מי יכול למלא קמטים? רופא או קוסמטיקאית? סקירת חידושים
ענת ויל-סמג'ה
מילוי קמטים הוא חלומה של כל אישה שמתעוררת בבוקר ורואה במראה קמט חדש בעורה.
העולם שלנו, התקשורת שעוטפת אותנו גורמת לנו לרצות להישאר צעירים לנצח. תעשיית האנטי אייג'ינג בקוסמטיקה גדלה ב-10 השנים האחרונות יותר מבמאה השנים האחרונות, והדרישה היום היא לא ל"טיפוח העור", אלא ל"הצערת העור". הדרישה היא להסיר ולטשטש את הקמטים ולהיראות
חלקים וצעירים.
ב-15 שנים האחרונות פותחו חומרים שונים אותם ניתן להזריק לתוך הקמטים כדי למלא אותם ולקבל
מראה פנים מלא וצעיר כמו לפני הופעת הקמטים.
ההבדלים בין סוגי החומרים הוא ברמת הצמיגות שלהם וכמה זמן הם נשארים בעור.
להלן החומרים הבולטים ביותר בתעשיית "מילוי הקמטים" המאושרים ע"י הזרקת רופא:
1. הבוטוקס. למעשה זהו אינו חומר מילוי, אלא רעלן בשם בוטוליניום, שמוזרק בטיפות לתוך השריר בפנים וגורם לשיתוקו. התוצאה: מתיחת האזור והסתרת הקמט שקיים. הבוטוקס מיועד בעיקר לאזור המצח וצידי העיניים.
החיסרון הגדול שלו הוא שבהזרקה לא מדוייקת הוא עלול לעוות את מראה הפנים. כמו כן הוא נשאר בפנים למשך 3-4 חודשים בלבד, ואז נספג והמצב חוזר לקדמותו. הזרקות רבות של החומר אינן מומלצות מבחינה בריאותית, מכיוון שמדובר ברעלן ולא בחומר ידידותי לגוף.
2. רסטילן/פרלן. מדובר בחומצה היאלורונית ברמת צמיגות שונה. זהו החומר הידידותי ביותר שקיים. כמעט ואין תופעות לוואי שנשארות בעור. הוא מוזרק לתוך הקמט וממלא אותו. התוצאה נראית לעין מייד בתום פעולת המילויו והוא נשאר עד 12 חודשים. החיסרון שלו היא העלות היקרה יחסית של המזרק – בין 1,600-2,000 ₪ למזרק של 1 מ"מ.
3. ג'ובידרם. גם זו חומצה היאלורונית שמגיעה בתוספת של 0.3% לידוקאין (חומר הרדמה). החומר מחזיק כמו רסטילן עד 12 חודשים. עלות המזרק נמוכה משל הרסטילן והחיסרון הוא שהוא מופק מן החי ורמת תפעות הלוואי שלו גבוהה יותר.
4. רדיאס. זוהי חומצה היאלורונית+סידן שמוזרקת לקמט במצב צבירה של ג'ל. היא מתאימה למילוי של קמטים עמוקים בעור עבה והיא מומלצת במיוחד לגברים. הרדיאס נשאר בעור עד שנתיים.
5. סיליקון. מדובר בהזרקת סיליקון במצב נוזלי לקמט. הסיליקון הוא חומר מילוי שנשאר לצמיתות. ניתן להסירו בעור רק בחודשים הראשונים לאחר החדרתו ע"י הזרקת סטרואידים לעור או באמצעות ניתוח.
עלות הסיליקון נמוכה יחסית, אבל תופעות הלוואי רבות והוא עלול לגרום לעיווותים קשים במרקם העור בפנים. בשנת 1991 אסר ה-FDA האמריקאי על שימוש בהזרקת סיליקון נוזלי למטרות אסתטיות בפנים. במדינת ישראל הזרקת הסיליקון מותרת על פי החוק.
כל טיפולי ההזרקות הנ"ל מותרות במדינת ישראל לרופאים בלבד.
שיטות מילוי קמטים המאושרות ע"י קוסמטיקאיות:
הקוסמטיקאיות רשאיות לטפל במילוי קמטים בתכשירים שאותן הן מחדירות לעור בעזרת עיסוי או מכשירי עיסוי המסוגלים להחדיר את חומרי המילוי לשכבת העור העמוקה לדרמיס.
1. רולר מזותראפיה. שיטת הצערת העור הנפוצה היא רולר המזותראפיה. זוהי גלגלת עם מחטים רבות וקטנות שפוצעות את מרקם העור העליון, דרכו יכולה הקוסמטיקאית להכין קוקטייל של חומרי החדרה למילוי ומיצוק ולהחדיר את הקוקטייל לעור.
התוצאה היא הצערת העור, גרימה לצמיחה מחודשת של סיבי קולגן ואלסטין שנותנים את אפקט המתיחה לעור. עם הרולר ניתן לעבוד על משטחים בפנים. לא ניתן לעבוד איתו על קמט מסויים באופן ממוקד.
2. NEEDLING. שיטת ה-NEEDLING היא טכניקה של פציעת הקמט עם מכשיר איפור קבוע שפותחה בארה"ב. העור, בתהליך ההחלמה מפתח סיבי קולגן חדשים ואמור לטשטש את הקמט. בשיטה זו אין החדרה של חומרי מילוי לקמט אלא פציעה בלבד. החיסרון בשיטה זו היא חשש לרמת פציעה גבוהה בעור. הלקוחה צריכה להישאר כ-3 ימים בבית אחרי הטיפול.
3. DERMA LIFTשיטת ה-DERA LIFT זוהי שיטה שפותחה בגרמניה ומיושמת בארץ בבלעדיות ע"י חברת ביוטי לוק מכפר סבא. זוהי טכניקה של פתיחת הקמט בעזרת מכשיר איפור קבוע ללא פציעת העור, החדרת קוקטייל של חומצה היאלורונית + תערובת החדרה ופפטידים לתוך הקמט בעזרת אולטרסוניק. חומרי ההחדרה של החברה מיוצרים בטכנולוגיית ננו שמאפרת לחומצה ההאילורונית לחדור לקמט למצק אותו ולהישאר בו עד 6 חודשים. המילוי הינו מילוי ממוקד לקמט כמו בהזרקת חומצה היאלורונית ע"י רופא.
התוצאה נראית לעין מייד בתום הטיפול. העלות ללקוחה היא 1/2 ממחיר זריקת רסטילן. היתרון: ניתן למלא כמויות קטנות; ניתן לטפל בקמטוטים בשלב התחלתי; ניתן למלא את החומר בכל אזורי הפנים למעט ארובות העין; הטיפול אינו כרוך בכאב והוא ללא תופעות לוואי. החיסרון: אינו מתאים לסוג עור גס,עבה ושומני.
ענת ויל-סמג'ה היא מורה לאיפור קבוע ולמילוי קמטים בהזרקה