קיץ, אוף – איזה חום! השיער, עור הפנים והגוף חשופים לקרני השמש הלוהטות, ללחות ולנזקי הים והבריכה. איך אפשר להתמודד עם בעיות ונזקים אלה?
אורן שניאורסון
הקיץ הישראלי מאופיין בשמש לוהטת, חום ולחות. המקומות היחידים שאפשר לנשום ולהתרענן בהם, הם מקומות ממוזגים או רחצה בים ובבריכה.
בכל הקשור לגוף, עונת הקיץ מהווה סכנה. השיער, עור הפנים והגוף חשופים לקרני השמש הלוהטות, ללחות ולנזקי הים והבריכה שיכולים גם הם להשפיע לרעה בטווח הקרוב ובטווח הרחוק.
מה גורם לשינויים בעור הגוף ובשיער וכיצד ניתן להתמודד איתם ולתקן את הנזקים שנוצרו?
השינויים בעור:
בטווח הקרוב העור מתמלא כתמים, נמשים, מאופיין במראה עייף וחסר חיות ובחוסר לחות. בטווח הרחוק החשיפה לשמש יכולה להביא לתופעות של פיגמנטציה והזדקנות מוקדמת של העור. השפעה גם על כפות הידיים – חשיפת השמש מביאה לסדקים, יובש, כתמים וקמטים ורחצה ממושכת עלולה גם היא להביא ליובש בכפות הידיים.
דרכי התמודדות:
• טיפול בכפות הידיים כולל מריחת קרם ידיים טיפולי מדי יום. עדיף לבחור בקרם שמנטרל את פעילות הרדיקלים החופשיים, בעל מסנן קרינה וויטמין E. מומלץ לעשות בקביעות טיפול מניקור ואמבטיית פראפין חודשית כולל פילינג אצל קוסמטיקאית.
• במידה שאכן יש נזקים בעור, טיפולי פילינג עשויים לשקם את נזקי הקיץ. טיפולים אלו מסייעים להחייאת העור, מתיחתו, סילוק כתמים וקמטוטים ובשנים האחרונות משמשים אלטרנטיבה יעילה לניתוחים פלסטיים.
• כמו בכל שנה, יש לזכור ולהימנע מחשיפה לשמש בין השעות 10:00-16:00 ובזמן החשיפה אליה יש להשתמש במסנני קרינה, אותם יש למרוח כ – 15-30 דקות לפני החשיפה. לאחר הרחצה בים או בבריכה יש למרוח שוב.
• מומלץ שלא להשתזף ולהיחשף בכלל לקרינת השמש לאנשים שלהם עור בהיר ונקודות חן מרובות.
• חשוב לדעת שגם בישיבה תחת שמשיה בצל, עדיין חשופים לקרינת השמש. השמשייה מפחיתה רק ב- 50% את הקרינה, מאחר שהחול בשפת הים מחזיר את מרבית קרינת האולטרה סגול. גם העננים בשמיים מפחיתים את קרינת השמש רק ב- 20%-40% בלבד.
השינויים בשיער:
נזקי הים, הבריכה והרוח מותירים את השיער יבש, ללא ברק. בנוסף, המים המכילים מגנזיום קרבונט וסידן קרבונט (אבנית), המשאירים על השיער משקע שנדבק ומכסה את הרכות והברק של השיער.
גם חפיפת השיער עם שמפו המכיל דטרגנטים, עלולה, גם היא, לייבש את השיער וכן שימוש במייבשי שיער חשמליים והברשת השיער אחראים לתוצאה העגמומית של שיער יבש ומרדני. במקרים כאלו מופיעה תופעת החשמל הסטטי בשיער.
דרכי התמודדות:
• לפני שטובלים במי הים או הבריכה, כדאי להרטיב את השיער במים מינרלים ואז למרוח מרכך, על מנת ליצור מעין חיץ שיגן על השיער מפני הכלור והמלח שבמים.
• מומלץ לחפוף באופן יומיומי, כדי לנקות את הקרקפת מעודפי זיעה, שומן ולכלוך. החפיפות הרבות אינן מאיצות את הנשירה, אלא מסייעות להיפטר משיער שנשר ממילא ולעודד התחדשות השיער.
• מומלץ להתחיל את החפיפה עם מים חמים ולסיים אותה עם מים קרים על מנת לוודא את סגירת הנקבוביות, שתמנע חדירה של רדיקלים חופשים וזיהומים נוספים לקרקפת. שמפו יש לפזר על כל השיער ולא רק בקודקוד. חשוב להקפיד על שימוש בשמפו המיועד ומתאים לשימוש יומיומי, כזה שאינו מייבש ואינו פוגם במרקם הטבעי של השיער.
• לבעלי שיער צבוע מומלץ לחפוף בשמפו ומרכך המיועדים לסוג שיער זה, מאחר שרחצה בבריכה ובים גורמת לדהיית השיער.
• מומלץ להשתמש במסכה לשיער פעם עד פעמיים בשבוע. לשיער יבש במיוחד מומלץ להשתמש בסרומים מעשירים, אמפולות טיפוליות וקרמי החייאה שיכולים לסייע בשיקום השיער מנזקי הקיץ.
• מומלץ לחבוש כובע כאשר נחשפים לשמש, ולהסתפר קצת יותר מהרגיל.
• על מנת למנוע את תופעת החשמל הסטטי, מומלץ להשתמש בחומרי עיצוב וטיפוח שונים המיועדים לתופעה.
אורן שניאורסון הוא מנכ"ל חברת 'ROOTS' מוצרי טיפוח אלטרנטיביים
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם