כיום מוצעות בשוק מגוון של טכנולוגיות עבור הקוסמטיקאיות לטיפול בצלוליט והצרת היקפים. לפניכם סקירת טכנולוגיות.אבישי אשכנזי
בשנים האחרונות, הביקוש לטיפולי הצרת היקפים ושיפור מראה הצלוליט נמצא במגמת עלייה דרמטית, יותר ויותר נשים מבקשות לבצע טיפולים שיתמכו בפעילות ספורטיבית ו/או דיאטה. החיסרון הבולט של דיאטה ופעילות ספורטיבית הינה שהם מאפשרים הורדה בכמות השומן בגוף אך ללא יכולת לעצב את הגוף ולהתמקד באיזורים בעייתיים.
כששאלו לאחרונה בסקר בארה"ב מה נשים מעדיפות, פנים יפות או גוף יפה? יותר נשים העדיפו גוף יפה.
למען הסר ספק, כל טיפול בכל טכנולוגיה מחייב סדרת טיפולים, שמירה על תזונה נכונה ופעילות לימפטית.
מאפייני בעיית הצלוליט
כדי להבין באיזו טכנולוגיה מומלץ להשתמש כשמטפלים בצלוליט צריך להבין את הבעיה:
ד"ר ויירגנס היה מהראשונים שגילו שהצלוליט אינו בעיה אסתטית בלבד, אלא סימפטום לבעיה רפואית, למעשה הצלוליט הינו כשל במערכת הלימפה של הגוף אשר איננה מצליחה לנקז את חומרי הפסולת מהתאים, ואם לא נפעל כנגדה ונטפל בה בזמן היא תתפתח למחלות בכלי הדם.
כתוצאה מאכילת "ג'אנק פוד", מחסור בפעילות גופנית, שתייה מרובה של משקאות עתירי קפאין ופחותה כמו של מים, וכמובן ההורמונים המוזרקים לבשר ולעוף שאנו אוכלים, נחלשת מערכת הלימפה. בדיוק כמו מערכות אחרות בגוף, שמאבדות מיעילותן במשך הזמן. בגוף הנשי, המכיל באופן טבעי תאי שומן רבים יותר, מצטברים נוזלים ופסולת, ומנפחים את תאי השומן בעור. בעוד שבעור נורמלי ובריא גודלם הממוצע של תאי השומן הוא 1.5 מ"מ, גודל תאי השומן בעור הסובל מצלוליט עומד על 15 מ"מ, התאים האלה מתנפחים עד פי עשרה מגודלם הנורמלי. התאים הנפוחים אשר "נדבקים" אחד לשני מונעים מעבר של חמצן ודם וגורמים לעור לשנות את צבעו ולהיראות כמו "קליפת תפוז".
איך מטפלים בצלוליט?
בשביל לטפל בצלוליט אנו צריכים לטפל במס' מאפיינים בצורה סינרגטית:
1. פעילות על תאי השומן.
2. ניקוז לימפתי.
3. מיצוק העור.
כיום, מוצעות בשוק מגוון של טכנולוגיות עבור הקוסמטיקאיות לטיפול בצלוליט:
פעילות על תאי השומן
1. טכנולוגיות ULTRASOUND/CAVITAION תפקידו של האולטרה סאונד הינו בראש ובראשונה ליצור רטט בתאי השומן. הרטט יוצר אפקט חיכוך בין גרעין התא ופלסמת התא שמוביל לחימום והתרחבות התא. ברמת אנרגיה גבוהה מבטיחים היצרנים שתאי השומן יומסו בדרך לרקמת שומן דקה יותר. בשנים האחרונות יותר ויותר רופאים התנגדו לשימוש במכשירי אולטרה סאונד או קביטיישן מאחר ויש סכנה לאיברים חיוניים בגוף ומשרדי הבריאות לא אחרו להגיב לסכנות: בגרמניה אושר חוק האוסר להשתמש בפרסומים למכשירים אלה במונחים "המסת שומן", "פירוק תאי שומן" ו"העלמת שומן". בצרפת אסור לרופאים ולקוסמטיקאיות לעשות שימוש במכשירי קביטיישן או RADIO FREQUENCY. מגמה זו הביאה את חברת ויירגנס וחברות נוספות באירופה להפסיק ייצור טכנולוגיות אולטרה סאונד לטיפול בצלוליט.
2. ELECTROLIPOLISIS – מכשירי אלקטרודות – טכנולוגיית האלקטרו- ליפוליסיס נועדה להפעיל על ידי תדר חשמלי אנזימים אלקטרו ביולוגיים הנקראים ליפאזות שתפקידם לפרק את הטריגלצרידים שבתאי השומן. פעילות מטאבולית זו מצמצמת את גודל תאי השומן, את רקמת השומן ואת ההיקפים באיזור הטיפול.
3. LASER LIPOLYSIS – טכנולוגיית הלייזר ליפוליזיס מבוססת לייזר
(Low Level Laser Lypolisis) הינה המתקדמת ביותר בהשגת תוצאה הקרובה של שאיבת שומן. המערכת שהינה מערכת הלייזר הראשונה לעבודה ע"י קוסמטיקאיות, מאפשרת הצרת היקפים ועיצוב גוף, עם תוצאות החל מהטיפול הראשון, ללא כאב, ללא מחטים, ללא זמן החלמה וללא תופעות לוואי.
אנרגיית לייזר מסוג DIODE, אשר יוצרת אותות כימיים בתאי השומן אשר מפרקים את הטריגליצרידים לחומצות שומן חופשיות ולגליצרול ומשחררים אותם מתוך התעלות הנמצאות בממברנת התא. חומצות השומן והגליצרול מועברים לאחר מכן לרקמות ושם אנזימים מסויימים בתאים מפרקים אותם ומפיקים מהם אנרגיה. רקמת השומן מצטמצמת וניתן לעבוד בצורה ממוקדת גם באיזורים בעייתיים לטיפול כגון, הסנטר, הזרועות, הבטן, פנים הרגל ועוד.
טכנולוגיות לפעילות לימפטית המנקזות את הפסולת מהגוף
4. ואקומד – טכנולוגיה מתקדמת שפותחה בנאסא מבוססת על שילוב של יניקה ודחיסה היוצר לחצי אוויר בפלג הגוף התחתון משפר את זרימת כלי הדם והלימפה, מטפל בדליות וורידים ברגליים ומשפר את מראה הצלוליט. הטיפול אינו כואב.
5. מכשירי ואקום – מכשירי ואקום בין אם באמצעות כוסות (בדומה לכוסות רוח) או ידיות אחרות נועדו גם להמריץ חמצן ודם להגברת המטאבוליזם בתאי השומן וגם לנקז את הפסולת מתאי השומן אל עבר בלוטות הלימפה.
6. חליפות לעיסוי לימפתי – חליפות בעלי תאי אוויר קטנים אשר מתמלאים ומתרוקנים לסירוגין, פעילות זו ממריצה את הניקוז הלימפתי הטבעי של הגוף.
7. מכשירי רטט – אימוני התנגדות הנעשים במכשירי הרטט נועדו לעורר ולחזק את פעילות השרירים, הפעילות מגבירה את זרימת הדם ומשפרת באופן עקיף גם את פעילות הלימפה.
טכנולוגיות למיצוק העור
8. RF (RADIO FREQUENCY ) – טכנולוגיה פורצת דרך המבוססת גלי רדיו החודרת לעומק השכבות ומחממת את סיבי הקולגן ובכך מכווצת ומהדקת את העור. הטכנולוגיה מאפשרת חימום מבוקר וללא כאב של רקמות העור העמוקות (דרמיס והיפודרמיס) ללא פגיעה בשכבת העור החיצונית (אפידרמיס). פעילות הטכנולוגיה מגבירים את קצב חילוף החומרים, מפחיתים נפח תאי השומן ומחדשים את פעילות ייצור הקולגן.
9. IR (INFRA RED ) – אנרגיית אור המבצעת חימום שכבות העור העמוקות. שימוש באינפרא רד יעיל כזרז לפעילות ייצור הקולגן.
לסיכום, תחום הטיפול בצלוליט הינו מורכב הן ברמת הידע המקצועי והן ברמת הטכנולוגיות המתקדמות, על מנת להשיג תוצאות טובות בטיפול בצלוליט והצרת היקפים טכנולוגיה אחת אינה מספקת, יש לשלב בצורה מושכלת בין טכנולוגיות משלושת הקטגוריות (ניקוז לימפתי, המרצת תאי שומן ומיצוק העור), יש להכין את הלקוחה לסדרה טיפולים תוך הקפדה על תזונה נכונה, שתיית מים מרובה ופעילות ספורטיבית בסיסית וכשכל זאת מתבצע ניתן להגיע לתוצאות נהדרות.
אבישי אשכנזי הוא סמנכ"ל פיתוח עסקי, קומסטיקום
צילום: אימג' בנק ישראל
כדאי להירשם עכשיו, כאן למטה,לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
זה קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם