פרופ' ליאור הלר, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית, אסף הרופא
פנים אטרקטיביות נחשבות היום פנים קצת מלאות. כמובן, עם הגדרה של הפנים, עם תמיכה טובה של עצמות הפנים, כולל לחיים, לסת. אבל, הפנים הריקות או ריקניות, שראינו בשנות ה-60, כבר פאסה, והיום אנחנו רוצים פנים יותר מלאות. הבעיה היא שתהליך ההתבגרות גורם לאותם אזורים מלאים, שאנחנו אוהבים, באזור הלחיים, באזור של הקווים בין האף לבין השפתיים להיעלם, ולכן, אנחנו מזהים היום התבגרות, חולניות, עם פנים שטוחות או ריקות. על רקע המצב הזה ותפיסת העולם שלנו, נולדו בעצם האפשרות או הפתרונות של מתן נפח לפנים. היום ניתן לתת נפח לפנים על ידי שתי קבוצות גדולות של חומרים, אחד, זה שומן אוטולוגי, או שומן מעצמנו, לא ניתן לקחת שומן ממישהו אחר, אבל שומן מאותו בן אדם, שניתן להזריק אותו במקומות שאנחנו רוצים להזריק, ותכף נראה מה המקומות האלה. הקבוצה השנייה של החומרים היא בעצם חומרים שנלקחים מהמדף, חומרי המילוי כמו חומצות רסטילן או חומצות אחרות. אנחנו נתייחס לרסטילן כחומצת מילוי, כאב טיפוס לחומרים ולפתרונות שהחומרים האלה יכולים לתת. בואו נסתכל רגע על הפנים ונראה באילו אזורים ניתן להזריק, ומה החומרים האלה עושים בעצם. כאמור, אנחנו רוצים לתת נפח או למלא קמטים שנמצאים בפנים.
לעתים, כשאנחנו מסתכלים מלמעלה למטה, באזור ה"גלבלה" או בין הגבות, ישנו קו אחד עמוק, שנוצר על רקע התכווצות של השרירים האלה ובוטוקס, שהוא הטיפול הראשוני, כבר לא יכול לפתור את הבעיה, ובמקרים האלה אנחנו יכולים להזריק קצת חומצת מילוי על מנת למלא את הקו או השקע שנוצר פה. אזורים נוספים שבהם ניתן להזריק, והם השכיחים ביותר, הם קודם כל, באותם קווים, הקווים הנזולמביאליים, קווים שנוצרים בין האף לבין זווית הפה, הם קווים עמוקים, ואנחנו לא רוצים להעלים אותם, על מנת שהפנים לא ייראו מלאכותיות, אבל אנחנו רוצים שהפנים יהיו יותר עדינות, יותר הרמוניות, ולכן, באזורים האלה ניתן להזריק גם כן, חומצות מילוי. שוב, אני לוקח כאב טיפוס את רסטילן, שיכול לעזור בנושא הזה. אזורים אחרים שאנחנו יכולים להזריק הם אזור הלחיים, אנחנו רוצים לפעמים לתת קצת נפח לאזור הלחיים וצעירות, בריאות, חיוניות, לפעמים מתבטאות בפנים מלאות באזור הזה.
החומצות ההיאלורוניות לא רק נותנות נפח לאזור הזה, הן גם מאפשרות, על ידי תפיסה או הוספה של איזושהי בצקת לאותו אזור של הפנים, להרים קצת את אזור הפנים או את אותו אזור, על ידי קיצור אותם מיתרים, או "פנימיים", ככה אפשר להגיד, שמאפשרים לפנים לצנוח כלפי מטה. אזורים נוספים שבהם אפשר להזריק, זה אם יש שקעים בפנים, ולפעמים יש אנשים רזים שיש להם פה מין שקע שהם לא אוהבים, הם רוצים שהשקע הזה יהיה יותר מלא, לפעמים אפשר להזריק באזור הלחיים, וההזרקה הזאת מאפשרת יצירת קו מתאר או קו לסת, יותר רציף ולא עם כל מיני שקעים ומלאויות, אפשר להזריק גם באזור הסנטר, וכמובן שאפשר להזריק באזור שמתחת לגבות. למעשה, כמעט שאין הגבלה במקומות שאפשר להזריק, ואפשר למצוא המון פתרונות להמון סיטואציות למתן המלאות.
כמה זמן החומרים האלה מחזיקים? התוצאה, קודם כול, נראית באופן מיידי, ורסטילן, לצורך העניין, מחזיק ועובד בין שישה לשמונה חודשים, ולפעמים אף יותר. ישנם חומרים שמחזיקים אפילו שנתיים. למשל, ג'ובידרם, או חומרים אחרים. יחד עם זאת, כאשר אנחנו מזריקים בפעם הראשונה, אנחנו מעדיפים שיהיה חומר שתקופת ההשפעה שלו היא לא ארוכה במיוחד, וזאת לאור העובדה שלפעמים המטופלים לא אוהבים את התוצאה. ברוב המקרים, הייתי אומר, 95 אחוז מהמקרים, המטופלים מרוצים מהתוצאה. יחד עם זאת, למי שלא מרוצה, ולא קיבל בדיוק מה שהוא רצה, רצוי שתהיה לו דרך נסיגה, ולכן, רצוי להזריק חומר, לפחות בפעם הראשונה, שתקופת ההשפעה שלו היא יחסית קצרה. אזור נוסף שניתן להזריק זה אזור השפתיים, אך פה צריך לשים לב,
על מנת לא להזריק יותר מדי, וגם לציין שמיד עם ההזרקה תיווצר בצקת, שתימשך כארבעה, חמישה ימים, ולאחר מכן היא תרד ותישאר התוצאה הסופית. התוצאה הסופית מבוססת על אותה כמות של "רסטילן" שאנחנו מזריקים.המחיר נקבע בהתאם למזרקים, כאשר ישנם מזרקים של 0.5 מיליליטר, כלומר, חצי סמ"ק, או של מיליליטר אחד, או של שני מיליליטר, ובמקרים אחרים של 0.8.כלומר, השאלה היא, כמה חומר יש בכל מזרק.
סיבוכים של ההזרקות כרוכים בדרך כלל בדימום קטן שיכול להיווצר באזור ההזרקה, תוצאה לא רצויה או תוצאה לא מספיק טובה, ועל זה אפשר לעשות מועד ב', או לעשות תיקון, כעבור כמה ימים, ולעתים רחוקות, תגובות אלרגיות או תגובות בצקתיות. באותם מקרים בהם אנחנו מזריקים יותר מדי, וזה קורה לעתים רחוקות, קיים גם חומר שקוראים לו "היאלורונידאז", והחומר הזה יכול לפרק את החומר שהוזרק. למעשה, קיימות אינספור אופציות להשתמש בחומרים האלה, זה כלי חשוב מאוד, יחד עם זאת, צריכים להיות זהירים, וללכת לרופאים שהם מנוסים ועברו הכשרה בטיפול בחומרי מילוי.