בגיל 50 חלים שינויים הורמונאליים בגוף האישה, הדורשים התייחסות ואימוץ שגרת טיפוח חדשה
אורלי עוז שמואל
בנות ה-50 פלוס של ימינו לא מזכירות במאום את המקבילות להן בעשורים קודמים. בעוד קודמותיהן בתפקיד כבר היו סבתות במשרה מלאה והעבירו את זמנן בין בישולים, ביקור שבועי בקופת-חולים וטיפול בנכדים, מטפחות הנוכחיות קריירות משגשגות ומקפידות על כושר, תזונה נכונה וטיפוח. מה נשתנה?
אנחנו מתחתנות מאוחר יותר, מביאות פחות ילדים בגיל מאוחר, שמות דגש על השכלה גבוהה, פיתוח אישי וקריירה הישגית שדורשים מאיתנו להיראות צעירות וחיוניות, מתעמלות יותר, אוכלות נכון, ומאמצות שגרת טיפוח בגיל צעיר.
נטישת האסטרוגן
בכל השגרה הזו שפיתחנו, מסתבר, עושה הגיל את שלו. בגיל 50 חלים באופן טבעי, שינויים הורמונאליים בגוף האישה. בשנים אלה, מגיעה תקופת המנפאוזה (אל-וסת). הורמון האסטרוגן נוטש את גוף האישה והדבר משפיע מאוד על תהליכים רבים, כאשר אחד מהם הוא מצב העור. האסטרוגן הוא למעשה ה'מאסטרו' של גוף האישה ועוזר לנגנים (התאים) לנגן בהרמוניה ובקצב הנכון. ברגע הנטישה, מתבלבלים התאים ומפסיקים לתפקד בסדר הנכון ובמקומות הנחוצים. לתאים רבים יש נטייה לנדוד, לחדש ולייצר דווקא במקומות בהם הגוף לא קיים צורך. לשם דוגמה- כאשר אין מפקח ובמקום אחד ישנו ייצור יתר של מלנין ובאחר פחות, נוצרת פיגמנטציה. התוצאה הסופית של העדר האסטרוגן היא עור יבש, מקומט ורפוי יותר. אם נוסיף לזה את גלי החום – תופעת לוואי של המנפאוזה – הרי מתקבלת תחושת אי-נוחות, בשילוב הזעה.
תאי שומן נשיים
לכל ה"כיף" הזה, מתווספים תאי השומן אשר עד גיל 50 מצטברים במותניים ובירכיים ויוצרים את מה שנקרא 'מבנה הגוף הנשי' ואילו כעת הם מתחילים לנדוד לאזורי הבטן והמותניים, כך שגם נשים רזות מטבען מפתחות קימורים קלים בבטן ומאבדות את צורת המותניים- הגוף כולו מקבל צורה מעט גברית. בגיל הזה חשוב לספק לעור שני מרכיבים עיקריים: תחליף להורמון האסטרוגן והרבה יותר לחות והזנה, תוך הקפדה על מרקם קל בשל גלי החום. אין ספק שבשנים האחרונות, יותר מאי-פעם, ניתן לזהות דרישה לתכשירים ופתרונות הולמים. מסיבה זו החליטה קלרינס להתמקד בקבוצת הגיל המיוחדת הזו, שעד לא מזמן התעלמו כמעט לחלוטין מהצרכים המיוחדים שלה.
שינוי בשגרת הטיפוח
בשנת 2014 אנחנו ערים לתמורות משמעותיות בכל הנוגע לשגרת הטיפוח בגיל המעבר. מחקר שנערך בפריז הביא ל-2 מסקנות פורצות דרך בתחום הטיפול בהשפעות הנגרמות לעור בעקבות שינויים הורמונאליים.
במחקר הראשון מצאו שהחוסרים ההורמונאליים הנגרמים בקרבה לגיל המעבר מביאים לשינויים בתאי הפיברובלסט של העור. שינויים אלה מובילים להפסקת תהליך הייצור הטבעי של האלסטין והקולגן המשפיעים ישירות על בריאותו וחיוניותו של העור.
בניסוי השני רקחו תמצית מעלי עץ ההרונגנה, ומצאו במבחני מעבדה יכולות מוגברות של חידוש העור: שיפור משמעותי בסינטזת הקולגן והשפעה ישירה על שני הגנים האחראים על השינוי המורפולוגי והתפקודי של תאי הפיברובלסט.
את מסקנות 2 המחקרים מימשו במוצרי טיפוח חדשים המסייעים בהחייאת ורענון עורן של נשים בגילאי 50+ ולזה הוסיפו קומפלקס של מרכיבים שכולו טוב: חומצה היאלורונית בעלת משקל מולקולרי כפול המסייעת בשימור מאגר המים של העור, חמאת שיאה מזינה וחמאת מנגו, בעלת תכולה גבוהה של חומצות שומן המשמשת בקוסמטיקה להגנה על העור מפני התייבשות. "החיים מתחילים בגיל 50" אמרה לא מזמן שחקנית הוליוודית מפורסמת. אז רגע לפני שאת רצה ומתמסרת לסכין המנתחים, זכרי שביכולתו של הטבע גם לתת בחזרה ולא רק לקחת.
הכותבת היא המדריכה הראשית של קלרינס, מותג הטיפוח והאיפור היוקרתי מספר 1 באירופה
צילום:דיוויד מוריס,קלרינס