התשובה לשאלה בכל הנושא לטיפוח הייתה ונשארה "מה באמת הכי עובד?" איזה קרם באמת מסוגל לשפר את מראה הפנים ואיזה פחות, או בכלל לא?
קארין דנסקי
קיימת תמימות דעים שלא רק הכינרת מתייבשת, גם עור פנינו וגופינו מתייבשים מרגע חשיפתם לעולם, כלומר מיום היוולדינו. חברות הקוסמטיקה מהמובילות בעולם מעסיקות את רופאי האסתטיקה הגדולים, מהמובילים בתחומם, הגורסים שיופי ובריאות הולכים יחד ושבכולנו קיים הפוטנציאל להגיע לשם. התשובה לשאלה בכל הנושא לטיפוח הייתה ונשארה "מה באמת הכי עובד?". איזה קרם באמת מסוגל לשפר את מראה הפנים ואיזה פחות או בכלל לא. זה מוביל אותי היישר לסוגיית קרם הלחות – "שאני אלחח?" אינה רק הלצה. היא באמת הבחירה הקשה ביותר בתחום הקוסמטיקה ולא רק בגלל המבחר האדיר והמבלבל. הן ברמת הבטחות היצרן לרמת איכות ולנסים שהוא מחולל והן מבחינת המחיר. תועלתו היא לא תמיד בהתאם לאלה, ולא משנה כהוא זה תחת איזה שם או סיסמא הוא מתהדר. מה שבאמת קובע זה מה שיש בתוכו – החומר המרכזי מעורר הפלאים שחייב להופיע בקרם לחות.
ויטמין A
המרכיב העיקרי הינו ויטמין A. מחקרים הוכיחו מעל לכל ספק שבכוחו של ויטמין זה לעבות את שכבת הדרמיס, לגרות ולגרום לייצור מואץ של קולאגן ואלסטין והתוצאה היא החלקת הקמטים. רוב חברות הקוסמטיקה מתהדרות במונחים ושמות מפוצצים. כשמדובר בויטמין A יש המכנים אותו רטינול הידוע גם כחומצה רטינואידית, שאגב מומלצת לטיפול באקנה. לכאן חייבים להוסיף את הדבר המוסיף לאיכותו של קרם הלחות – תוספת של ויטמין C הידוע גם כאנטי-אוקסידנט התורם למאמץ ה-אנטי אייג'ינג וכן גם וויטמין E. כל שאר המרכיבים המופיעים בקרם הלחות טרם הוכחו כיעילים בהחלקת העור או במניעת הקמטים. אגב, לאחרונה השיקו בחברת 'קליניק' את קרם הלחות 'Youth Surge SPF 15' המבטיח להאט את הזדקנות העור בזכות טכנולוגיית הסירטואין הידועה כמשמרת נעורים.
אין עוררין על כך שאין להתווכח עם חידושים, במיוחד כאלה המובאים על ידי חברות הקוסמטיקה המובילות בעולם, כשלרשותן עומדים משאבים אדירים התומכים במציאת פתרונות אולטימטיביים. אולם אין מהנאמר לעיל לגרוע כהוא זה מכך שגם הקרם הבסיסי ביותר הנרקח במעבדות שהינן פחות מתוחכמות אך מכיל את ההרכבים שהוזכרו לעיל – בכוחן לשמר, לטפח למצק ולהאט, ולו במעט, את תהליך ההזדקנות הנראית לעין של העור. בכל מקרה, תמיד חייבים לקחת בחשבון שהזדקנות העור נובעת הן מתהליך טבעי כרונולוגי הקשור בגיל האדם והן מאורח חיים לא אחראי, ובראשו חשיפה בלתי מבוקרת לשמש. בנושא זה חייבים לציין שכ-80% מהזדקנות העור, כולל הקמטים העמוקים וסרטני העור למינהם – מקורם בקרינת השמש ורק 20% קשורים בהזדקנות הטבעית, וזאת מבלי להתייחס להשפעת הגנטיקה, לטוב ולרע.
כולם מסכימים שתפקידו של השימוש המבוקר בקרם הלחות בתכנית הטיפוח, וכוונתי מגיל צעיר ועד 120 – בכוחו לשמר. אגב, שם הקוד המשותף לכל פעילות הרשימה המופלאה שהוזכרה זה עתה מהווה את המוטו של התנועה העולמית לשמירה על מראה צעיר ובריא, הידועה גם בכינוייה האימתני "אנטי אייג'ינג".
למה קרם לחות?
הלחות הטבעית בעור מבוקרת על ידי זרימה קבועה של נוזל משכבת הדרמיס (השכבה הבינונית של העור) לאפידרמיס (השכבה העליונה) המוצף בשכבת סיבום חלבי. זה מסייע במניעת אובדן לחות והקטנת התאיידות נוזלים. כאן נכנסים לתמונה תכשירי הלחות הנחלקים לשני סוגים עיקריים: כאלה השואבים את המים מעומק הדרמיס (ולכן שתו הרבה מים שיהיה מהיכן לשאוב) וכאלה היוצרים שכבה שומנית על פני העור למניעת התאיידות הלחות.
התאמת קרם הלחות לסוג העור
כידוע, סוגי העור מתחלקים לקטגוריות: עור רגיל (נורמלי), עור יבש, מעורב, שמן ובעייתי. כשמדובר בסוגי העור חייבים לקחת בחשבון שבמהלך החיים סוג העור לעיתים משתנה והסיבות לתופעה מרובות: גיל, אזור מגורים, סביבה אקלימית, חשיפה בלתי מבוקרת לאורך שנים לשמש, הריון, לידה, מצב בריאותי, נטילת תרופות מסוימות, שינויים הורמונאליים, היעדר טיפוח או טיפוח שאינו תואם את סוג העור, וזאת רק רשימה חלקית.
למותר לציין שכל סוגי העור זקוקים לתוספת לחות שוטפת בדיוק כפי שגופינו זקוק לכמות הנוזלים המתבקשת. העור הרגיל והצעיר מסוגל להסתפק בלחות ניטרלית לעומת העור היבש, הזקוק לתוספת המעודדת ייצור קולאגן, אלסטין ונוגדי חמצון הנותנים מענה לרדיקלים החופשיים. וזאת, לעומת העור המעורב הזקוק לטיפול משולב, לעומת העור השמן הזקוק לפורמולות לחות נטולות שומן. אגב, לגבי העורות המעורבים והמשתנים, חייבים לקחת בחשבון שפעולת הניקיון וההסרה הינה משימה משמעותית וזאת כדי למנוע סיכויי זיהום.
האם קרם לחות מומלץ גם לאזור העיניים?
נשים וגברים כאחד מתמודדים עם השאלה האם קרם לחות נכון גם לאזור העפעפיים, הידוע כאזור בעייתי בו הקמטים הראשונים, לעתים כבר בעשור השני של חיינו. האזור המדובר רגיש ומגיב בעוצמה לכל גירוי. הבשורה היא שרוב הקרמים, וכוונתי לקרמי לחות איכותיים, מתאימים עצמם גם לאזור סביב העיניים מבלי שייסבו נזק.
לסיכום, בחירת קרם הלחות האולטימטיבי הינה פונקציה של התאמה מדויקת לסוג העור ולא תמיד המחיר הוא הקובע. קרם לחות מורחים לאחר ניקוי יסודי של העור, כולל צוואר ודה-קולטה (מחשוף). קרם לחות מורחים גם בשבתות ובחגים ובמיוחד אמורים דברים בעידן בו תוחלת החיים ממשיכה לנסוק לשיאים חדשים והסגידה לנעורי נצח הופכת יותר ויותר לבונטון בחיינו. פשוט חייבים להמשיך לדבוק בשגרת הטיפוח כי רק כך נוכל להסתכל לעצמנו בפנים ולהודות ש"אין נשים וגברים מכוערים, יש רק אנשים עצלנים" – כה אמרה הכוהנת הגדולה של הטיפוח, הגברת הלנה רובינשטיין.
קארין דנסקי היא יועצת תדמית, אופנה יופי ודוגמנות
תמונה: אסתי לאודר, יח"צ חו"ל
הירשם עכשיו לקבלת עדכונים ממגזין יופי!
קצר, ממצה, איכותי, חינם – אצלך במייל
דואר אלקטרוני
שם