מדריך לקניית בושם חדש, טיפים לבישום נכון שיישאר לאורך זמן, והמלצות לבשמים פרחוניים ואביביים במיוחד המתאימים לעונה הפורחת.
הדס כהן
בשמים מלווים אותנו באופן יומיומי ובמהלך אירועים מיוחדים. מכיוון שלא מדובר במוצר זול במיוחד, כדאי לדעת איך לבחור את הבושם הנכון עבורנו (או עבור אדם אחר שאנו רוצים לתת לו מתנה). כזה שיתאים לאישיות, לגוף, לגיל, לעונה ולאירוע עבורו הוא מיועד. אל תפספסו את הטיפים הבאים לפני שאתם יוצאים לקנות בושם חדש לחג.
הזמן עושה את שלו
כל בושם מורכב משלוש שכבות שכל אחת מהן באה לידי ביטוי בזמן שונה. ב-10-20 הדקות הראשונות אנו מריחים את התווים העליונים של הבושם שהם בדרך כלל קלילים יותר ומופקים מפירות הדר. לאחר מכן ניתן להריח את לב הבושם שעתיד להישאר למשך כמה שעות. לכן, מומלץ בחום לאחר ההתזה בחנות להסתובב כרבע שעה ורק לאחר מכן להתרשם מהריח של הבושם. כך גם יהיה קל יותר לדעת כיצד יתקבל הריח על גופנו, כיוון שהאינטראקציה בין ריח הגוף לבושם מובילה לכך שאצל כל אחד מתקבל ניחוח שונה. את תווי הבסיס של הבושם ניתן להריח רק לאחר כמה שעות, כך שבהנחה שאינכם הולכים לבלות בקרבת החנות יותר מארבע שעות תצטרכו להכריע בלעדיהם או לחזור לחנות ביום אחר.
משפחה כן בוחרים
את הבשמים השונים נהוג לחלק לקבוצות לפי הניחוח והמסר שהם מעבירים. המשפחות המרכזיות הן: פרשי (רענן), עצי, אוריינטלי, פרחוני, ארומטי, אקזוטי, מתובל ומתוק. יהיה לכם הרבה יותר קל לבחור את הבושם הרצוי אם תגדירו לעצמכם מראש איזו משפחת בשמים מועדפת עליכם ותאמרו זאת ליועצת הבישום.
אל תסתכלו בקנקן
כולם יודעים שחוש הריח הוא השחקן המרכזי בבחירת בושם, אך לא כולנו מודעים להשפעה הרבה שיש גם לחוש הראייה על הבושם אותו נבחר. לא סתם מותגי הבשמים משקיעים משאבים רבים בעיצוב הבקבוק, העיצוב הכללי נועד להשלים את האמירה של הבושם ולמשוך את הקונה: רומנטי, מסתורי, גברי, מושך, פרחוני, טבעי וכן הלאה. לכן, אם אתם רוצים לנטרל את ההשפעה של המראה החיצוני ולתת יותר משקל לחוש הריח, נסו להריח את הבושם שאתם בודקים בעיניים עצומות.
כדי לנטרל השפעות נוספות על חוש הריח כדאי לוותר על התבשמות ושימוש בתכשירים בעלי ריח חזק לפני שאתם הולכים לקנות בושם. בנוסף, אל תגזימו בכמות הבשמים שאתם בודקים. האף שלכם מוגבל ביכולת ההבחנה שלו בין ריחות.
מתי כן להסתכל בקנקן
העיצוב של הבושם מרמז בדרך כלל לאיזו קבוצת ניחוחות הוא שייך ומה הסגנון שלו, כך שלא כדאי להתעלם מכך לחלוטין. דבר נוסף שלא רבים יודעים הוא שגם לצבע הבושם עצמו יש קשר ישיר לריח שהוא מדיף. ככל שצבע הבושם כהה יותר כך הריח שלו חזק ודומיננטי יותר, לעומת בשמים בהירים שהם יותר קלילים ועדינים. אם הצבע של הבושם מעלה בכם אסוציאציה מסוימת, כמעט תמיד גם הניחוח שלו יהיה בהתאם: בושם אדום משדר נשיות ופיתוי, ירוק משדר טבע, שחור – תעוזה, כחול משדר ים ולבן ניטרליות.
איך נדע איזה בושם לקנות כמתנה?
לעתים קרובות הבושם שאנו קונים לא מיועד לנו אלא למישהו אחר שאנו רוצים להעניק לו מתנה (בן/בת זוג, אמא, אחות). במקרה הזה זה לא יהיה חכם להחליט מה לקנות על סמך הרחה כיוון שריח הוא עניין אישי וסובייקטיבי (כמו שנאמר על טעם ועל ריח אין להתווכח. לא בטוח שהריח שאהבתם ימצא חן בעיני מקבל המתנה), וגם בגלל שריח של בושם מתקבל בצורה שונה על הגוף של כל אחד. לכן אם אתם קונים בושם כמתנה נסו לאפיין את האישיות של האדם אליו מיועד הבושם ולפי זה לבחור את המשפחה הרצויה. גם לגיל ולצבע העור ישנה השפעה על הריח המתאים. היעזרו בהמלצות הבאות:
● בשמים דומיננטיים, חזקים וכבדים: מתאימים לגיל מבוגר יותר, לבעלי גוון עור כהה, לאנשים עם אישיות דומיננטית, לשעות הערב ולעונת החורף.
● בשמים עציים: מתאימים לגברים.
● בשמים פרחוניים: מתאימים לנשים, לעונת הקיץ והאביב ולגילאים צעירים
● בשמים רעננים (פרשיים): מתאימים לבעלי גוון עור בהיר, לגיל ההתבגרות, לשעות הבוקר ולעונת האביב.
● בשמים אוריינטליים/מתובלים: מתאימים לשעות הערב ולעונת החורף.
מהי הדרך האידיאלית להתבשם?
אמנם התבשמות לא דורשת מומחיות מיוחדת, ובכל זאת ישנם כמה טיפים שרצוי להשתמש בהם כדי שהבושם יישאר לאורך זמן וישדר את המסר הנכון שאנו מעוניינים להעביר.
היכן להתיז את הבושם
רובנו נוהגים להתיז בושם על פרקי הידיים, בחלק התחתון של הצוואר, בעורף ומאחורי האוזניים. המשותף למקומות אלה הוא שהן נקודות דופק בגוף, והתזת הבושם במקומות אלה עוזרת לריח להישמר טרי ומורגש. גם בכפלי המרפק ומאחורי הברכיים נמצאות נקודות דופק. אם רוצים ליצור אפקט מיידי של הריח ניתן להתיז מעט גם על הבגד.
שימוש בקרם לחות
הבושם משתף פעולה נהדר עם עור שמן ולח. לכן מומלץ למרוח באזור ההתבשמות קרם גוף או וזלין נטול ריח או בעל ריח עדין או ריח הדומה לזה של הבושם. כך תעזרו לבושם להישאר לאורך זמן ובעצמה מורגשת.
כיצד להתיז
המרחק האידיאלי להתזה הוא כ-15 סנטימטרים מהגוף. לאחר ההתזה לא רצוי לשפשף את האזור כדי לא לפגוע בהתפתחות הריח הטבעית על הגוף. אם אתם מעוניינים בטאצ' עדין של הבושם תוכלו להתיז לחלל החדר ולעבור בתוך ענן הריח.
המלצות לבשמים אביביים
לסיום, איך אפשר שלא להמליץ על בשמים המתאימים במיוחד לאביב? בעונה זו של השנה הבשמים האידיאליים הם מקבוצת הפרחוניים, הרעננים והקלילים. בשמים אלו מאופיינים בריחות הדרים ופרחים קלילים כמו סיגליות, ורד, יסמין ואירוס והם משדרים אווירה של פריחה, ים, טבע וניקיון (בכל זאת פסח). הנה שלושה בשמים פרחוניים במיוחד המתאימים לעונת האביב:
● ג'ורג'יו ארמני אקווה די ג'יו
כבר ממבט ראשון כשמסתכלים על הבושם הזה מרגישים בים. הצבע של הבקבוק והבושם מזכירים ים עמוק וצלול תחת שמש חמימה. הבושם אקווה די ג'יו הוא בעל ניחוח ימי וארומטי עם תווים של ברגמוט, קלמנטינה, יסמין, רוזמרין, אפרסמון ופצ'ולי. זהו בושם אידיאלי לתת כמתנה לאישה לכבוד האביב.
● פלוור – קנזו
השם והעיצוב של הבושם הזה לא משאירים מקום לספק: זהו בושם פרחוני למהדרין וקלאסי לאביב. הבושם הושק בשנת 2003 והוא בעל ניחוח אבקתי-פרחוני רך ועיצוב המזכיר פרח שממש נותן חשק לשתול אותו בגינה ולהריח בכל בוקר.
● איטרניטי – קלווין קליין
הבושם איטרניטי הוא בעל ריח רומנטי ופרחוני עדין המדיף ארומה שמזכירה גן פורח באביב. זהו בושם קלאסי ומודרני עם ניחוחות של פירות הדר טריים עם ציפורן המעניקה לו מעט חריפות.
הדס כהן, מנהלת בחברת פרפיום שייר בשמים
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל