הגבר הישראלי זנח מזמן את חספוס המאצ'ו. רבים הגברים בימינו שפונים בלי כל מבוכה למחלקות השיפוצים האסתטיים; השתלות שיער, שאיבות שומן, הרמת עפעפיים, הזרקת חומרי מילוי ומיני קרמים לטיפוח. טיפוח גברי – כוהנת היופי, קארין דנסקי, סוקרת ומסכמת.
גברים גילו זה מכבר את חשיבותם של שלל טיפולי האסתטיקה והשימור ואת תרומתם במירוץ להצלחה. הפעם כבר אין מדובר דווקא בגברים בדמותו של כוכב הכדורגל הבריטי המסוקס דיוויד בקהאם שייצג את הגבר המטרוסקסואל המלוטש, אולי יתר על המידה, אלא בגברים מן השורה. עבור בקהאם טיפולי אנטי אייג'ינג חקוקים בתודעתו כמעט כמו קעקועיו הרבים שעל עורו. הוא כבר הודה שהוא מכור לטיפוח ומוכן לחלוק עם כל העולם את סוד נעורי הנצח שהוא משווק ומנציח כפרזנטור במותגים המובילים בעולם. אז מה שעובד לאנגלי עובד גם עבור הגבר הישראלי, אולי במינון נמוך יותר אבל עדיין.
הגבר הישראלי מזמן מסתבר זנח את החספוס הצברי ומודע לעובדה שלהתמסרות לטיפוח ולשימוש בארסנל העומד לרשותו מתווסף גם ערך מוסף, ולא מדובר רק במגרש האישי אלא ואולי בעיקר במגרש העסקי. הטיפוח לא רק תורם ברמה האישית אלא גם מסייע לקידום אינטרסים בעולם העבודה שמשמעותם וביטוים לרוב גם כספי, וכסף כידוע שווה כוח. הגברים בימינו, אם כן, פונים בלי בושה למחלקות השיפוצים האסתטיים, כשלאחרונה בראש הרשימה מככבות השתלות השיער.
טיסות קבוצתיות עם משלחות שלמות להשתלת שיער מגיעות לטורקיה, שכידוע נעשתה לאימפריית השתלות השיער. עם החזרה ארצה ניתן לחזור היישר לטרפת העבודה בשיא הגאווה וללא שמץ של בושה כפי שהכרנו בעבר. אגב, אין מדובר כאן בגברים בעלי יכולות כספיות מיוחדות – רובם לצורך הגשמת חלומם אולי נוטלים הלוואה לא מאוד גדולה לצורך הפרויקט. יש הטוענים שהסיבה לתופעה היא בעיקר סביבת העבודה המאוכלסת בימינו בגברים צעירים חסרי מנוח והמבוגרים שבחבורה, שלרוב גם קרחים, חשים במבוכה לנוכח הצעירים שופעי רעמת השיער. במקרים רבים עולה תחושה שכיום ניתנת פחות חשיבות לניסיון, לעשייה ולמקצוענות הנרכשים עם הגיל וכי המראה האישי חשוב גם הוא. וזאת, במיוחד בעידן הרשתות החברתיות והאינסטוש שמנציחות ומעבירות לקדמת הבמה את הממד הוויזואלי. הגבר החדש מבין אפוא שבתחום הטיפוח כבר לא מדובר רק באפטרשייב, דאודורנט או בבושם. היום הוא נחשף לעולם חדש של טיפולים, אם בתכשירים ואם במזרק, ואם יש צורך הוא יהיה מוכן גם ללכת מתחת לסכין, הכל על מנת להשיג מראה בריא וחיוני.
ארסנל תכשירי טיפוח גברי
גברים רבים גילו עולם חדש של מוצרי טיפוח הרבה בזכותן של הנשים שהקרמים, הסרומים והמסיכות המטפחות והמפנקות כבר מזמן הפכו לחלק אינטגרלי מחייהן. היה זה מותג הטיפוח והיופי קליניק האמריקאי שהיה הראשון להבין גברים וכבר לפני ארבעה עשורים השיקו סדרת טיפוח ייעודית לגברים בשפופרות נוחות לשימוש שכללו מוצרים למניעת הזדקנות עור הפנים כמו גם מוצרי גילוח המתבססים על "שיטת שלושת השלבים" המפורסמת הייחודית לקליניק. מאז הרימו את הכפפה גם חברות נוספות: קלארינס, קיהלס, 'ייד, ל'אוקיסטאן, ללין, ג'יג'י — שימה חלקית. אגב לפי מחקרים, בין רשימת התכשירים המובילים לגברים ברמת 90 אחוז שימוש מוביל קרם הלחות עם העדפה ברורה למרקם ג'ל הנספג במהירות. גברים מודים בפה מלא שהם אינם זזים בלעדיו אחרי שימוש באפטרשייב או בעצם אחרי כל מקלחת.
בארסנל הטיפוח הגברי נית למצוא גם קרם מזין למניעת סימני הזדקנות וכתמי פיגמנטציה וכן קרם עיניים עם אפליקטור רולר המעניק עיסוי נעים וממוקד באזור העדין שסביב העיניים. הרולר-עיניים מומלץ בחום לאנשים העובדים שעות מול מחשב. לאחרונה יותר ויותר גברים מודים שהם גם נהנים מנפלאותיו של הסרום שמשלים את פעולת כל שאר התכשירים, מתכשירי רחצה לגוף וממסכות יופי ייעודיות לגברים.
בולט גם קרם משזף לפנים ולגוף היישר מבית האופנה ז'אן פול גוטייה (לא רק הבושם) המומלץ בעיקר לאותם גברים שאינם אוהבים את השמש או שזמנם יקר עבורם וששיזוף אינו נמצא בראש סדר העדיפויות שלהם. ולסיום שפתון מטפח עם תוספת ברק שמתאכסן באופן קבוע בתיק המשרדי, ואף מילה על רוטינת הפדיקור והמניקור. ולאחרונה עוד חידוש מרענן מחברת ג'ילט, הידועה בתחום הגילוח. זו השיקה לאחרונה טכנולוגיה ממוזערת הפועלת כסכין גילוח אך טרם הגילוח מחממת את העור ואת שיער הפנים. התוצאה היא הקלה בתהליך הגילוח, בעיקר בימים הקרים. בשורה התחתונה גברים נהנים לטפח עם שלל מוצרים המיועדים להם עם העדפה ברורה לפרקטיות ולנגישות ומעדיפים מרקמי ג'ל קטיפתיים בשפופרת.
מקצה טיפולים אסתטיים מובילים לגבר
שאיבות שומן נקודתיות | אלה מככבות בראש הרשימה בקרב הגברים המטפחים. מתוכם עד 70% פונים בשנים האחרונות לשאיבות שומן בעיקר מאזור השדיים שכן גניקומסטיה הפכה נפוצה מדובר בהצטברות של רקמות שומן עודפת בשד או שגשוג של בלוטות בשד. מהבעיה סובלים גם צעירים אך לרוב היא מתגלה בקרב גברים בגיל מתקדם ולעתים לא ניתן להסתפק בשאיבה בלסד וחייבים להשלים את התהליך בהסרת עודפי עור מקומיים. אגב, שאיבות נקודתיות נפוצות גם בקרב גברים המאותגרים באזור הירכיים, המותניים ועוד. המטרה היא להיראות שריריים יותר ואם אפשר על הדרך גם ליהנות מקוביות בבטן.
ניתוחי אף, עפעפיים והצמדת אוזניים | עד לא מכבר ניתוח האף נחשב לאחד מהניתוחים הפופולאריים ביותר. באשר להצמדות אוזניים – אלה לרוב מבוצעות בגיל הילדות וזאת כדי למנוע בעיות חברתיות בעתיד. בניתוחי עפעפיים בדרך כלל קיים צורך רפואי טהור שכן כאן מדובר בעודפי עור, בעיקר בעפעף העליון, שלעתים פוגעים בשדה הראייה במקרים אלה קופות החולים מכסות את עלות הניתוח. ההמלצה גם במקרה הרפואי וגם במקרה האסתטי היא להעדיף מנתח שהוא אופטו-פלסטיקאי (גם רופא עיניים וגם מנתח פלסטי) וזאת כדי למנוע בעיות רפואיות דוגמת פגיעה לא מכוונת בשק הדמעות ועוד תקלות, שלעתים לא ניתן לתקנן.
הסרת שיער בלייזר | עד לפני שנים פעלה תעשייה שלמה סביב הסרת שיער מגופם של גברים שמאסו בשיער הגוף. תעשייה זו גרפה מיליונים וגברים היו מוכנים לשלם בכאבים ובכיס על מנת להיפטר מכל פלומת שיער שצמחה על גופם. התופעה החלה בעיקר בעידן הגבר המטרוסקסואל ולאחרונה התופעה מגלה סימני דעיכה, או שמא מדובר בהתפתחות טכנולוגית שהביאה לשכלול בתחום ולהפחתה ניכרת בכאבים ובעלות, מה שגורם לכך שפשוט כבר לא מדברים על העניין ביומיום. פשוט באים, מסירים והולכים או שבאמת גברים גברים רבים החליטו להחליף דיסקט וקבעו ששיער גוף זה גם אופי ושדווקא יש להשאירו.
מקצה הזרקות ייעודיים לאנטי אייג'ינג
בשנים האחרונות יותר ויותר גברים גילו את פלאי המזרק. בעיקר דברים אמורים בקמטי ההבעה והדאגה המופיעים בשליש העליון של הפנים, שללא טיפול הופכים לעתים עד לחריצים. כמו נשים כך גם גברים מאבדים נפח בפניהם וגמישות בעורם, וזאת למרות הגילוח היומי שמדלל תאים מתים, למרות עורם העבה יותר מזה של הנשים ובגלל שינויים הורמונאליים. באשר לקמטי ההבעה והדאגה מזרק של בוטוקס פועל נפלאות בהאטת היחלשות העור לקמט ולהחלקתו. באשר להחזרת הנפח הטיפול מבוסס כולו על שלל תכשירי החומצות ההיאלרוניות על סוגיהן ודרגת סמיכותן. ניתן למלא רכות, לחיים, סנטר וגם שפתיים, אך אני אישית לא מכירה גברים שמוכנים להזריק חומצה לשפתותיהם ותשאלו למה? כנראה בגלל הכאבים, שכן לגברים סף כאב נמוך יותר.
לפני פיזור, גברים מודים שהם נהנים משילוב הטיפוח בשגרת יומם והארסנל הגדול שעומד לרשותם נגיש וקל להפעלה. המתקדמים שבחבורה אינם מתביישים עוד לבחור באמצעים דרמטיים יותר, כפי שנכתב: הזרקות, ניתוחים ומה שביניהם. אך אין עוררין על כך שהטרנד המוביל, ויש הטוענים שהגיע לממדי טרפת בקרב גברים בכל שכבות הגיל, המעמדות הסוציו-אקונומיים, הוא בתחום השתלות השיער. צעירים ומבוגרים חולמים על רעמת שיער שלרוב כבר אבדה להם אחרי השירות הצבאי. מסתבר ששנת 2020 תיזכר לא רק כשנת הקורונה שהשתלטה על חיינו, אלא גם זו שבה יותר ויותר מגברברי ישראל יעשו הכול להחזיר עטרה ליושנה. אולי מהווה הדבר סוג של נחמה פורתא בתקופה שבה השמחה והתקווה לוטים בערפל…
קארין דנסקי – הכותבת היא עיתונאית, סטייליסטית ויועצת יופי
אילוסטרציות: Pixabay, stockunlimited, Pexels