איך לזהות, לאבחן ולהשתמש בפיגמנטים טבעיים כדי להגיע לתוצאה הרצויה בצבע השיער?
לפני ואחרי בשיעור בקורס מאסטר בכימיה בהדרכת אודי ביטון באקדמיה של דיויס ואודי. בשיעור למדו שינוי צבע מבהיר לכהה, ותרגלו החדרת פיגמנט תחתון לשיער מובהר ע"י ביצוע צבע מקדים. צילום: יח"צ דיויס ואודי
אודי ביטון
במשך שנים רבות, עד שחזרתי לארץ והקמנו את ה'אקדמיה של דיויס ואודי', ניהלתי את אחת ממחלקות הכימיה העסוקות ביותר ב'טוני וגיא', לונדון. הסלון של טוני וגיא בקנסיגטון שבלונדון הוא אחד הסלונים העמוסים ביותר, והיו לנו ביום בממוצע 35-40 לקוחות צבע ביום כשאני הייתי אחראי על שישה טכנאי צבע.
בסלון הייתה אווירה מקצועית מדהימה. כל לקוחה שהגיעה עברה טיפול צבע, ואחריו גזירה והתאמה אישית, בשילוב התספורת עם הצבע. כל מחלקה במספרה הייתה צריכה לעשות את העבודה בצורה היעילה והנכונה ביותר ושביעות הרצון של הלקוחות הייתה גבוהה.
כאחראי על מחלקת הכימיה השקעתי המון בהדרכות לעובדים בנושא אבחון שיער הלקוחה באופן מקצועי ומדויק. אחד הנושאים המרכזיים והחשובים ביותר בעבודה ובהצלחת המחלקה והמספרה היה זיהוי הפיגמנטים הטבעיים ואופן השימוש בהם על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.
מהלך זיהוי הפיגמנטים
כאמור, אחד הנושאים החשובים שאנחנו מתמודדים איתם ביום-יום הוא זיהוי הפיגמנטים הטבעיים של הלקוחה ולדעת איך הם ישפיעו על הגוון הרצוי. על-מנת להגיע לתוצאה המושלמת צריך לדעת לזהות את הפיגמנטים הקיימים (כי אצל כל אחת הפיגמנטים שונים).
אחרי הזיהוי יש לנו שלוש אפשרויות: לאזן, לנטרל, או להשתמש בפיגמנט הקיים על מנת להגיע לתוצאה הרצויה.
כולנו מכירים את מעגל הצבעים, אבל זה לא מספיק. צריך לדעת איך לחשב נכון ולהגיע לתוצאה הרצויה.
לכולם יש פיגמנטים תחתונים. זהו נתון קבוע שנמצא מתחת לבסיס הטבעי הקיים. בנוסף לכך, לחלקנו יש פיגמנטים טבעיים שבשיער הטבעי יכולים להיות יותר חמים (אדום ג'ינג'י וצהוב זהב). הפיגמנט הטבעי יכול להיות קיים על כל בסיס ובכל דרגת בהירות (לא משנה אם היא כהה או בהירה).
לדוגמא, אם זיהינו אצל לקוחה פיגמנט טבעי אדום ג'ינג'י – זה אומר שהפיגמנטים הטבעיים שלה הם אקסטרה חמים, ולכן ניקח בחשבון שלכל תוצאה הצבע ייצא יותר חם, ולכן לתוצאה טבעית (צבע קר) נצטרך לנטרל את הפיגמנט עם כמות גדולה יותר של צבע קר.
גם במידה ואנחנו מבהירים את השיער, ניקח בחשבון שיהיה קשה ובמקרים מסוימים בלתי אפשרי להגיע לתוצאה של צהוב חיוור – חיוור מאוד (בלונד לבן פלטין).
חשוב מאוד להקפיד ולתת דגש על אבחון השיער לפני הצביעה, לתכנן ולדעת במדויק את התהליך שצריך לבצע (להבהיר, להכהות, או צביעת שיער רגילה), זה יכול לחסוך לנו זמן ורגעי לחץ בעבודה השוטפת.
וכמובן תמיד לזכור שבכימיה אין 100% זה מקצוע טכני. אנחנו יכולים לעשות אך ורק מה שהמוצרים מאפשרים לנו לעשות ובהתאם למצב השיער של הלקוחה.
אני ממליץ להתעמק בנושא הכימיה, כמו בקורס מאסטר בכימיה שאני מעביר באקדמיה של דיויס ואודי. הקורס בנוי לאור הניסיון שלי בעבודה במספרה ובצוותים אומנותיים שבהם השתתפתי ובהדרכות רבות שהעברתי בטוני וגיא ובאקדמיה שלנו, שדרכן הבנתי וזיהיתי את הבעיות העיקריות בהן אנחנו, מעצבי השיער, נתקלים.
אודי ביטון הוא מעצב שיער, האקדמיה של דיויס ואודי
הרשם עכשיו לקבלת ניוזלטר שליופי!
דואר אלקטרוני
שם פרטי
שם משפחה