קרח – הטרנד החם בעולם הקוסמטיקה הדרמל רפואית. להשאר צעיר לנצח!?
שולי הראל-רודריג
לא, זו לא המלצה לקור רגשי, חלילה, וגם לא לסרט מדע בדיוני. זוהי מציאות חדשה לטיפולים ייחודיים, התורמים ומשפיעים על הצערת עור הפנים.
שיטת הפילוגרה – שיטת עידן הקרח המודרני. הטרנד החם בעולם הקוסמטיקה הדרמל רפואית.
תרפיית העור מושגת ביעילות מרבית על ידי שימוש בגלי קור.
בסרטי "המדע הבדיוני" (כיום כל חלום שכזה, הופך במהירות למציאות וכל מה שמוקרן על המסך כמסע הרפתקאה בדיוני אל העתיד, ממומש וכבר אינו במסגרת של הרפתקאה בדיונית). נראה לעיתים את ה"גיבור" שלנו מתערטל תוך שהוא מחליק לתוך תא של חנקן נוזלי. ועכשיו קורה אחת מהשתיים, או שהוא מוקפא לשנים ארוכות ונזרק אל הקור הסבירי כאסיר נצחי ושם נשכח לנצח או שהוא נזרק לחלל המאה כשהוא צעיר בעשרות שנים, מוחלק ומיושר, מחייך ומוכן לכל קרב.
העתיד מצידו כבר כאן.
טיפול בקור מאז ותמיד
ולמה אני מתכוונת?
כבר לפני מאות בשנים, כפי שמעידות על כך תעודות פפירוס, שנשתמרו ממצריים העתיקה, השתמשו בני האדם בקור ובנוזלים קרים, להרגעת נפיחויות, לשיכוך כאבים ודלקות, בטיפולי יופי למטרת הצערה ומיצוק עור הפנים והגוף.
הטכנולוגיות החדשניות נסמכות ברבים מהגילויים על שיטות נושנות, בפורמטים וטכנולוגיות מתקדמות וטרנדיות.
"שוק" הקוסמטיקה העוסקת בניסיונות אין סופיים למציאת פתרונות הגיונים למתן שנות יופי וניסיונות למיגור גורם הזקנה, תורם רבות לפיתוח של טכנולוגיות הגיוניות ומוכחות.
כיום טיפולים באמצעות קור, הם שיטה מדעית שלמה המיושמת הן בתחום הפיזיותרפיה בהקלה בסוגים שונים של פציעות ספורט, הן בתחום הרפואה הקונווציאונלית והפולשנית- ניסיונית לטיפול בסוגי סרטן הערמונית הנחשבים לאחד מטיפולי ההצלה לאחר כישלון בטיפול קרינתי.
ברפואת עור משתמשים בקור לטיפול בנגעים שונים ובאורטופדיה משתמשים בקור לצורך הפגת כאב, אלחוש והפחתת תהליכים דלקתיים. לאסטטיקנית באיפור קבוע ניתן להשתמש לעיתים בקור לריכוך אזור הכאב – וזה עובד.
וכי מי מקוראותיי הנכבדות לא חוותה את התחושה "החמימה" כאילו, הזוחלת וגולשת במורד גבה בגיל המנאופאזה וכשסומק עז שוטף את פניה? הפיתרון המיידי, קוביית קרח מהמלצר החולף – להעביר על העורף כדי למגר את רוע הגזרה.
עדיין לא נפגשתי עם אישה ששמחה להזדקן "בכבוד" ולהראות "מכובדת", וכשאני מתבוננת בנשים ומכל העולם, נשאלת השאלה הנצחית: מה תורם להבדל החזותי בין נשים "הצומחות" במדינות האסייתיות החמות, לעורן של הנשים האירופאית המתגוררות באזורים קפואים וקרים. נשים באותן מדינות קרות (למעט קור רגשי, שאינו דומה לנשים הים תיכוניות החמות, האוהבות ובעלות מזג חם יותר – המקור האנגלי למשל) מציגות בגאווה עור פנים חלק מקמטים ללא התערבות ניתוחית, מעורר קנאה לעיתים. והאסייתיות, עורן מקומט יותר ובהשוואה כרונולוגית – הן נראות מבוגרות יותר ולעיתים אף באופן מוקצן ושערורייתי. חום+שמש תמיד(!) תורמים להזדקנות מואצת. קור וקרח, משמרים את העור כמו בפריזר הביתי.
ולמרות הגאוגרפיה האחרת, כולן עדיין מחפשות את הטיפול הנכון, המהיר והיעיל ביותר שיצעיר או לפחות ישמר את עור הפנים ויקפיא אותו משנות ה-20 עד שנות ה-120.
הטיפולים כיום
הטיפולים והטרנדים העכשויים מתמקדים בעיקר בשיטות המזותרפיה בהם גורמים לגירוי תרמי-חום, פציעה ועוררות של תאי העור ותאי הגזע העצמיים, ליצירה מוגברת של רקמת סיבי קולגן לחיזוק העור ועיבוי סיבי אלסטין, למוצקות ותמיכה. או ביצירת חום תרמי באמצעות אנרגיית אולטראסאונד ולייזר.
הטענה הינה שהחום שהם מייצרים מגרה את העיבוי והצמיחה של סיבי הקולגן אותו חלבון סיבי החשוב לשמירה על מראה צעיר והטכנולוגיה האחרת הדוגלת בטיפולים קריותרפיים בגלי קור מדודים, המראים תמורות משמעותיות בעור המזדקן והעייף, ההצלחה מהירה וכמעט מיידית להחזרת המוצקות וגוון עור זוהר ויפה.
שיטת הקריותרפיה הדרמלית הובילה למסקנות חד משמעותיות. תנועתם של גלי הקור המועברים דרך העור, יוצרים באופן המידי הצרה של כלי דם בעור והאטה של מחזוריות הדם. התוצאה הפיזיולוגית הנלווית היא, שהגוף יוצר התרחבות של נימי דם בכדי לחפות על הקירור הדרסטי של העור. מנגנון זה יוצר רצף של התרחבויות והתכווצויות של כלי הדם. אפקט של שאיבה והחזרה של הדם, מגביר את אספקת החמצן לתאים.
תגבור החמצן מאפשר לתאים להשתמש במקורות האנרגיה שלרשותם באופן האופטימלי תוך אפשרות להחדרה טובה יותר של רכיבים פעילים לתאי העור. האפקטיביות של טכניקת הקור-חום-קור נבדקה והוכחה קלינית ודרמטולוגית.
בחברת SR קוסמטיקס משתמשים ברעיון של שיטת הפילוגרה בטכנולוגיית הקריותרפיה עם קור ושיטת החום בעזרת פילינגים מובנים ומזותרפיה, עושה את הבלתי יאומן.
אילוסטרציה: אימג' בנק ישראל