קרם יום, קרם לילה, קרם עיניים, שפתיים ואף… כל אלה לא מבטיחים עור בריא וחלק. פילינג דווקא כן. קבלו את ההתמכרות החדשה – ההתמכרות לקילוףאורלי עוז-שמואל
צילום פנים: 'דיור'; צילום רגליים: 'לייף'
מקור המילה "פילינג" הוא בשפה האנגלית (peeling) ומשמעה בעולם הפלסטיקה והאסתטיקה הוא קילוף העור, סילוק שכבותיו החיצוניות וחשיפת שכבותיו התחתונות. בענף הפלסטיקה, קיימים סוגים רבים של פילינג – כפילינג עמוק, פילינג קוסמטי, פילינג רפואי ואפילו פילינג שוקולד(!) – המיועדים לאזורים שונים בגוף – החל בעור הפנים וכלה בעור כפות הרגליים, כשהמטרה היא אחת – חידוש ורענון העור, והסרת כתמים, קמטים וצלקות משטחו.
ההיסטוריה (וההיסטריה) של הפילינג
בעולם הרפואה ההוליסטית נחשב העור כראי לנפש האדם, ומכאן שעור בריא מציג גוף בריא. ניסיונות שונים להצערת עור מזדקן ומתבלה מתועדים עוד מתקופות קדומות, כשהעדות העתיקה מכולן היא השימוש בחומרים כסולפור, חרדל ולימון להעלמת קמטים והבהרת שיער.
בשנות ה-40 וה-50 החלו שמועות על שיטה חדשה לקילוף עור הפנים והצערתו. השיטה החדשה לא התבצעה על-ידי רופאים מומחים ולכן גם לא תועדה בספרי הרפואה. הטיפול החדשני זכה להדים רבים בשנות ה-60, בזכות עיתונאית אמריקאית שעברה את הטיפול בעצמה ודיווחה עליו בסדרת כתבות פרי עטה.
בעקבות הסיפור החליטו שני רופאים- ד"ר תומאס בייקר וד"ר והווארד גורדון לנסות את הטיפול החדש. במשך שנים חקרו, ניסו וכתבו השניים על הטיפול שזכה לשם "פילינג", והפכו לפלסטיקאים המפורסמים בעולם, בעקבות פיתוחם את "הפילינג הכימי".
גם כיום ניתן לפנות לרופא עור לביצוע פילינג רפואי, או לקוסמטיקאית המבצעת פילינג דומה מבחינת העומק שלו. לצד פילינגים אלה, קיימים תכשירים ביתיים המציעים פילינג עדין יותר. המוטו של תכשירים אלה הוא לזרום עם העור בטבעיות, ולא ללכת נגדו. החיסרון של הפילינג הקוסמטי הוא הסרה אגרסיבית ועמוקה מאוד שמובילה לשתי בעיות: הראשונה – חשיפת יתר של העור לקרני השמש, לבקטריות שונות ולזיהום האוויר. השנייה – פגיעה בלחות הטבעית המתאדה ו'בורחת', מה שגורם ליובש וגירוי של העור.
תוצאת הפילינג העמוק אולי טובה יותר במיידי, אך לטווח הארוך מדובר בנזק, לכן אני מאמינה בהסרה מבוקרת של תאי העור המתים מהפנים ומהגוף, פעם-פעמיים בשבוע.
פלאי הפילינג
העור תופס את רוב שטח הפנים של הגוף, שטחו נע בין 1.6 מ"ר ל-2.2 מ"ר, ומעבר להיותו מעטפת חיצונית לגוף, תפקידו הוא גם להוות מגן חיצוני מפני פגיעות והתייבשות. בנוסף, משמש העור כמד חום טבעי, המווסת את חום הגוף ופועל לספיגת חומרים ופליטתם.
באמצעות טיפול "פילינג" ניתן להשיג:
· מראה עור רענן וצעיר יותר.
· סילוק קמטים עדינים ושיפור המראה של קמטים עמוקים.
· סילוק כתמי עור וכתמי פיגמנטציה שנוצרו במהלך השנים.
· סילוק תהליכים טרום סרטניים ("סולאר" ו"קרטוזיס") הנראים כפצעים חומים שהתייבשו.
טיפים לשימוש נכון:
תפקיד הפילינג הוא הסרת שכבת התאים המתים. ככל שנקפיד להסיר תאים מתים נעודד התחדשות מהירה ובריאה של תאים חדשים, מצב שיגרור פחות היווצרות קמטים ויובש על פני העור.
גם מוצרי הטיפוח המובחרים והיקרים לא יספגו כהלכה על תאי העור המתים. לכן יש לבצע טיפול פילינג המותיר את העור חלק ונעים למגע, ומאפשר למוצרי הטיפוח להיספג טוב יותר בעור.
מייק-אפ ומוצרי איפור בסיסי אחרים, גם כן מתקשים בקיום בסיס יציב לאיפור כשהם נמרחים על תאי עור מתים. פעולת הפילינג תעזור בקיבוע המייק-אפ על עור הפנים ותעניק מראה זוהר.
נשים בעלות עור רגיש נמנעות מביצוע פילינג, עקב חשש להאצת מחזור הדם וזרימתו בנימי הפנים, אך זו טעות. שימוש בפילינג מכאני ועדין, המגיע בצורת משחה, ולא בצורת גרגרים, תועיל בסילוק התאים המתים ובבניית העור מחדש.
פילינג לשפתיים חשוב מפני שהן נחשבות לאיבר רגיש במיוחד. גם על השפתיים מומלץ למרוח פילינג מכאני עדין, ולאחריו מסכת לחות לשפתיים.
הכירו את ידידתכם החדשה- השמשייה. לאחר טיפול פילינג, מכל סוג שהוא, יש להימנע מחשיפה לשמש. ככל שהפילינג עמוק יותר, ההימנעות חשובה יותר. חשיפה לשמש תעודד היווצרות כתמים או שיזוף בלתי אחיד. לאחר הפילינג יש למרוח מסנן קרינה בעל מקדם גבוה, גם בחורף.
אורלי עוז-שמואל היא המדריכה הראשית של חברת קלרינס בישראל