ישראל הפכה בעשור האחרון למעצמת טיפוח המבוססת על מלחי ים. לפניכם טיפים: כיצד ניתן להשתמש במלח ים לטיפול ולטיפוח – באמצעות
מרכיבים זמינים ובעלות נמוכה
ענת גרינשטיין
במלחי ים המלח ישנם כ-26 סוגי מינרלים, אשר מסייעים לטיפוח העור באמצעות הרפיה והרגעה של מערכת העצבים, טיפול במפרקים ושרירים כואבים בעת טבילה באמבט או בים.
בבעיות עור, אקזמות וזיהומים על העור, סבוריאה ותגובות אלרגיות, קשקשת בעור ובקרקפת, המלח מחטא ומזרז את החלמת העור.
חברות רבות מוסיפות שמנים אתריים וצמחי מרפא למלח בכדי להעצים את יכולת הריפוי שלו.
המלח:
בין מרכיביו אשלגן מגנזיום- המסייע בטפול במערכת העצבים של הגוף ושל העור, אבץ – מסייע בריפוי פצעים, סידן – טוב לבעיות של מפרקים, מכווץ את נקבוביות העור, מזין את העור במינרלים, יוד מחטא, גופרית מחדשת את העור ובעלת יכולת ריפוי וחיטוי במקביל ליכולת חיזוק השיער והציפורניים.
המלחים בנשימה מסייעים בטיפול בבעיות נשימה, טיפול בליחה וזיהומים במערכת הנשימה – דבר המשפיע על חיות עור הפנים והחדרת חמצן לגוף.
בנוסף, אצה יחידה גדלה בים המלח ששמה דונליאלה – אצה חד תאית העשירה ביוד המסייע בחילוף חומרים בתא, בנוסף לסידן, מגנזיום וכלורופיל המסייע בשיפור הובלת החמצן לתא והתחדשותו עקב כך.
בבית ניתן לנצל את מלח במספר דרכים פשוטות ליישום. חשוב- ניתן שמור את המוצר במקרר ובכך להנות ממנו לאורך זמן. עלות מוצר זהה ברכישה יהיה גבוה (לרוב) למאות אחוזים לעומת ההכנה הביתית.
פילינג המבוסס מ-1 – 2 כפות מלח ים שנכתשו או ניתחנו דק (לא מלח גס) בתוספת 5-6 טיפות שמנים אתריים של לוונדר ולימון. יש לעסות את הגוף והפנים לחידוש של תאים, הזנתם, קילוף תאי עור מתים, לפני אמבט ומקלחת. את עור הפנים יש לעסות בעדינות רבה – בעיקר אם העור רגיש מאד או פצוע (אקנה). לאחר הטיפול מומלץ להעשיר את העור בלחות.
שהייה באמבט מלחים להזנת העור, הרפית הגוף, ליחוח העור – בכמות של 3 כפות מלח ים לאמבט – מומלץ בטמפרטורה שאינה גבוהה, בכדי להימנע מתחושת חולשה בשהייה באמבט. ניתן להוסיף עד 10 טיפות שמן ארומטי – כלוונדר להרגעה, עץ התה או מנטה לחיטוי והקלה על מערכת הנשימה, נרולי להמרצה וכד.
לטיפוח השיער וטיפול בנשירת שיער, טיפול בקשקשים וטיפוח עור הקרקפת, ניתן להשתמש במלח ים המלח (לא גס – אלא דק!) ביחס של 1 כף מלח ל 2 כפות של שמן זית ולשפשף את הקרקפת ביסודיות ולהשאיר לשעה. לאחר יש לשטוף ולחפוף עם המוצרים המתאימים לסוג השיער. הטיפול מומלץ אחת לשבוע בממוצע. המללח יחטא את המקום, יסייע בקילוף עדין של הקשקשת, יעשיר במינרלים חיוניים וימריץ את מחזור הדם. השיער יצא נשכר מהטיפול – מבריק.
עיסוי רגליים מרגיע הכולל פילינג עדין המסייע בהעשרת העור, ריכוך והבהרה, כף 1 מלח עם 1 כף שמן סומסום, לשפשף ולעסות ולשטוף.
שדרוג מסכת לחות קיימת, ניתן באמצעות תוספת קמצוץ מלח ים דק, ולעסות בעדינות את הפנים ולהניח לה להיספג כ-10 דקות. המלח יעשיר את המסיכה ויסייע לליחוח העור והזנתו במינרלים החיוניים.
ענת גרינשטיין, ראש המגמה לנטורופתיה במכללת מהות לרפואה משלימה, בחסות מרכז ההשתלמויות של אוניברסיטת בר אילן
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם