אחד הניתוחים האסתטיים הנפוצים מעל גיל 45 הוא ניתוח העפעפיים. מטרת הניתוח היא רענון המראה המבוגר והעייף שבדרך כלל משיג בהרבה את הגילד"ר יעקב בר, ד"ר ברוך גרבר
ניתוחים פלסטיים מזמן כבר הפכו לנורמה. גברים ונשים מפתחים מודעות למראה בריא, צעיר ואסתטי. בתוך ענף הרפואה האסתטית תופס ניתוח העפעפיים תאוצה, בעיקר בגילאי 45 ומעלה. מטרת הניתוח היא רענון המראה המבוגר והעייף שבדרך כלל משיג בהרבה את הגיל.
ליופי אין גיל, זה לא סוד, אבל מה עושים כשהעפעפיים בוגדות בנו ומחליטות להיעזר בכוח הכבידה בכדי לגרום לנו להיראות עייפים ותשושים ושקיות התה כבר לא עוזרות לשקיות?
למעשה עד לפני כמה שנים שקיות התה והמלפפונים אכן היו "הפתרון" היחידי. היום עושים דברים קצת אחרת: מרימים עפעפיים.
ניתוח הרמת עפעפיים הוא אחד הניתוחים הפלסטיים שנכנס לרשימת הניתוחים השכיחים ביותר, המתבצע עם או ללא הרמת גבות. ברוב המקרים מדובר בתופעה הקשורה בגיל, למרות שגם גנטיקה אינה טומנת ידה בצלחת.
כשאנו אומרים עפעפיים, אנו בעצם מתכוונים לפיסת העור שעוטפת את העיניים מלפנים ומגינה עליהן. מעל העפעפיים העליונים נמצאות הגבות ובשוליהן התחתונים נמצאים הריסים. העפעפיים התחתונים תחומים מלמטה על ידי עצמות הלחיים העליונות ובשוליהן העליונים הריסים התחתונים.
ההזדקנות משפיעה על העפעפיים במספר מישורים. עם הגיל, ישנה הדדקות כללית בעובי העור ואובדן האלסטיות שלו, וכתוצאה מכך רפיון עור המלווה כפלים וקמטוטים בעיקר באזורי כיווץ חוזר של שרירי הפנים. ה'ספטום', אותה רקמה העוטפת את שקיות שומן הארובה, מתרופף ומאפשר לשומן לפרוץ החוצה ולבלוט ובכך לשוות לעיניים מראה, אותו אנו מכירים כ"מראה העייף".
כוח הכבידה משפיע הן על הגבות והן על העפעפיים ומושך אותם כלפי מטה. ישנם מחקרים הטוענים כי בנוסף לאלו, ישנו גם שינוי במבנה הארובה, עם תנועה לאחור של עצמות שולי הארובה והלחי יחסית לקרנית העין ואלה משפיעם על הרקמות הרכות הנתמכות בהם. התוצאות האפשריות: גבות צנוחות, קפלי עור עודף מקומט מעל העפעף העליון, עפעפיים ו/או ריסים צנוחים, "שקיות" שומן בולטות מעל ומתחת לעיניים, ושקע מעל עצמות הלחיים העליונות. כל אלה מהווים מטרד קוסמטי, המקנה לעיניים ולפנים מראה עייף, כבד ונטול חיוניות. יתר על כן, תופעות אלה מלוות לעיתים בביטויים רפואיים כמו כאבי ראש בשל מאמץ יתר של שרירי המצח, פגיעה בשדה הראייה העליון בשל צניחת ריסים ע"י כפלי העור והפרעה לתפקוד יומיומי בשל אי נוחות סביב העיניים בעיקר בזמן קריאה ובעייפות.
הרמת עפעפיים תחתונים, הרמת עפעפיים עליונים
בכוחם של ניתוחי עפעפיים – עליונים ותחתונים כאחד – לטפל במטרד שנוצר מהשילוב בין גיל לתורשה, המתבטא במראה עיניים נפוחות או עייפות, מראה זקן וכבד ואף בפגיעה ממשית באיכות החיים. בניתוח הרמתעפעפיים ניתן לתקן צניחה ו/או רפיון של עפעפיים תחתונים, עפעפיים עליונים או את שניהם גם יחד. המטרה היא לסלק עודפי עור, שריר ושומן, וליצור מתיחה חדשה של רקמת העור, ובמקרים מסוימים אף של השומן.
ניתוח הרמת עפעפיים עליונים – בניתוח בן כ-45 דקות מסלקים את עודפי העור ושקיות השומן דרך חתך עדין לאורך העפעף העליון בקו הקפל הטבעי כך שבסופו של דבר הצלקת הניתוחית "מתחבאת" בקפל זה וכמעט אינה נראית. בתום ניתוח הרמת העפעפיים עובר עור העפעפיים תפירה עדינה וזמן ההחלמה קצר מאד.
ניתוח הרמת עפעפיים תחתונים – ניתוח הרמת עפעפיים תחתונים, האורך כשעה ו-40 דקות, מתבצע באחת משתי הגישות המקובלות בתחום האוקולופלסטיקה: האחת, דרך חתך חיצוני שמבצעים מתחת לריסים, מסירים את עודפי השומן והעור . השנייה, שהופכת מקובלת יותר ויותר בשנים האחרונות, כוללת את הוצאת שקיות השומן דרך פנים העפעף, ללא צורך בתפרים, ולכן גם ללא צלקות.
את עודפי העור ניתן להסיר על ידי חתך עורי חיצוני צידי שאינו נראה.
במקרים בהם נותרת "מדרגת שומן" בגבול שבין הלחי לארובה, ניתן לבצע תפרים נוספים פנימיים המיישרים את אותה מדרגה וממקמים מחדש את השומן הנותר, כך שהשקע שנוצר מתחת לעין מתיישר ונעלם. בנוסף, בכוחה של מתיחה קלה של החלק החיצוני של העפעף התחתון, לייצב ולמתוח את העפעף עד כדי עיצוב מחדש של האזור וטשטוש עין שקועה, שקיות שומן ועודפי עור. בכל מקרה, זמן ההחלמה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים תחתונים הוא ארוך יותר מזה שלאחר הרמתעפעפיים עליונים ואורך כשבועיים.
ניתוח משולב
ברוב המקרים מקובל לשלב את ניתוח הרמת עפעפיים עליונים עם ניתוח הרמת גבות, בשיטה ייחודית החוסכת חתכים וצלקות, דרך החתך שמבוצע ממילא בעפעף מעל הריסים. הניתוח המשולב יעיל במיוחד ותוצאותיו מצעירות את המראה
ב-5-10 שנים. התפרים אינם נראים ואין כל צורך בשתלים.
ד"ר יעקב בר וד"ר ברוך גרבר הם מומחים לכירורגיה פלסטית
ב'רשת מרפאות פרופורציה'
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר