מהם צמחי המרפא המשפיעים על העור? ובכן, צמחי המרפא המשפיעים על העור נקראים בשם כולל צמחים ולנרריים VULNERARIES, משפחה זו כוללת מספר קבוצות ותכונות. כדאי לדעתרונית נחום גוזלן
צמחי המרפא המשפיעים על העור נקראים בשם כולל "צמחים וולנרריים" (VULNERARIES).
משפחה זו כוללת מספר קבוצות:
1. צמחים מרככים (DEMULCENTS) שמכילים ריר.
צמחים אלו מוסיפים מים זמינים לרקמות. הם חשובים במקרים של כוויות כדי למנוע התייבשות רקמות ובכל מקרה של פצע פתוח, כמו כן מסייעים לשמירת לחות העור. יש להם פעילות מרככת ומרגיעה. בתכשירי קוסמטיקה נשתמש בהם לעור מבוגר, עייף ויבש. דוגמאות לצמחים מרככים: קומפרי, אולמוס, לחך, אלטיאה ובעיקר אצות ים.צמחים אלו רצוי לשלב בקרמים ובעיקר במסיכות.
2. צמחים מכווצים (ASTRINGENTS).
צמחים אלו עוצרים דימומים, מכווצים נקבוביות וגורמים למתיחה. פעולת הכיווץ שלהם נובעת מחומרים כמו חומצה טאנית וטאנינים. הטאנינים נקשרים לחלבונים, מקרישים אותם, יוצרים שכבת מגן שמונעת התפשטות חיידקים וכך מונעים זיהום של הפצע. פעולתם כמרפאי פצעים נובעת ממספר מנגנונים נוספים: הפחתת הפרשת ריקמה דלקתית, עידוד צמיחה של רקמה חדשה בבסיס האפידרמיס, עצירת דימומים והפחתת נפיחות. כמו כן הם משמשים לטיפול בדליות וטחורים וכן לתכשירי מתיחה לנשים מבוגרות. הטאנינים גורמים למתיחה של העור ולכן משמשים נגד קמטים. למטרה זו רצוי להשתמש במכווצים עדינים. דוגמאות לצמחים מכווצים: אלון, אגוז מלך, סמבוק שחור, היפריקום , הממליס, רימונים.
3. צמחים מנקזים (ALTERATIVES).
צמחים אלו ממריצים את מערכות הניקוי בגוף- כליות, כבד, כיס מרה ומעי. מטרתם לסייע למחלות עור קשות וממושכות הנובעות מעודף פסולת כמו פסוריאזיס, אקנה, אקזמה וכו'. דוגמאות לצמחים מנקזים : תלתן אדום, שן ארי, לפה, סירפד, שבטבט. השימוש בצמחים אלו יהיה פנימי על ידי חליטה או בשימוש מוצלח יותר ע"י טינקטורה. (טינקטורה היא מיצוי של צמחי מרפא באלכוהול. אפשר להשיג אותה בבתי מרקחת או אצל הרבליסטים ונטורופתים. בדרך כלל השימוש הוא 30 טיפות בכוס מים פעם ביום).
4. צמחים אנטי דלקתיים.
אלו צמחים שמכילים שמנים נדיפים. הם מגינים על העור מפני זיהומים בקטריאליים, ויראליים ופטרייתיים. דוגמאות לצמחים אנטי דלקתיים: מליסה, מור, קלנדולה, שום, קורנית, רוזמרין, מנטה, טויה.
לרגל ראש השנה בחרתי בתערובת המכילה רימונים שמעבר לתכונות הכיווץ החזקות שלו יש בו מרכיבים אנטי אוקסידנטים מהחזקים ביותר, הוא מונע הרס קולגן על ידי עיכוב אנזימים קולגנאז ואלסטאז המופרשים בתהליך דלקת ומסייע לרגנרציה של רקמות. ריכוז רימונים כחומר גלם מגיע בצורה של שמן או תמצית מסיסת מים כאשר תכונות השמן חזקות בהרבה מהתמצית. שימוש ברימונים מתאים לאקנה, ריפוי פצעים, טחורים, פיסורה, עור מבוגר, עור זקן, עור עם קופרוז.
שמן לעור מבוגר
10CC שמן זרעי רימונים בכבישה קרה
10CC שמן הממליס בחוחובה (נחשב גם כשמן מכווץ)
10CC תערובת שמנים צמחיים – באובאב, מקדמיה, אבוקדו (נחשבים לשמנים מזינים ולחותניים).
3CC ויטמין E (אנטי אוקסידנט)
1 טיפה שמן אתרי לבנדר
2 טיפות שמן אתרי סנדלווד
1 טיפה שמן אתרי פטשולי
1 טיפה שמן אתרי אילנג
1 טיפה שמן אתרי גרניום
תערובת זו יש למרוח על פנים נקיות פעמיים ביום.
רונית נחום גוזלן היא PHD ND מרצה לתזונה וקוסמטיקה טבעית
במכללות לרפואה טבעית
הקלק כאן – לפרסום חינם של מודעת דרושים ביופי!
הקלק כאן – לקבלת חדשות ועדכונים חינם למייל שלך
הקלק כאן – לשאול, להעיר ולדסקס בפורום האתר