השנה ניחשף לטרנדים חדשים שחלקם כבר הספיקו להשתלט על חיינו. יהיו גם כאלה שנשמח לאפסן לפחות לזמן מה עד שיפרצו שוב אל חיינו בסוג של קאם-בק, כי כידוע בתחום הביוטי והאופנה מה שהיה נוטה לחזור בהזדמנות אחרת שכן הכל הרי עניין של מחזוריות.
קארין דנסקי
להלן מקצה מקוצר של ה"מאסטים" השווים לשנת 2020:
שיער ותוספות שיער
לאחר שנים בהן שלט טרנד השיער החלק, המוחלק והמגוהץ, כבודם האבוד של התלתלים מוחזר. בנות ישראל, שברובן ידועות ברעמת תלתליהן, עוברות לפרונט ותופסות את מעמדן הראוי. המלכה בתחום היא ללא ספק מירי בוהדנה ולצדה צועדות שירלי בוגנים, דורית רבליס, עדן פינס ושלומית מלכה. האחרונה במשך שנים כיכבה בשיער חלק ורק לאחרונה גילתה לכולנו ששיערה הטבעי הוא על טהרת התלתלים, מה שלמען האמת משווה לה לוק מהמם של ילדת טבע.
באשר לטרנד תוספות השיער, ניכר שהוא דעך מעט בשנים האחרונות והיו גם שטענו שהוא בגסיסה. אולם כעת הוא שוב מרים ראש, תרתי משמע, כשהוא מצויד בשלל טכנולוגיות חיבור והלחמה חדשות, שרובן פחות מזיקות ועם ערך מוסף שקשה בלעדיו. זמרות, שחקניות, דוגמניות וכמובן מעל כולן כוכבות האינסטוש בנו קריירות מרשימות, לא מעט בזכות תוספות השיער, אם על בסיס שיער סינתטי הנחשב לזול מכל השאר ואם על בסיס שיער שעבר תהליכי עיבוד: צביעה וחמצון בעלות בינונית. ולבעלות הכיס העמוק כמו ביונסה ודומותיהן הן מתהדרות כשלראשן מתנוססות תוספות שיער אדם טבעי, המתקרא גם "בתולי" ונחשב ל"רולס רויס" של תוספות השיער. רוב תוספות השיער — ייעודן הוא כתוספת נפח או אורך וכטיפול נקודתי לאתגרי שיער שונים ואף להתקרחות ואובדן שיער נסיבות שונות, כגון מחלה, לא עלינו. על סלבז מקומיות המתהדקות בתוספות שיער מרשימות ניתן למנות את ליהי גרינר, רוסלאנה רודינה, עדן בן זקן, שירן סנדל, מיכל אנסקי ומעבר לים כאמור המלכה ביונסה. גם בריטני ספירז, קיילי ג'אנר וכמובן קים לבית קארדשייאן מצטרפות לרשימה.
המלצה: חשוב להתאים את תוספות השיער לסוג השיער האישי וזאת על מנת לא לפגוע בשיער הטבעי ולא להחלישו, ומעל הכל יש ללמוד על הנושא ולעמוד על כך שיש לבחור במעצב שיער שזהו תחום המיומנות וההתמחות שלו. מעתה יש לומר No More bad hair day.
תשתו קולאגן!
גם השנה ואולי אף ביתר שאת נתמיד להתמסר לטרנד הקולאגן עם ההבטחה שהוא מיטיב עם הנראות שלנו, מחולל נפלאות בעור הפנים, מותח כל קמט ומתגבר על עור אפרפר נטול חיות. יש הטוענים שבכוחו אף לשחרר אותנו מהתלות בנפלאותיו של המזרק. אז גבירותיי ורבותיי כתבה נרחבת בנושא הקולאגן ניתן לקרוא בגיליון יופי מחודש ספטמבר.
ולמי שלא קראה, שתיית קולאגן (חלבון רקמת החיבור ברקמות הגוף) אינה מזיקה, נהפוך הוא! היא אכן מיטיבה עם העור, עם רקמות החיבור, הגידים, העצמות וגם עם כלי הדם וכאמור עם עור הפנים, השיער והציפורניים. מוצר הקולאגן האיכותי ביותר נחשב זה המגיע מקור דגה, שכן יש גם קולאגן ממקורות בקר, והמוצר הייחודי ובעל הערך המוסף הוא זה שמגיע עם תוספת ויטמין C וחומצה היאלרונית שהופכים את תכונותיו למובחרות ביותר. אולם, יתרונותיו בחיינו לא יקבלו ביטוי אם לא נמשיך ונתמיד בפק"ל הטיפוח השוטף, אם נלמד להתמודד ולהגן על עורנו ועל בריאותנו מנזקי השמש וזיהום האוויר, אם נתרגל להתנהלות על פי אורח חיים בריא ומושכל ואם נפעיל את הגוף בהתמדה, "כי כושר זה אושר" והתוצאות בהתאם.
אנטי אייג'ינג
המושג אנטי אייגי'נג יישאר אתנו עוד שנים רבות וכל הניסיונות להחדיר לחיינו את המושג "פרו אייג'ינג" נראים כמו חלום באספמיה. גם השנה נוכל להמשיך וליהנות מטיפולים אסתטיים חדשניים פורצי דרך ולא פולשניים, שמסתבר רק ממשיכים ומשתכללים בקצב מסחרר ועם תוצאות בהתאם. אחד החידושים שאותי סקרנו באופן אישי הוא הבשורה שניתן יהיה ליהנות מטכנולוגיות טיפוח גם באמצעות מכשור ביתי שיהפכו אותנו למיני קוסמטיקאיות וליועצות יופי.
מכשור ביתי
חידושים מסקרנים נוספים הם מברשות סיליקון שייעודן ניקוי הפנים ומכשור לעיסוי הפנים, כשהידוע ביניהם הוא מבית פרמייר ים המלח הידוע בשם Nuna, שפרץ גם את גבולות המדינה בהצלחה כבירה. בקרוב נוכל גם ליהנות ממכשור עיסוי ייעודי לעיניים, אך מעל כולם מככבות ושולטות המסכות, כשהמסקרנות ביניהן מהדור החדש הן מסיכות 90 שניות במקום מסיכות כיום שהנחתן נמשכות 10-20 דקות. המסכות מהדור החדש מתבססות על טכנולוגיות עולמות האור המסוגלות לחמם ולקרר את המסכה על פי הצורך. אין מהנאמר לעיל לומר שמקומו של המזרק נלקח ובוודאי שהוא ימשיך לשלוט בחיינו. קצב העלייה בהתמכרות לבוטוקס ולחומצה ההיאלרונית יישאר יציב, וזאת בשל העובדה שהם מסוגלים לחולל בפנינו פלאים, עם תוצאות לרוב במיידי. כל שנותר הוא להתנסות וליהנות מעולם הסטארט אפים פורצי הדרך בתחום הביוטי ולהמשיך להיאחז בנעורי נצח מבלי ללכת אל מתחת לסכין. ואת, בעיקר כשמודבר בעידן בו כולנו הפכנו למכורות לסלפי ולאחרונה עם שאיפה חזקה גם ללא השימוש המייגע בעיבוד פוטושופ.
הסרת שיער מהגוף
לאחרונה מתנהל שיח רציני בפורומים שונים בסוגיית אי-הסרת השיער מהגוף לנשים. לא מדובר הפעם בהצהרות של פמיניסטיות אז האם אנחנו מצויים בפתחו של עולם חדש המבשר שהגיעה העת לא להיכנע יותר למוסכמות המעודדות את כולנו להסיר שיער מהגוף, ובעיקר בית השחי, ולגרום לנו לחשוב שזה MUST? אז מסתבר שאכן כך! בחוגים ההולכים ומתרבים שיער גוף ברגליים ובבית השחי הופך ל-IN. ימים יגידו אם התופעה תתרחב וכולי תקווה שלא יהיה מדובר גם בשפמים, זקנים וקו הביקיני. אגב, המגמה נצפתה כבר לפני שנים כשנשים החלו להעלות צילומי סלפי של לוק השעיר בבית השחי, כולל בקרב כוכבות מסך הכסף, דוגמת מדונה, מיילי סיירוס וג'וליה רוברטס שנראו כמה פעמים במצב שעיר ולאחרונה גם בנות הביצה המקומית החלו לגלות סקרנות, אך האם רק כדי לגלות עוד טפח של יח"צנות, או שבאמת מדובר בסטייל חדש? ימים יגידו. אישית, אני סבורה שבמדינה ים-תיכונית עם נטייה לעילפון ותחושת ג'יפה בחום יולי אוגוסט לא נראה לי שהטרנד הזה יתפוס עמדה. בשורה התחתונה, כמו במקרה של כל טרנד, הכל מתחיל בדימוי עצמי ובביטחון עצמי.
בשורה התחתונה
לפני פיזור, חשוב לזכור שמדי יום פורצים אל חיינו חידושים בתחום הלייפסטייל, הביוטי והרבה ביניהם. עומס המידע המציף אותנו מכל עבר יוצר בלבול, אפילו בקרב אנשי מקצוע כך שלעתים אף הם כבר הפסיקו לחשוב ולהגיב על כל הבלחה. בשורה התחתונה תמיד מומלץ לשנן את המנטרה הממוקדת על פרופורציות ומינונים ולהפעיל שיקול דעת, אחרת במקום להניב תועלת משלל החידושים, נמצא את עצמנו לא רק מופסדים, אלא גם מתוסכלים כתוצאה מבחירה של באמת מטיבה עמנו.
קארין
דנסקי היא עיתונאית, סטייליסטית ויועצת יופי
אילוסטרציה: Freepik