ניתוח אסתטי של האף עשוי לשפר מאוד את המראה ולסייע לקשיי נשימה
מרכז רפואי מדילי
ניתוח אף נחשב כיום אחד "מניתוחי השגרה". במקור הוא מעניק מענה לבעיות רפואיות שונות, אך עם התפתחות הטכנולוגיה והמודעות לתחום הרפואה האסתטית, הוא הפך לאחד מהכלים המבוקשים לחולמים על שינוי חזותי במגוון גילים.
מהם השינויים האסתטיים האפשריים?
ניתוח אף קוסמטי מאפשר את הקטנת האף ואפילו את הגדלתו, הצרתו באזור גב האף, הנחיריים, הקצה והצדדים, התאמתו מבחינה פרופורציונלית למבנה הפנים (עידון הקצה לדוגמה), יצירת שקע באזור המתחיל בין הגבות וממשיך למטה (שורש האף) ושינוי הזווית בין השפה העליונה לבין האף.
מהן ההטבות הבריאותיות המתקבלות לאחר ניתוח אף?
השיפור ברמה הבריאותית מורגש למי שסובל מקשיי נשימה בשל מבנה פנימי מסוים באף. ניתוח אף יכול לתת מענה לצרכים שונים: תיקון מחיצת האף המפרידה בין חלקי האף. אותו סחוס, אם הוא אינו ישר, מהווה בעיה ועלול לייצר בעיות בנשימה. מנח עקום יכול להוות גם מקור לעיוות חיצוני הנראה לעין.
קונכיות האף האחראיות על הלחות הקיימת במסדרונות האף ועל סינון האוויר הנכנס אל האף, מקבלות מענה ניתוחי כאשר גודלן מהווה בעיה. הן אלה המתנפחות במקרה של אלרגיה. התנפחות זו גוררת קשיי נשימה. ההקלה בנשימה מורגשת לאחר הקטנתן.
מאיזה גיל אפשר לבצע ניתוח אף?
נערות יכולות לבצע ניתוח אף החל מגיל 14, פחות או יותר, זאת בתנאי שחלפו לפחות 48 חודשים מרגע קבלת המחזור החודשי הראשון שלהן. נערים יכולים לבצע את הניתוח החל מגיל 16. הגבלות אלה מטרתן להבטיח את סיומה של ההתפתחות הפיזיולוגית וזאת על מנת לשמר תוצאה ניתוחית קבועה. מנתח פלסטיקאי מומחה, בעל ניסיון, הוא הכתובת לביצוע ניתוח אף. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ולבקר אצל רופא אף אוזן גרון לפני המשך התהליך.
מהן ההכנות המבוצעות לפני ניתוח אף?
ההכנות לקראת ניתוח האף כוללות פגישה אישית עם המנתח. בפגישה זו מועלות הציפיות והאפשריות לביצוע בהתאם לנתונים (מבנה הפנים, מבנה האף והמצב הבריאותי של המנותח). ישנם מנתחים מומחים הנעזרים בהדמיה ממוחשבת שיכולה להציג את התוצאה הסופית הקרובה ביותר למציאות. במהלך הפגישה נבחנים פרופורציות האף והמבנה הפנימי כדי לשלול בעיות עתידיות בנשימה בשל תוצאות הניתוח.
מעבר לנתונים אלה מבוצעת בדיקה של נתיבי הנשימה העליונים ונדרשות גם בדיקות דם. הציבור המעשן מתבקש להפסיק לעשן לפחות שבועיים לפני מועד הניתוח, וכמו כן נדרשת הפסקת נטילת תרופות כגון קומדין ואספירין המיועדים לדילול הדם. חשוב לעדכן את הרופא מנתח בכל תרופה או תוסף תזונה, כולל ויטמינים הנלקחים באופן קבוע, כדי לוודא שאינם עלולים לעורר תופעות לוואי בעת הניתוח. יש לעדכן את המנתח לגבי כל מחלה או סיטואציה בריאותית/ אשפוז. חשוב להגיע אל הניתוח לאחר מקלחת, חפיפה וניקוי פנים יסודי.
מהן השיטות בהן מבוצע הניתוח?
שתי שיטות אפשריות לביצוע הניתוח: סגורה ופתוחה. השיטה הסגורה והנפוצה יותר מבוצעת ללא חתכים הנראים לעין, ואילו הפתוחה מבוצעת על ידי חתך נגלה לעין בין הנחיריים בבסיסו של האף. הצלקת מזערית ויכולה להיעלם עם הזמן. הבחירה תלויה בצרכים, בבעיה ובאדם המנותח. שיקולי הרופא המנתח הם המכריעים.
השיטה הפתוחה מבוצעת בעיקר כאשר מדובר במקרה של ניתוח מורכב. הניתוח נמשך עד שעתיים, ולעתים נדרש אשפוז במשך 24 שעות לאחריו. לאחר עשרה ימי מנוחה ניתן לחזור לפעילות שגרתית, ללא הרכבת משקפיים וקינוח אף. לאחר 3 שבועות אפשר לחזור לפעולה מאומצת באישור הרופא ומומלץ להימנע משמש במשך 4-3 חודשים לפחות. לאחר שנה מתקבלת באופן סופי התוצאה הוויזואלית שתלווה את פני המנותח.
המידע באדיבות מרכז רפואי מדילי
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל