעומת הקלאסיות, נמצא את אלו, שבאופן קבוע מתחרות עם בנותיהן ושוכחות להסתכל במראה, או שאם בכל זאת הסתכלו, הרי שנמנעו מלהרכיב את המשקפיים…!"
ומה מבחינת הציפורניים?
ב'נייל סטודיו' אומרים שבגיל 50 קיימים שינויים הורמונאליים המתרחשים בגופנו. שינויים אלה משפיעים על איכות הציפורן. בנוסף ליובש שטח הציפורן הם גורמים לשכבת הקארטין להיות פריכה ולהתפצל. צמיחת הציפורן איטית יותר בגין מטבוליזם נמוך.
עור הידיים "מתעייף", כתמי גיל מופיעים על גב כפות הידיים ולעיתים נוצרים חריצים בציפורניים. השינויים ההורמונאליים משפיעים אפילו על ציפורניים בנויות. מבחינה חזותית העור מתחיל להראות אותות של התקמטות ויובש.
רפיון העור
בשל תהליכי הרפיון הללו של העור מציע גיורא שביט לעשות הבחנה בין כלל שטח העור לשאר חלקי הפנים מבחינת האיפור.
לגבי העור, מגיל ארבעים ואילך חל תהליך של התייבשות העור בקצב מהיר יותר, מכאן שהעור מאבד מהזוהר הטבעי ובסביבות גיל חמישים יש צורך להשיב לו את חיונותו. שביט נוהג להבחין בין נשים שעברו התערבות כירורגית לבין אלו שלא. ברור שעבור אלו שלא עברו ניתוחים פלאסטיים הצורך להשיב את חיוניות העור באמצעות מייק אפ גדול יותר.
"שלא כבשנים עברו אני מציע שימוש במייק אפים קרמיים יותר עם גימור מבריק. אלו לא יבליטו יותר את הקמטוטים. להיפך: ברק מעודן הן של המייק אפ והן של הפודרה באופן אחיד על גבי כל העור יגרום לעור להחזיר באופן אחיד אור מכאן שהתוצאה תהייה של מראה עור אחיד יותר יחד עם מראה זוהר".
מה קורה לשיער?
יניב קצב מסביר: "גם על השיער חלים שינויים עם ההגעה לגיל 50. השיער מתחיל להלבין ולהתייבש. הגיל, האקלים, החום, השמש, המים והחומרים השונים שנמרחו על השיער במהלך השנים נותנים את אותותם. שיער שיבה הוא למעשה תוצאה של ריקון תרמיל הפיגמנטים הקיים אצל כל אחד מאיתנו. פרט לצבעו, הוא מאופיין במראה חסר ברק, יבש ובעל גוון צהבהב, המתקבל כתוצאה מהעובדה שמבנה השערה החלול סופג לתוכו את זיהומי הסביבה. יש הבדל בין גברים לנשים. שיער נשי נוטה להיות יבש ו'זקן' יותר, בשל העובדה כי שיערן, ארוך יותר ועבר תהליכים כימיים רבים יותר מאשר שיער גברי שמסופר ומתחדש לעיתים קרובות במהלך החיים.
שיער שיבה הוא אמנם בעיקר גנטי, אך גם שינויים הורמונאליים שונים יכולים להשפיע. גם המצב הנפשי (לחץ, פחד, שמחה, גירושין או חתונה), משפיעים על מראה השיער ועל טיבו".
גנית אלון מפרטת: "בכל שלב של החיים, תנאי הסביבה, סגנון החיים והרגלי עיצוב השיער משפיעים על הבריאות ומצב הקרקפת והשיער. בסביבות גיל 50 עוברים על הגוף שינויים אשר ניכרים גם בשיער. בדרך כלל אנו מגלים כי השיער הופך דק ויבש יותר, הוא מאבד נפח וברק והקרקפת הופכת ליבשה יותר". היא מציינת שני גורמים מרכזיים המשפיעים על התבגרות השיער והקרקפת: הזמן – האטת המטבוליזם וירידה בכושר ההתחדשות של התאים, האטה והפחתה בייצור שומן (החלב); והחשיפה לתנאי סביבה אגרסיביים שעלולה לגרום לתופעות של 'סטרס'. ההשפעה של השינויים הללו על הקרקפת היא איבוד החיוניות מהשורש, התייבשותה וחוסר גמישות וחוסר חיוניות. ההשפעה של שינויים אלו על השיער הם שהוא הופך דק יותר ושביר, מתייבש ומאבד את הברק שלו. לכן, חשוב כי מוצרי הטיפוח בהם משתמשים יהיו בעלי פעולה כפולה, גם על הקרקפת וגם על השיער".
"בגדול", אומר גבי וינשטיין, השיער, שלא כמו העור, אינו שונה במיוחד מגיל יותר צעיר. במקרים מסוימים יש לאנשים שיער שיבה כבר מגיל צעיר מאוד. מה שחשוב הוא לתת לשיער את המוצר המתאים לו. המטרה העיקרית היא תמיד לשמור על לחות השערה מפני נזקים חיצוניים ולאחר מכן באים חומרי העיצוב והייצוב למיניהם. לדעתי, הדבר היחיד שעשוי לקרות לאחר גיל חמישים הוא דלילות השיער וחוזקו ולכך יש טיפולים שונים שמתאימים למניעת הנשירה וחיזוק השיער".
וכמובן שהשינוי הדרמטי ביותר מתחולל בעור שלנו, או לפחות כך אנחנו חווים את זה עם הופעת הקמטים והעמקת הקימטוטים.
ליאת הלפר-פליסר מסבירה: "נשים בנות חמישים הן בשיא העשייה שלהן. מאוד קרייריסטיות, נושאות בתפקידים אחראיים, ויש קשר ישיר בין חשיבות המראה למה שעושים. כיוון שרושם ראשוני אנחנו עושים בשלושים השניות הראשונות בהן רואים אותנו, חשוב שהעור יקרין חיוניות וזוהר.
בגיל הזה האשה רואה אולי דברים שהיא לא כל כך אוהבת במראה. מה שמאוד נראה לעין זה התרופפות, קמטי ההבעה מקבלים יותר עומק, העור מאבד מהזוהר שלו, יש נזקי שמש, יש תשעורת באזורים ספיציים כמו בסנטר.
נשים עומדות מול המראה מותחות את העור ומדמיינות מה מתיחה הייתה עושה להן".
האם באמת בכוחם של הטיפולים לעשות משהו משמעותי, או שזה עניין של מיתוג חברתי, או אפילו סתם פינוק?
בגיל הזה במעבדה ניתן לראות שלוש תופעות: פגיעה קשה של הרדיקלים החופשיים; היחלשות של סיבי קולגן תהליך שנקרא אקטיבציה של אנזימים MMP; תהליך הגליקציה: מולוקלות הסוכר בגוף לוכדות את סיבי הקולגן ומשנות אותם. זה קורה כך או כך גם אם נשתמש בקרמים ממש טובים.
מה בכל זאת ניתן לעשות?
רון עליזה: "מה שמאוד בולט זה שבגיל חמישים הנשים מרגישות שהן שמות את אותם חומרים כמו ששמו תמיד ושום דבר לא מספיק להן. הסיבה לכך היא שהעור מתעבה והופך להיות בלתי חדיר ויש לו קליפה עבה כך ששום חומר לא חודר למרות שהן קונות חומרים מאוד יקרים. אם בגיל חמישים לא עושים פילינג שזו פעילות שמטרתה המסת העור שום דבר לא יחדור. הדימוי שלי למצב הוא כמו שולחן שיש עליו זכוכית ואת רוצה להרטיב את העץ דרך הזכוכית. אם אני אשבור את הזכוכית היא תישבר לרסיסים והחומר יחדור לעץ. להבדיל מכף רגל בה רואים את ההבדל אחרי הסרת עור מת הרי שבפנים לא רואים תופעה כזו אבל זה קיים". לדעתה צריך בגיל הזה להגיע לטיפולים רפואיים כדי להגיע לחדירה מושלמת.
הלפר-פליסר אומרת שיש אפשרות לעשות עיקוף לתהליכי ההזדקנות גם באמצעות קרמים.
במעבדות מנסים לתעתע בתהליך הקבוע שמתרחש בעור בגיל הזה, על מנת להגן על סיבי הקולגן והאלסטין ולמנוע היחלשות ופירוק, ולמעשה להכניס לקרמים חומרים שילכדו את מולוקולות הסוכר במקום הקולגן וישחררו אותו.
המפתח הוא במידת האפקטיביות של החומרים.
מוצרי הקוסמטיקה 'שעל המדף' שפועלים על השכבה הקרנית הם שטחיים ועם מריחת הקרמים יש לחות, יש התפחה ומייום חיצוני, אבל אין בהם את המסוגלות לפתור את הבעיות המהותיות.
הטיפ הטוב ביותר הוא להתחיל לבדוק את המרכיבים של התכשירים וכאן תפקיד הקוסמיטקאיות. הן צריכות להתמצא בנושא ולתת ללקוחה את הקרמים האפקטיביים ביותר עבורה.
למשל, חייבים להשתמש בחומצה לקטית, כי היא מאיצה ייצור של חומצה היילרונית, היא אחראית על המייום וההבהרה. תכשיר טיפוח צריך להכיל לפחות חמישה עד שמונה אחוזים של חומצה לקטית. אישה יכולה לרכוש תכשירים אצל נשות המקצוע ולא על המדף, וחשוב שהן תדענה את זה.
מי שתעבור טיפול בתכשירים הנכונים יכולה לראות שיפור משמעותי יחד עם זאת, אם קמט הבעה הוא מאוד חד יכול להיות שצריך למלא אותו, בלי קשר לקרמים.
טיפולי פילינג
רון מאמינה מאוד בטיפולי פילינג ומונה שלושה סוגים: פילינג רפואי וזה שכל העור מוסר לגמרי וגם מתחדש לחלוטין אבל המינוס בטיפול זה הוא שאי אפשר לצאת מהבית לתקופה ממושכת; הסוג השני הוא הפרא-רפואי שעושים בארבעה חמישה טיפולים והלקוחה מתפקדת כרגיל, ויש גם טיפולים משלימים; בסוג השלישי משתמשים בחומרים קרטוליטיים, מלשון קרטין, חומרים שמסירים את העור המת, ואת זה משיגים אצל קוסמטיקאית פרא-רפואית במכון, כי רק להן יש את ההכשרה והידע איך להמיס את העור כך שלא יהיו ריאקציות או אנומליות בעור.
אחרי שהעור מוכן לקליטה צריך לתת לו חומרים שימצקו אותו, שיהיה ויטלי, חלק, ובהיר. זהו תהליך של החדרת חומרים פעילים, למשל אנזימים, ליפוזומים, סרמידים. כל מה שאמור להיות בדבק הבין תאי מחדירים חזרה לעור, ואז האישה מרגישה איך העור מתחדש ומשתקם.
בגיל חמישים לנשים יש פתאום מחשבות על ניתוחים פלאסטיים.
ללין נקודת מבט מעניינת על הנושא: "אחד הדברים שחשוב לדעת בנושא זה מבחינת הציפורניים, זה שהרדמה כללית או מקומית עושה שמות בגוף! החומרים המוחדרים לגופנו למטרה זו ובעקבותיה הטראומה הפיזית, באה לידי ביטוי בהתנהגות הציפורניים והשיער. הציפורניים הן המראה של הגוף וכל שינוי פיזי או נפשי בסופו של דבר משתקף במראה הציפורן. אמנם לבעלות ציפורניים מלאכותיות זה לא נראה בעיניים, אך טכנאית ציפורניים מנוסה תוכל לראות שינויים קטנים כמו, התרוממויות מהבסיס והצדדים, הציפורן לפעמים עוצרת צמיחה או מאיצה צמיחה, לתהליך לוקח כשישה חודשים עד שכל הרעלנים שהוחדרו לגופנו מוצאים דרכם החוצה.
באופן כללי, הגוף שלנו מתחיל להאיט את קצב ההתחדשות, תהיינה אלו שתחוונה האטה רצינית בקצב צמיחת הציפורן, לעומתן אחרות שמוצאות יותר זמן לפעילות גופנית והקדשת תשומת לב עצמית תבחנה בהאצת קצב הצמיחה".
האם גיל חמישים הוא ציון דרך במניקור ופדיקור?
אילנה כסיף :"חשוב לשמור על עור הידיים מגיל צעיר, משום שמאד קשה (עד בלתי אפשרי), לתקן נזקי שמש וגיל – כידוע, לא ניתן לנתח עור זקן בכפות הידיים ובאזור המחשוף. לפיכך, חשוב מאד לטפח כפות ידיים וכפות רגליים מגיל צעיר וכחלק משגרת היומיום כמו צחצוח שיניים. מומלץ להרגיל ילדים ונוער לגזור ציפורניים נכון ולרכך ולטפח את העור סביב הציפורניים ובכפות הידיים והרגליים כדי למנוע נזקים עתידיים.
היתרון בגיל 50 הוא שהגוף עדיין בריא וצעיר יחסית ויש יותר זמן פנוי המקנה הזדמנות אחרונה לשקם ולטפח את כפות הידיים והרגליים.
אז איך באמת מומלץ לטפח?
מותגים מובילים בתחום הטיפוח לכפות ידיים ורגליים זיהו את הצורך ההולך וגובר בקרב בני ובנות החמישים ומעלה ושוקדים על פיתוח טיפולים ותכשירים בטכנולוגיות מתקדמות. טיפולי המכון התאימו עצמם לצרכים של האוכלוסיה בת החמישים ומעלה והיום ניתן לקבל טיפולי ידיים ורגליים המכילים אנטי אוקסידנטים, ויטמינים ומגנזיום המשפרים את מראה העור והציפורנים. טיפול האנטיאייג'ינג ארוך מטיפול המניקור הסטנדרטי וגם יקר יותר. הטיפול מתחיל בפילינג תחליב גבישי סוכר עדינים המסירים את תאי העור המתים ומאפשרים החדרה של חומרי לחות פעילים אשר עם כל שימוש נוסף יעלימו את הכתמים וירככו את העור. בשלב הבא משרים את הידיים בתמיסת השרייה המאזנת את האלקטרוליטים של העור והציפורניים. בסיום ההשרייה העור יהיה בהיר ורך יותר והציפורניים יבהקו בלובנן. השלב הבא כולל החדרת סרום המצעיר את העור ומבהיר כתמי גיל. בשלב זה יבוצע טיפול בציפורנים – שיוף ועיצוב הציפורנים והסרת עור עודף מסביב לציפורנים. הטיפול מסתיים בעיסוי ארוך ומפנק בחמאת שיאה בשילוב קומפלקס של ויטמינים ומקדם הגנה מפני השמש.
כדי לשמור על התוצאות הטובות של טיפולי המכון מומלץ להמשיך ולטפח את כפות הידיים והרגליים בבית בסדרות מיוחדות שמכילות פילינג, ריכוך, הזנה ושימון.
ומה לגבי עיצוב הציפורן?
חנה עטיה מספרת שנשים בגיל זה אוהבות מראה מטופח, נשי וסולידי. דווקא עם שנות הגיל המתקדמות הדגש הוא על נוחיות והשלכות בריאותיות. היא מציינת כי המגמה העיצובית הרווחת בקרב חתך גילאים זה, היא אופנתיות קלאסית.
למי שלא התברכה במראה ציפורן אחיד, יפה וקשיח הפיתרון האולטימטיבי הוא ציפוי הציפורן הטבעית בג'ל. המראה המתקבל לציפורן הוא טקסטורה אחידה, שקופה ומטופחת. בגלל קצב צמיחה איטי, התחזוקה השוטפת היא אחת לחודש עד שישה שבועות.
החידוש האחרון הרווח בעולם הג'לים הוא הג'ל לק המהווה ביקוש עצום בקרב הנשים בגילאי החמישים פלוס. הג'ל הצבעוני מהווה חלופה מצויינת למראה לק מסודר ומטופח לאורך זמן.
נשים הסובלות מסכרת או נטיה לפתח נגעי עור, פטרת וזיהומים יכולות בהחלט להנות ממניקיור ג'ל שאינו מצריך שיופים ועל כן ממזער את הסיכוי לפציעות וחתכים.
כמו-כן ייבוש הג'ל נעשה באמצעות מנורת UV הידועה כבעלת קרניים אולטרא-סגוליות המבצעות גם פעולת סטרילזצייה.
שיטה זו מאופיינת כעדינה יותר משיטת האקריל המסורתית. באופן טבעי נשים צעירות המטופלות בילדים וחשופות לתחזוקת הבית נדרשות לבניית ציפורניים בחומרים קשיחים יותר, ועם גדילת הילדים והתבססות כלכלית, אפשר לוותר על זה ולעבור לשיטת המניקור ג'ל.
ואיזו רוטינת טיפול מומלצת לעור הפנים?
רון: "בבוקר מומלץ לנקות את העור עם גרגירים וסבון, למרוח חומצה, לחות, הזנה ומקדם הגנה.
בערב ניקוי, לחות, הזנה, ומעל הכל סרום, ומעליו חומצה שתמיס את העור ותחדיר את החומרים הללו וכמובן לעשות את זה בצורה מבוקרת.
ההגיון מאחורי זה הוא שהעור מכיל שבעים אחוז מים, עשרים אחוז חלבונים, חצי אחוז מינרלים ושני אחוז שומן.
תפקיד הגרגירים הוא לסלק תאים מתים, הלחות היא מים, ההזנה היא החלבון, הסרום הוא השומן, ומקדם ההגנה הוא כדי לשמור על העור מפני השמש.
והלפר-פליסר מוסיפה ש"מה שהכי חשוב זה שקוסמטיקאית תלמד את הכימיה של החומרים כי היא עלולה לגרום לנזקים במקרה הרע ובמקרה הטוב היא לא תהיה אפקטיבית".
ומה ניתן לעשות למען השיער?
אלון אומרת שכדאי ליהנות משיער בעל מראה עשיר, מבריק ובריא וכי חשוב לבחור את מוצרי הטיפוח לשיער ולקרקפת בקפידה, ממש כמו שבוחרים את מוצרי הטיפוח לפנים.
קצב אומר שבנוסף ל"הקפדה על שימוש במסכה, קרם לחות, חפיפה יומיומית בשמפו ומרכך איכותיים המתאימים לסוג השיער הפעולה המומלצת במיוחד לבני גיל 50 היא עיסוי קרקפת. העיסוי ממריץ את הדם ובשל העובדה כי גם השיער ניזון מזרימת הדם, האצת זרימת הדם המואטת יותר בגילאים אלו יכולה לשפר ואף לשקם ממש את תגובת השיער לגיל".
עבור מי שלא אוהבים את מראה השיבה החדש, עומדות מספר אפשרויות צביעה התלויות בעיקר, בכמות שיער השיבה, ובסוג השיער.
באופן כללי, אני לא ממליץ על צביעה מוחלטת של השיער", הוא מסביר. "שיער השיבה מעיד על התבגרות, וחכמת חיים ומשדר יוקרה ואצילות.
במידה ומופיעות מספר שערות בודדות שמאוד מפריעות בעין ניתן לטשטש אותם בעזרת תכשירים ייעודיים לטשטוש כדוגמת ה'מוס קולור'. לבעלי שיער שיבה מומלץ להשתמש במוס בצבע סילבר המנטרל את הגוון הצהוב, מעמיק את הגוון הכסוף ומעניק לשיער רעננות וברק. אפשר לטשטש את השיבה אפילו בעזרת מסקרה.
עבור מי שבוחר לצבוע את השיער מומלץ לצבוע לצבע בהיר יותר מכיוון שעל שיער בהיר פחות בולט שיער השיבה. אופציה נוספת היא לעשות גוונים בשיער, כאשר העדיפות היא לגוונים בהירים שיטשטשו את הצבע הלבן.
בכל הקשור לתספורות בגילאים אלו יש להתחשב, כמובן, במבנה הפנים וסוג השיער. עם זאת, בשל הנטייה של השיער להתדלדל ולהיות גס וחסר חיות לא מומלץ, למרות מה שחושבים, להסתפר קצר. עדיף לשמור על שיער באורך הכתפיים. הכובד הטבעי של השיער יגרום לו ליפול והאורך, בתספורת מדורגת יעניק לשיער מראה אשלייתי של נפח".
ואם כבר מתעסקים באשליות, אז- כיצד להשתמש באיפור כדי להסוות את פגעי הגיל?
בועז שטיין מסביר שקונסילרים צבעוניים נותנים מענה למגוון בעיות: אם קיימת נטייה לאדמומיות, גוון ירוק ינטרל אותה, כהויות מתחת לעיניים ניתן לטשטש בעזרת גוון כתום שמנטרל את הגוון הכחול-סגול של פיגמנטציה.
לנשים רבות, יש הנטייה להניח קונסילר מתחת לעיניים הבהיר מגוון עורן. הצבע הבהיר של הקונסילר גורם בדיוק ההיפך ומדגיש את הנפיחות.
על מנת לבטל ולטשטש נפיחויות סביב העיניים, מומלץ לבחור בקונסילר בגוון אחד כהה יותר מגוון העור.
קונסילר בהיר יכול לתת מענה כשהוא נמרח בתוך קמטי ההבעה העמוקים ומטשטש אותם.
עם המייק אפ כדאי להיזהר כי הוא מבליט קמטים ושיעור יתר, ועדיפה כמות קטנה או מייק אפ נוזלי.
כאשר מאפרים עפעפיים מקומטים יש להימנע מצלליות מבריקות או שימרים שיוצרים הבלטה של הקמטים בעין. כאשר מאפרים עין עם נפילת עפעף אין למתוח את העפעף, המתיחה מעוותת את גבולות העין. לאחר הנחת הצלליות, נמתח את העין ונשלים את האזורים שלא נצבעו. מומלץ לתחום את העין ע על ידי צלליות וקווים חדים שמעניקים אפקט של הרמה.
בגיל זה, הגבות מתחילות להידלדל וניתן למלא אותן מחדש בעזרת עיפרון לגבות או באמצעות צללית בגוון השיער ולקבען בעזרת סילר לגבות. גבות עם שיער שיבה ניתן לצבוע ע"י הרטבת הצללית בעזרת מכחול קשיח ומלוכסן המעניק צביעה מלאה ועמידות.
במסגרת השינויים ההורמונליים בגוף מופיעים גלי חום המתבטאים בהזעה פתאומית על כן יש לספוח עם טישו את הזיעה ולפדר קלות עם פודרה שקופה.
לפני האיפור מומלץ להניח קרם לחות וסרום המשמשים לליחוח העור וגמישותו.
וכדאי להימנע ממריחת גלוס על השפתיים, מכיוון שבשפתיים בוגרות, ישנם חריצים בשפתיים ומפאת מרקמו השומני של הגלוס, הוא נוטה 'לברוח'.
ויש אפילו מדבקות מתיחה שנשים בעלות שיער ארוך ופזור יכולות להשיג באמצעותן אפקט של הרמה.
ומה מומלץ מבחינת סגנון האיפור והאופנה?
"על מנת 'ללכת על בטוח' ולא להפוך להיות קורבנות אופנה", שביט מדגיש את חשיבות האיפור הטבעי המשולב בקווי תיחום מודגשים: "לגבי איפור העיניים הייתי מציע לאפר ולהדגיש יותר את הגבות, הריסים, וקווי תיחום העיניים ולהתעסק פחות עם הצלליות. ברונזרים מעודנים יכולים לשמש במקום סומק". שטיין מצטרף אף הוא להמלצה על המראה הטבעי ואומר שהוא מחמיא תמיד לכל אשה ובכל גיל, ובכלל כדבריו, "באיפור- פחות זה לפעמים יותר".
קצב מצטרף ומסכם ש"אולי כדאי להפסיק את המרדף המוגזם והנסיון להסתיר בכל מחיר את פגעי הגיל".
קלישאתי ככל שיהיה, הקמטים האלה סביב העיניים מספרים את הסיפור האישי שלכם, את כל מה שעברתם, ואלו שסביב השפתיים טומנים את כל סיפורי האהבה לאורך השנים.
תמונות מלמעלה למטה:
1. באדיבות 'לוריאל פרופסיונל'
2. באדיבות IBD
3. פזרנטורית לחברת 'רבלון' צילום: יח"צ חו"ל
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם